Scania, Jula Logistics için son derece ağır ve ekstra uzun elektrikli kamyon üretiyor

0
335
scania-electrictruck
Scania, Jula Logistics için son derece ağır ve ekstra uzun elektrikli kamyon üretiyor
Renault Trucks

İsveçli Jula Logistics şirketi, her seferde daha fazla yük taşıyabilmek ve dolayısıyla daha düşük yayım için Yüksek Kapasiteli Taşıma olarak 32 metrelik bir Scania kamyon kullanıyor. Şimdi ise bir sonraki adıma geçerek bu devasa kamyonu elektrikli hale getiriyor. Bu, Scania’nın ileri düşünceli bir müşteriyle yakın işbirliği içinde geliştirdiği sürdürülebilir bir nakliye çözümünün en son örneği.

Avrupa’da kamyonların 40 ton toplam yüklü ağırlığa sahip olmasına ve 12 metrelik bir konteyner taşımasına izin veriliyor. 2015 yılından bu yana Jula Logistics, bunun iki katı büyüklüğünde bir araç kullanıyor, yani 32 metre uzunluğunda bir araçla iki konteyner taşıyor. Bu kamyon, yük ve treyler dahil toplam 64 ton ağırlığa sahip. Jula Logistics, her seferde daha fazla yük taşıyarak ve böylece her gün depo ile yükleme limanı arasında yapması gereken sefer sayısını azaltarak, taşınan birim başına enerji ve yayımlarda yüzde 70 tasarruf sağlıyor. Şimdi, kamyon elektrikle çalışacak ve 2022’nin ilk yarısında hizmete girecek.

Jula Logistics CEO’su Lennart Karlsson, “Yüklerimiz Göteburg’daki limana gemiyle geldiğinde ve Falköping’e giden bir trene yüklendiğinde intermodal taşımacılığı kullanıyoruz. Yük, Falköping’den Skara’daki depomuza ise kamyonla taşınıyor. Depomuzun çatısına kuracağımız güneş panellerinden ürettiğimiz elektrikle çalışan bir kamyon kullanarak bu taşımacılık zincirini daha da sürdürülebilir kılmak güzel bir hayal.” şeklinde konuştu.

Jula Logistics ile yapılan işbirliği, Scania’nın sürdürülebilir taşımacılığa geçişi nasıl yönlendirdiğiyle aynı doğrultuda. Scania E-Mobilite Başkanı Fredrik Allard ise şunları söyledi: “Sıfır yayım taahhüdümüz ve iklim hedeflerimize ulaşmak için elektrifikasyon şart. Değerlerimizi paylaşan paydaşlarla yakın ortaklıklar, bunun gerekli hızda ilerlemesi için önemli. Bunu kendi başımıza yapamayız ve Jula Logistics çevreye derinden önem veren çok takdir edilen bir ortak.

Scania hem prototiplerle hem de yeni iş modelleriyle çalışıyor ve müşteriler ve diğer ortaklarla birlikte geleceğe yönelik çözümler simüle ediliyor ve hayata geçiriliyor. Scania’nın Jula Logistics’e yardımcı olduğu çözüm, ekstra uzun ve ağır aracın trenin Falköping’de durduğu yerden 60 kilometrelik bir mesafedeki Skara’daki depoya birkaç kez gidiş-dönüş yapmasını sağlıyor.

Fredrik Allard, şöyle devam etti: “Yeni, son derece uzun ve ağır elektrikli kamyon, müşterilerle yakın diyaloğun, söz konusu müşterinin taleplerini çok erken bir aşamada karşılayan türünün tek örneği bir araç üretmemizi nasıl mümkün kıldığının harika bir örneği. Üstelik seri üretimde olmayan bir model için.

Enerji tüketimine ilişkin ayrıntılı bir genel bakış, optimize edilmiş bir güzergah programı ve şarj etme ihtiyacı, bu taşıma akışını sağlamak için önceden titizlikle simüle edildi. Kamyonun çalışmaya başlaması, Jula’nın dağıtım akışının ayarlanması söz konusu olduğunda ilk günden itibaren olumlu bir etkiye sahip olacak. Jula Logistics ile işbirliğinin hayati bir parçası, şarj sürecini, ilgili altyapıyı ve tam akışı zamanında optimize etmek olacak.

Lennart Karlsson, şöyle konuştu: “Scania ile ortaklığımız, bunun teknik olarak mümkün olduğunu gösteriyor, ancak intermodal akışımızın son bölümünde daha fazla miktarda yük taşımamızı sağlayan bu daha uzun araçları sürmek için uzun vadeli bir olasılık yaratmamız gerekiyor.

Scania ve Jula Group, Jula Logistics’in yürüttüğü taşımacılık akışlarının kapsamlı elektrifikasyonu ile uzun vadeli bir ortaklık hedefliyor. Bu 32 metrelik Scania kamyonun elektrifikasyonu sadece bir başlangıç.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz