Brisa, Endüstri 4.0 ve dijital üretim süreçlerinde siber güvenliği sağlamak için başlatılan ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Endüstri 4.0 ve Operasyonel Teknoloji için Siber Güvenlik” Dijital Avrupa projesinin partnerlerinden biri oldu. Koordinatörlüğünü Sabancı Üniversitesi’nin üstlendiği, global üniversitelerin de arasında bulunduğu 6 ülkeden 10 partnerle yürütülecek proje ile Operasyonel Teknolojiler güvenliğinde küresel bir dönüşüm başlatılacak.
Proje, şirketlerin siber güvenlik yeteneklerini geliştirmeyi, Avrupa’da ve Türkiye’de geniş siber güvenlik becerileri açığını kapatmayı, mesleki uygulama ve öğrenme yöntemleri geliştirmeyi ve siber güvenlik ekosistemine katkıda bulunmayı hedefliyor.
Geleceğin üretim teknolojilerine liderlik etmekten gurur duyduklarını belirten Brisa Bilgi Teknolojileri Direktörü İlker Şahin, şunları ifade etti: “Brisa’da dijitalleşme yolculuğumuzun başlangıcı çok uzun yıllara dayanıyor. Üretim de dahil olmak üzere yaptığımız akıllı teknoloji ve dijitalleşme yatırımları ile hem İzmit hem de Aksaray Fabrikamızda Türkiye’de yeniliklere imza atmış, robotik, büyük veri analitiği, artırılmış gerçeklik ve Endüstri 4.0 alanlarında öncü uygulamaları hayata geçirmiş bir şirketiz. Proje ile bu alanlarda bilgi transferi sağlayarak kritik bir rol alacağız. Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da gençlerin geleceğin akıllı fabrikalarına uygun donanıma sahip şekilde yetişmesi için okullarda müfredata girecek eğitim programları geliştirmeyi, genç siber güvenlik uzmanları yetiştirmeyi ve onlar için yeni iş alanları oluşturmayı hedefliyoruz. Projeye liderlik eden Sabancı Üniversitesi ve tüm proje ortakları ile birlikte çalışmak için heyecan duyuyoruz.”
Brisa, projede kritik bir rol üstleniyor
Brisa, yeni nesil teknolojilerden müfredat geliştirmeye, çalışan eğitimlerinden vaka çalışmalarına kadar geniş bir yelpazede kritik görevleri yerine getirecek.
Brisa üstlendiği rollerle robotik, büyük veri analitiği, artırılmış gerçeklik ve Endüstri 4.0 gibi alanlarda bilgi ve deneyimlerini paylaşarak Avrupa’nın ve Türkiye’nin siber güvenlik kapasitesini artıracak. Eğitim programları tasarlayarak siber güvenlik uzmanlarının yetiştirilmesine katkıda bulunacak. Endüstri 4.0 girişimlerini korumanın önemini vurgulayan gerçek hayattan örnekler ve vaka çalışmaları sunarak eğitime somut bir boyut kazandıracak. Eğitim programlarının katılımcılar üzerindeki etkisini ölçmek ve sürekli geliştirmek için verileri analiz edecek. Proje sonuçlarını Avrupa üretim camiasında paylaşarak siber güvenlik bilincini ve uygulamalarını geliştirmeye katkıda bulunacak.