Daimler Truck, 2025 yılına kadar Chennai’de karbonsuz operasyonları hedefleyen Hindistan’daki ilk on yılını kutluyor

0
1589
bharatbenz-range
Daimler Truck AG'nin ("Daimler Truck") tamamına sahip olduğu bir alt kuruluş olan Daimler India Commercial Vehicles (DICV), Hindistan'daki 10 yıllık ticari faaliyetlerini kutluyor.

Daimler Truck AG‘nin (“Daimler Truck”) tamamına sahip olduğu bir alt kuruluş olan Daimler India Commercial Vehicles (DICV), Hindistan’daki 10 yıllık ticari faaliyetlerini kutluyor. DICV, Hindistan ticari araç endüstrisini BharatBenz markalı kamyon ve otobüslerde mühendislik, güvenlik ve konforda yeni ölçütlerle dönüştürme arzusuyla 2012 yılında faaliyetine başladı. Hindistan pazarındaki ilk on yılında DICV, 125.000’den fazla aracın yurtiçi satışına ulaştı. Buna ek olarak, şirket dünya çapında 60’tan fazla ülkeye aralarında 35.000 FUSO biriminin de bulunduğu 50.000’den fazla araç ve 200 milyondan fazla parça ihraç etti.

DICV, sürdürülebilirliğe büyük ölçüde bağlı. OEM şu anda enerjisinin yüzde 85’ini yenilenebilir kaynaklardan kullanıyor. Şirket, Oragadam fabrikasındaki (Chennai) üretim tesisi için halihazırda güneş enerjisinden yararlandı ve son teknoloji ürünü test parkuru boyunca ilave 1,3 MW güneş fotovoltaik santral kapasitesinin temelini attı. DICV’nin mevcut güneş enerjisi santrali halihazırda 3,3 MW kapasiteye sahip. DICV, 2025 yılına kadar yüzde 100 karbonsuz hale gelmek için çalışıyor.

DICV, Hindistan’da 9’dan 55 tona kadar BharatBenz kamyonlarını çeşitli müşteri uygulamalarına göre üretiyor ve satıyor. Yerel otobüs endüstrisi için DICV, Mercedes-Benz otobüslerinin yanı sıra BharatBenz okul, turist ve personel otobüsleri ve otobüs şasileri sunuyor. 235’ten fazla temas noktasından oluşan Hindistan çapındaki BharatBenz satış ve servis ağı sürekli olarak genişletiliyor DICV, Oragadam fabrikasındaki tesis operasyonları ve Hindistan genelindeki bölge ofislerinde 4000’den fazla çeşitli, doğrudan ve dolaylı iş gücüne sahip bulunuyor.

2012’de açılan Chennai (Tamil Nadu) yakınlarındaki Oragadam’da bulunan DICV‘nin son teknoloji üretim tesisi, aynı yılın Haziran ayında ilk BharatBenz ağır hizmet kamyonunu hattan çıkardı. Tesisin üretimi yıllar içinde sürekli arttığından, ürün yelpazesi orta hizmet kamyonları, inşaat kamyonları ve çekicilerin yanı sıra kentiçi ve seyahat otobüslerini de içerecek şekilde sürekli olarak genişledi. Oragadam tesisi, son derece modern bir test parkuru da dahil olmak üzere 400 dönümlük bir alana yayılıyor.

2016 yılında 50.000 adetlik ilk kilometre taşı aşıldı. Daimler Truck‘ın küresel kalite standartlarına göre üretim yapan DICV, Hindistan’ın stratejik büyüme pazarına ve dünya genelinde 40’tan fazla ihracat pazarına hizmet veriyor. Daimler Truck’ın kamyon ve otobüslere yönelik küresel üretim ağının ayrılmaz bir parçası olan Chennai’deki DICV tesisi, aynı tesiste dünya çapında dört marka için (BharatBenz, FUSO, Mercedes-Benz ve Freightliner) motor, şanzıman, kamyon ve otobüs üreten dünyadaki tek yerleşke konumunda.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz