Seri üretim yakında başlıyor: Tamamen elektrikli eActros 300 çekici Almanya’dan Türkiye’ye gitti

0
1499
eActros 300 çekici
Dağıtım taşımacılığı için eActros 300 çekici, Mercedes-Benz Wörth fabrikasından elektrikli kamyonun yol dayanıklılığı ve güvenilirlik testinin yapılacağı Türkiye'deki Aksaray fabrikasına kadar yaklaşık 3.000 kilometre kat etti.

Dağıtım taşımacılığı için eActros 300 çekici, Mercedes-Benz Wörth fabrikasından elektrikli kamyonun yol dayanıklılığı ve güvenilirlik testinin yapılacağı Türkiye’deki Aksaray fabrikasına kadar yaklaşık 3.000 kilometre kat etti. Test mühendisleri yolculuk için Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan’ı kapsayan bir güzergah seçtiler. 2021’in sonundan beri seri üretimde olan iki ve üç dingilli araçlar olarak iki eActros, tüm güzergah boyunca eActros 300 çekiciye eşlik etti. Tüm elektrikli kamyonların aküleri, yol boyunca yalnızca halka açık şarj istasyonlarında şarj edildi.

Mercedes-Benz Trucks Global Test Başkanı Dr. Christof Weber, konuyla ilgili olarak “Sonbaharda başlayacak olan eActros 300 çekici seri üretimine hazırlık olarak, diğer yerleşkelerin yanı sıra Aksaray tesisimizde yol dayanıklılık testleri gerçekleştirilecek. Oradaki zorlu güzergahı da ek bir test olarak kullandık. Vardığımız sonuç: e-kamyon, Orta ve Güneydoğu Avrupa’daki çeşitli güzergahları kolaylıkla aştı ve seri üretime hazır.

Transfer elektrikli çekici için zaten bir deneme sürüşüydü

Test mühendisleri Türkiye’ye giderken özellikle güvenlik sistemlerine, aracın performansına ve dayanıklılığına odaklandı. Örneğin, elektrikli tahrik ile ilgili olarak, menzil tahmininin işlevselliği, geri kazanım ve yurtdışındaki şarj istasyonlarıyla kusursuz bağlantı önemli hususlardı. Hem çeşitli ve zorlu topografya hem de farklı iklim koşulları, operasyon sırasında kapsamlı araç testleri için iyi koşullar sağladı.

eActros 300
2021’in sonundan beri seri üretimde olan iki ve üç dingilli araçlar olarak iki eActros, tüm güzergah boyunca eActros 300 çekiciye eşlik etti.

eActros 300 çekici seri üretime hazır

Araç, izin verilen azami toplam çekici/yarı treyler kombinasyon uzunluğu dikkate alındığında, tüm yaygın Avrupa yarı treylerleriyle uyumlu. Elektrikli çekici, eActros 300/400 ile aynı teknolojiyi temel alıyor. Her biri 112 kWh kurulu akü kapasitesine sahip üç akü paketi, tek bir akü şarjıyla 220 km’ye kadar menzil sağlıyor. eActros 300 çekici 160 kW’a kadar şarj edilebiliyor: Üç akü paketinin, 400 A şarj akımına sahip standart bir DC hızlı şarj istasyonunda yüzde 20 ila 80 oranında şarj edilmesi için bir saatten biraz daha fazlasına ihtiyaç duyuluyor. Elektrikli kamyon, bir dizi testin parçası olarak geçen yıl Avusturya’da Arlberg Geçidi’ni başarıyla geçti. Testlerin bazı bölümleri deniz seviyesinden 1.800 metre yükseklikte gerçekleştirildi. e-kamyonun seri üretiminin bu yılın sonbaharında başlaması planlanıyor.

eActros 300/400

eActros 300 çekiciye iki eActros 300 (4×2 ve 6×2) eşlik etti. Ağır hizmet dağıtım nakliyesi için akü elektrikli Mercedes-Benz eActros, 2021’den beri Wörth fabrikasında üretim hattından çıkıyor. eActros‘un aküleri, her biri 112 kWh kurulu kapasite sunan üç (eActros 300) veya dört akü paketinden (eActros 400) oluşuyor. Dört akü paketiyle eActros 400, 400 kilometreye kadar menzile sahip. En önemli teknolojik parça tahrik birimi – iki entegre elektrik motoruna ve iki vitesli bir şanzımana sahip bir elektrikli sabit aks. Her iki sıvı soğutmalı motor da 330 kW’lık sürekli bir çıkış ve 400 kW’lık bir tepe performansı üretiyor. Ayrıca öngörülü araç kullanırken, geri kazanım yoluyla elektrik enerjisi geri kazanılabiliyor. Frenleme sırasında kazanılan enerji, eActros’un akülerine geri besleniyor ve ardından bir kez daha sürüş için kullanılabiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz