Volvo, Kuzey Amerika’daki en büyük elektrikli kamyon siparişini aldı

0
1691
volvotrucksNA
Bir Maersk kuruluşu olan depolama ve dağıtım şirketi Performans Team, Kuzey Amerika'da şimdiye kadarki en büyük sıfır egzoz yayımlı model siparişi olan 16 adetlik Volvo VNR Electric Sınıf 8 kamyon siparişi verdi.

Bir Maersk kuruluşu olan depolama ve dağıtım şirketi Performans Team, Kuzey Amerika’da şimdiye kadarki en büyük sıfır egzoz yayımlı model siparişi olan 16 adetlik Volvo VNR Electric Sınıf 8 kamyon siparişi verdi. Volvo Trucks Kuzey Amerika‘nın VNR Electric modeli, Performance Team’in filosundaki ilk sıfır egzoz yayımlı, elektrikli Sınıf 8 kamyon olma özelliğini taşıyor. Model yıl sonuna kadar yollarda olacak. Hizmete sunulduğunda 16 aracın tamamı Güney Kaliforniya’daki müşterilere günlük olarak bölgesel yükler taşıyacak.

Yerel ve bölgesel yük dağıtımı için tasarlanan Volvo VNR Electric, kent sokaklarında ve yollarda karbondan arındırılmış ve sessiz taşımacılık sayesinde yerel sakinlerin yaşam kalitesini iyileştiriyor. Gürültü ve titreşimlerin önemli ölçüde azaltılması, sürücüler için sınıfının en iyisi, temiz ve konforlu bir çalışma ortamı yaratıyor.

Volvo Trucks Kuzey Amerika Başkanı Peter Voorhoeve, konuyla ilgili olarak “Elektrifikasyona geçiş, ticari kamyon alanında heyecan verici bir zaman ve Performance Team, bugün ölçeklenebilir seri üretimdeki tek akü elektrikli Sınıf 8 modelinin en büyük siparişiyle bu geçişe öncülük ediyor. Performans Team, 2021’in sonuna kadar 16 Volvo VNR Electric’i devreye alma taahhüdüyle çevresel sürdürülebilirliğe güçlü bir bağlılık gösterdi ve bu, kamyon taşımacılığı endüstrisinin genel karbon ayak izini azaltmada ileriye doğru atılmış bir başka büyük adım.” dedi.

Karbonsuzlaştırılmış lojistik

Yeni Volvo VNR Electric modellerinin satın alınması, Maersk‘ün lojistiği karbonsuzlaştırmaya yönelik Çevresel Sosyal Yönetim (ESG) stratejisinin bir parçası. Performans Team, dizel kamyonları elektrikli kamyonlarla değiştirerek ve yeni, geleceğin şarj altyapısını oluşturarak taşımacılık sektöründeki yayımları azaltmak için California Eyaleti Güney Sahili Hava Kalitesi Yönetim Bölgesi hibesine katılıyor. El Segundo, California merkezli şirket, Kuzey Amerika’da 45 yerleşkeden oluşan bir depolama ve dağıtım ağına ve 215 kamyonluk bir filoya sahip.

Performans Team Operasyon Başkan Yardımcısı Jason Walker ise şunları söyledi: “Depolama ve dağıtım işimizde yüzde 30’luk bir büyüme görüyoruz. Müşteriler, yüksek hacimli teslimat taleplerini karşılamak için daha fazla kamyon gücü arıyor. Volvo VNR Electric kamyonların bu yeni siparişi, bölgesel yükleri taşıma performansları ve çevresel faydalar konusunda bize ilk elden deneyim kazandıracak. Bulgularımız, filo modernizasyonumuzdaki sonraki adımların ve gelecekteki operasyonlar için gerekli olan elektrik altyapısının belirlenmesine yardımcı olacak.

VNR Electric modellerinin satışı, şirketin Batı Kıyısı’ndaki en büyük bayisi olan ve yakın zamanda Kuzey Amerika’daki ilk Volvo EV (Elektrikli Araç) Sertifikalı Bayi olarak adlandırılan Volvo Trucks bayisi TEC Equipment aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

TEC Equipment kurucusu ve CEO’su David Thompson da şu açıklamayı yaptı: “TEC Equipment, Kuzey Amerika’da Volvo Trucks’ın en üst düzey bayisi olarak uzun süredir devam eden çalışmalarını sürdürmekten ve şimdiye kadarki en büyük Volvo VNR Electric ticari satışı için bayi hizmeti vermekten gurur duyuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz