Döngüsel ekonomi: Renault Trucks Kullanılmış Parça Fabrikası’nın kuruluşunu duyurdu

0
1774
Renault-Trucks-Circular-Economy_Used-Trucks-Factory
Renault Trucks, tamamen kamyonların geri dönüştürülmesine ve onlardan geri kazanılan parçaların ve hammaddelerin yeniden kullanılmasına ayrılmış bir sanayi tesisi olan Kullanılmış Parça Fabrikası'nın kurulduğunu duyurdu.

Doğal kaynak kullanımını ve kamyonlarının çevresel etkisini azaltmak için Renault Trucks, endüstriyel operasyonlarını döngüsel ekonomi yaklaşımına dönüştürmek için yeni adımlar atıyor. Renault Trucks’ın Kullanılmış Parça Fabrikası, sırasıyla Bourg-en-Bresse’deki İkinci El Kamyon Fabrikası ve Limoges’daki fabrikasında gerçekleştirilen ikinci el kamyonların yeniden kullanım ve yeniden üretim operasyonlarından sonraki mantıklı adım. Vénissieux’de bulunan bu endüstriyel tesiste markanın kamyonları sökülecek ve parçaları yeniden kullanılacak.

Son beş yılda Renault Trucks, kullanılmış kamyonların yenilenmesi, yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesinden oluşan üç yönlü bir yaklaşım uygulayarak döngüsel ekonomiye yatırım yaptı.

Renault Trucks, sattığı araçların kullanım ömrünü uzatmak için sayısız girişimde bulunuyor. Örneğin, İkinci El Kamyon Fabrikası‘nda ikinci el kamyonlar sıkı endüstriyel süreçlere göre yeniden üretiliyor, Lyon’daki yenileme merkezinde araçlar en son teknolojilerle güncelleniyor, ayrıca satış için ikinci el özel seri modelleri bulunuyor.

Üretici, planını sürdürerek, tamamen kamyonların geri dönüştürülmesine ve onlardan geri kazanılan parçaların ve hammaddelerin yeniden kullanılmasına ayrılmış bir sanayi tesisi olan Kullanılmış Parça Fabrikası’nın kurulduğunu duyurdu. Girişimin temeli, 2020 yılında Renault Trucks tarafından uzman Indra Otomobil Geri Dönüşüm ve Fransız Çevre ve Enerji Yönetim Ajansı ADEME ile birlikte yürütülen bir ön fizibilite çalışmasına dayanıyor.

Kullanılmış Parça Fabrikası, ömrünü tamamlamış kamyonları geri dönüştürüyor

Ömrünü tamamlamış kamyonları geri dönüştürme ve yedek parçalarını yeniden kullanma planlarını açıklayan Renault Trucks, Lyon–Vénissieux’deki üretim tesisinin kalbinde özel bir fabrika açıyor. Lojistik merkezine mümkün olduğunca yakın inşa edilen bu 3.000 m2‘lik tesis, yüksek kilometreli kullanılmış Renault Trucks araçlarının yanı sıra halen önemli yeniden kullanım potansiyeline sahip bazı parçaları işleyecek. Renault Trucks araçları ve bileşenleri aslında 1,5 milyon kilometreden fazla dayanacak şekilde tasarlanıyor.

Ömrünü tamamlamış Renault Trucks, parçalara ayrılmak üzere Kullanılmış Parça Fabrikası’na girecek. Operatörler, daha önce yeniden kullanıma uygun olduğu belirlenen bileşenleri (motor, şanzıman, kabin, yakıt deposu, tamponlar, deflektörler vb.) sökecek.

Yeniden kullanılması amaçlanan parçalar söküldükten sonra diğer bileşenler geri dönüştürülecek. Örneğin şasiler kesilecek ve ardından yakındaki dökümhaneye gönderilecek. Parçalardan çıkarılan metal, yeni bir araç üretmek için kullanılacak.

Yeniden kullanılması amaçlanan parçalar daha sonra listeleme ve izlenebilirlik amacıyla kontrol edilecek, temizlenecek ve etiketlenecek. Bu kullanılmış yedek parçalar daha sonra yeni yedek parçalar gibi yakındaki Renault Trucks yedek parça mağazasına gönderilecek.

Renault Trucks Kullanılmış Parçalar: bir üreticinin kullanılmış yedek parça teklifi

Yeni yedek parçalar gibi, “Renault Trucks Kullanılmış Parçalar” etiketi altında pazarlanan kullanılmış yedek parçalar da üreticinin çevrimiçi yedek parça pazarında bayilerin kullanımına sunulacak. Bu kullanılmış yedek parçalar üretici garantisi kapsamında olacak ve yeni parçalara göre ortalama %50-60 daha ucuz olacak.

Eski araç serileri için kullanılmış parçalar konusunda ise Indra Otomobil Geri Dönüşüm ile çalışmalarını sürdüren Renault Trucks, geri dönüşüm uzmanı tarafından gerçekleştirilen söküm işlemleri sonucunda elde edilen bir dizi parçayı bayilik ağına sunacak.

Bu yeni teklifle Renault Trucks, karbon nötrlüğüne doğru ilerlemeye devam ediyor. Ayrıca, sektörü bir bütün olarak etkileyen bileşen ve hammadde eksikliğinin üzerine eğiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz