Otomotiv, teknoloji ve enerji sektörü CEO’ları, Avrupa’da bir elektrikli araç ekosistemi oluşturmanın bir takım sporu olduğu konusunda hemfikir

0
152
ACEA #FutureDriven
CEO'lar, ACEA'nın Brüksel'de düzenlenen #FutureDriven Resepsiyonu'nda dayanıklı bir e-mobilite ekosistemi oluşturmak için Avrupa otomotiv, teknoloji ve güç şampiyonlarının daha yakın işbirliği yapması gerektiği mesajını verdiler.

Dayanıklı bir e-mobilite ekosistemi oluşturmak için Avrupa otomotiv, teknoloji ve güç şampiyonlarının daha yakın işbirliği yapması gerekiyor. Bu, Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği‘nin (ACEA) Brüksel’de düzenlenen #FutureDriven Resepsiyonu sırasında önde gelen CEO’ların mesajıydı.

Politika ve endüstri çevrelerinden 280 konuğu ağırlayan ACEA Genel Müdürü Sigrid de Vries, şu açıklamayı yaptı: “Avrupa otomotiv endüstrisi, enerji dönüşümü ve dijital devrim yolunda ilerlerken en yıkıcı dönüşümlerinden biriyle karşı karşıya. Bu paradigma değişimi yeni oyunculara, yeni malzemelere ve yeni değer zincirlerine kapı açıyor. Ancak bu tek kişilik bir oyun değil ve bir gecede gerçekleşmeyecek. Avrupa yarışta kalmak istiyorsa, gerçek bir ‘takım sporu’ ruhu üzerine inşa edilen e-mobilite ekosistemi genelinde daha fazla işbirliği şart.

Stratejik Avrupa endüstrilerinin geleceği, ABD ve Çin gibi diğer küresel oyuncuların oyunlarını hızlandırması nedeniyle ciddi bir baskı altında. Otomobil endüstrisinin yeşil ve dijital geçişinde teknoloji ve enerji sektörlerinin hayati rolünü göz önünde bulunduran ACEA, bu kritik kavşaklarda sektörler arası işbirliğini artırmak için bu sektörlerden önderleri resepsiyonuna davet etti.

Avrupa’nın elektrikli araç öncülerinden birini temsil eden ACEA Başkanı ve Renault Grubu CEO’su Luca de Meo, şunları kaydetti: “Avrupa’nın sektörümüzde odaklanması gereken iki şey var: Güç aktarma organlarının ve yazılım tanımlı araçların elektriklendirilmesi. Ürünlerimizin yeni nesli olan yazılım tanımlı araçlar, tüketiciler için gerçekten fark yaratabileceğinden güç aktarma organlarından çok daha önemli. Yayımları azaltmak için güç aktarma organlarına ihtiyacımız var ancak deneyimdeki değişiklik yazılımdan geliyor. Ancak bunu başarmak için Avrupalı ​​dijital şampiyonlarımızla el ele çalışmamız gerekiyor.

Yarı iletken sektörünün dünya önderi tedarikçisi ASML’nin Başkanı ve CEO’su Peter Wennink, Avrupa’nın yaklaşımını değiştirmemesi halinde geride kalma riskiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyardı ve şunları söyledi: “Avrupa’nın görevi güncel kalmak ve masada yer tutmak. Bunu yapabilmek için inovasyona daha fazla odaklanmamız gerekiyor ve büyük toplumsal zorluklar farklı bir yaklaşıma ihtiyaç duyuyor. Avrupa’nın sorunlara sistemik yaklaşımı olan bir mimara ihtiyacı var. Düzenleme, doğru oyuncuları birbirine bağlamaya yardımcı olabilir; ancak doğru türde bir düzenleme.

Elektrikli otobüs ve kamyon üretiminde Avrupalı ​​öncü MAN Truck & Bus’ın CEO’su Alexander Vlaskamp ise şu açıklamayı yaptı: “Avrupa’nın kamyon endüstrisi yeşile yönelmek ve karbonsuzlaştırma hedeflerine ulaşmak istiyor, ancak bizim doğru şebekelere, doğru bağlantılara ve doğru yeşil hidrojene ihtiyacımız var. Avrupa’da düzenlemelerimiz var, ancak üye devletlerin uygulamayı teşvik edecek hiçbir somut dayanağı yok. Eğer Avrupa bugün harekete geçmezse sadece Avrupa’da değil, küresel konumumuzda da kayboluruz.

E.ON CEO’su ve Avrupa elektrik endüstrisini temsil eden Eurelectric Başkanı Leonhard Birnbaum, Vlaskamp’ın endişelerini şöyle paylaştı: “Sektör olarak kendimizi tamamen adamış olmamız gerekiyor, ancak başarılı olmamız için tamamen kararlı siyasi desteğe de ihtiyacımız var. Ulusal uygulama ve koordinasyon desteği nerede? Şebeke altyapısına daha fazla odaklanmamız gerekiyor ve AB henüz bir şebeke eylem planı ortaya koymadı. Bir sonraki Komisyon kapsamında bu darboğazları ortaklaşa çözmeliyiz ki dalganın arkasında değil, önünde olalım. Dalganın arkasında olmak sadece bizim için değil toplum için de maliyetli.

ACEA Genel Müdürü Sigrid de Vries, etkinliği şu sözlerle sonlandırdı: “Önümüzdeki aylarda verilecek kararlar, Avrupa’nın elektrikli araç üretiminde önder mi yoksa geride mi kalacağını belirleyecek. Avrupa’nın, stratejik endüstrilerinin artan uluslararası rekabet karşısında başarılı olabilmesi için parça parça düzenlemelere değil, tutarlı bir düzenleyici çerçeveye acilen ihtiyacı var.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz