Volvo Buses, Avrupa’daki iş modelini değiştiriyor ve Wroclaw’daki karoser fabrikasını 2024’te kapatma kararı aldı

0
1338
volvobuses
Avrupa'daki iş modelini değiştiren Volvo Buses, Polonya'nın Wroclaw kentindeki karoser fabrikasını 2024'ün ilk çeyreğinde kapatma kararı aldı.

Volvo Buses, Avrupa’daki iş modelini değiştiriyor ve aynı başarılı modeli diğer bazı pazarlarda da uygulayacak. Bu, Volvo Buses’ın üretimini şasiye odaklayacağı ve harici karoser üreticileriyle birlikte Avrupa’daki müşterilere premium sınıf için seyahat otobüslerinin yanı sıra eksiksiz bir kentiçi ve kentlerarası otobüs yelpazesi sunacağı anlamına geliyor. Sonuç olarak Volvo Buses, Polonya’nın Wroclaw kentindeki karoser fabrikasını 2024’ün ilk çeyreğinde kapatma kararı aldı. Volvo Buses, tesislerinin Vargas Holding‘e devredilmesine ilişkin bir Niyet Mektubu imzaladı. 1,3 milyar SEK’lik bir yeniden yapılandırma karşılığı, 2023’ün ilk çeyreğinde işletme gelirini olumsuz etkileyecek.

Volvo Buses Başkanı Anna Westerberg, konuyla ilgili olarak “Avrupa’daki işimiz yıllardır zarar ediyor. Bugün birçok pazarda başarıyla uyguladığımız bu iş modeli ile kârlılığımızı artıracak ve uzun vadeli rekabet gücümüzü güvence altına alacağız.” dedi.

leriye dönük olarak, Volvo Buses, güçlü bir hizmette kalma süresi ve yüksek bir güvenlik ve kalite standardı sağlarken, Avrupa’daki müşterilere seçili harici karoser üreticileri ile ortaklaşa eksiksiz bir kentiçi ve seyahat otobüsü yelpazesi sunacak ve müşteri arayüzüne sahip olmaya devam edecek. Bu, Volvo Buses’a daha yalın bir yapı, gelişmiş esneklik ve pazar gereksinimlerini ve müşteri taleplerini daha iyi karşılama becerisi kazandıracak.

Wroclaw’daki karoser üretiminin 2024’ün ilk çeyreğine kadar devam etmesi planlanıyor. Avrupa’da komple kentiçi ve seyahat otobüsleri için verilen siparişler, plana göre Wroclaw fabrikasından teslim edilecek. Volvo Buses, mevcut filoya olduğu kadar yeni teklife de tam hizmet ve destek vermeye devam edecek.

Volvo Buses çalışanları için yeni fırsatlar

Volvo Buses ve Vargas Holding arasındaki görüşmelerin ardından, Volvo Buses’in Wroclaw’daki tesislerinin Vargas Holding’e devredilmesine ilişkin bir Niyet Mektubu (LoI) imzalandı. Vargas Holding, üretim tesisini yeniden amaçlandıracak ve kademeli olarak büyütecek. Üretim 2024 yılında başlayacak ve ilerleyen yıllarda genişleyecek. Niyet Mektubu, Vargas Holding’in Volvo çalışanlarının bir kısmına, bazıları 2023’ün üçüncü çeyreği gibi erken bir tarihte olmak üzere istihdam sağlama hedefini içeriyor.

Anna Westerberg, şöyle devam etti: “Vargas Holding, bizim sektörümüzden farklı bir sektörde faaliyet gösterecek olsa da, kuruluş ve büyümeleri için ihtiyaç duydukları Wroclaw’daki bünyemizde çalışan deneyimli personeli istihdam etme olanağı onlar için önemli bir etken.

Komple kentiçi ve seyahat üretimini sona erdirme kararı, Volvo Buses‘ta, yaklaşık 1.500’ü Wroclaw’da olmak üzere 1.600 civarında pozisyonu etkileyecek. İlgili sendikalarla bilgilendirme ve diyalog başlatıldı.

Anna Westerberg, sözlerini şöyle tamamladı: “Volvo Buses, birçoğu uzun yıllardır istihdam edilen sadık çalışanlarımızı desteklemek için elinden gelenin en iyisini yapacak. İnsanların yeni istihdam fırsatları bulmasına destek olmak için Vargas Holding, yerel makamlar ve diğer taraflarla birlikte çalışacağız.

Volvo Group; Volvo Trucks, Volvo Construction Equipment ve dijital ve BT, emlak, insan hizmetleri ve muhasebe hizmetleri gibi Grup destek fonksiyonlarında çalışan 2.100’den fazla çalışanıyla fabrikanın kapanmasından sonra da Polonya’da güçlü bir ayak izine sahip olmaya devam edecek.

Volvo Buses‘ın İsveç ve Brezilya’da şasi ve Meksika ve Kuzey Amerika’da komple kentiçi ve seyahat otobüsü üreten fabrikaları karardan etkilenmeyecek ve normal şekilde üretime devam edecek.

Yeni iş modelinin uygulanmasının, 2024 ve 2025 geçiş döneminde Avrupa’daki gelirleri geçici olarak olumsuz etkilemesi bekleniyor. Yaklaşık 1,3 milyar SEK’lik bir yeniden yapılandırma karşılığı, 2023’ün ilk çeyreğinde işletme gelirini olumsuz etkileyecek. Beklenen negatif nakit akışı etkisinin yaklaşık 1,0 milyar SEK olduğu tahmin ediliyor ve bunun çoğunluğu 2024’ü etkileyecek. Tamamlandığında, yeni iş modeline geçişin Avrupa otobüs işletmeciliğini kârlı hale getirmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz