Volvo Group Venture Capital, yapay zeka destekli bir taşımacılık şirketi olan aifleet’e yatırım yapıyor

0
60
Volvo Group Venture Capital AB
Volvo Group Venture Capital AB, yapay zeka teknolojisinden yararlanan ABD merkezli bir kamyon şirketi olan aifleet'e yatırım yapıyor.

Volvo Group Venture Capital AB, kamyon kullanımına ve sürücü memnuniyetine odaklanarak kamyonculuğun geleceğini yeniden şekillendirmek için benzersiz yapay zeka teknolojisinden yararlanan ABD merkezli bir kamyon şirketi olan aifleet‘e yatırım yapıyor.

Volvo Group Venture Capital’da yatırımcı olan Joe Darcy, konuyla ilgili olarak “aifleet, kamyonculuk sektöründeki verimsizlikleri farklı bir şekilde ele alıyor, teknoloji geliştiriyor ve kendi filo operasyonları aracılığıyla yeteneklerini kanıtlıyor. Sadece kamyonların yoldaki kullanımını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda sürücülerin optimize edilmiş bir çalışma ortamına sahip olmasını da sağlıyorlar.” dedi.

2020 yılında kurulan aifleet, kamyonculuk sektörünün ABD tam kamyon yükü (FTL) segmentinde faaliyet gösteriyor; burada bir kamyonun tam kapasitesi, belirlenen varış noktaları arasında daha büyük yükleri göndermek için satın alınıyor. Segment şu anda parçalanmış durumda ve düşük sürücü kullanımı ve tedarik zincirinde boş miller gibi verimsizliklerle karşı karşıya.

Aifleet’in kurucu ortağı ve CEO’su Marc El Khoury ise şunları söyledi: “ABD’deki tam kamyon yükü (FTL) pazarının büyüklüğü 400 milyar dolar, ancak bu, en büyüğünün bile pazarın yüzde 1’inden azına sahip olduğu yarım milyon taşıyıcının bulunduğu son derece verimsiz ve parçalanmış bir pazar. Kamyon kullanımı 2018’den bu yana düşüş eğiliminde olduğundan, aifleet, sürücü deneyimine gerçek insanlığı geri getirirken kamyon verimliliğini kökten iyileştirmek için kullanım sorununu hafifletecek bir teknoloji geliştirdi. Volvo’nun yatırımından heyecan duyuyoruz ve daha sürdürülebilir bir filo ve endüstri yaratmak için teknolojimizi kullanmaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz.

Tescilli AI teknolojisiyle desteklenen aifleet, daha iyi planlama araçları ve daha akıllı algoritmalarla kamyon kullanımını artıran sürücü memnuniyetini yükseltmeye odaklanan bir kamyon filosu oluşturuyor. Rota planlama ve programlamayı optimize ederek ve uçtan uca otomasyon oluşturarak aifleet’in kendi operasyonu, sektör ortalamasından yüzde 40 daha fazla sürücü kullanımı üretiyor.

Volvo Group Kuzey Amerika Başkanı ve Mack Trucks Başkanı Stephen Roy da şu açıklamayı yaptı: “Aifleet ile işbirliği yapma fırsatından heyecan duyuyoruz. Volvo Group, inovasyonu ve daha sürdürülebilir taşımacılık çözümlerini ilerletmeye kendini adadı ve aifleet’in benzersiz teknolojilerinden yararlanarak bizim hırsımızı paylaştığı açık.”

Volvo Group Venture Capital, 1997 yılında kurulmuş olup küresel olarak girişim şirketlerine yatırım yapıyor. Amaç, yeni hizmet ve çözümlerin yaratılmasını kolaylaştırarak dönüşümü yönlendirmek ve yeni kurulan şirketler ile Volvo Group arasındaki işbirliklerini desteklemek. Taşımacılık ve altyapı çözümlerinin geleceğini şekillendiren pazar eğilimleri ve Volvo Group’un stratejik öncelikleri, yatırım odak alanlarını tanımlıyor: Lojistik Hizmetleri, Tesis Çözümleri, Elektrifikasyon ve Sürdürülebilirlik.

İşlemin Volvo Grubu’nun kazançları veya mali pozisyonu üzerinde önemli bir etkisi bulunmuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz