Scania Touring, gazlı motorla sunulacak

0
613
Scania Touring
Çok çeşitli düşük karbonlu güç aktarma organı seçenekleriyle bilinen Scania, şimdi Scania Touring'in LBG/LNG sürümünü sunuyor.

Scania, çok çeşitli düşük karbonlu güç aktarma organı seçenekleriyle biliniyor ve şimdi Scania Touring‘in LBG/LNG sürümünü ekleyerek bu yolda ilerliyor. Hem doğal gaz hem de biyogaz ya da ikisinin bir karışımıyla çalışabilen bu sistem, biyogaza sorunsuz bir geçiş sağlayarak günümüzde sürdürülebilir uzun mesafe taşımacılığı için döngüsel ve ekonomik açıdan uygun bir çözüm yaratıyor.

Gazla çalışan kentiçi ve seyahat otobüsleri, birçok taşımacılık operatörü için son derece ilgi çekici bir seçenek sunarak, ekonomik yönleri de dikkate alacak şekilde sürdürülebilir kalkınmayı kolaylaştırıyor.

Scania İnsan Taşımacılığı Çözümleri Ürün Yönetimi Başkanı Carl-Johan Lööf, konuyla ilgili olarak “Scania Touring’in yeni LBG/LNG sürümü, büyük bir yatırım yapmadan veya operasyonları olumsuz etkilemeden daha sürdürülebilir olmak isteyen ekspres otobüs ve uzun mesafe operatörleri için mükemmel bir seçenek.” dedi.

Yeni model, 410 bg (302 kW) güç ve 2000 Nm tork sağlayan 13 litrelik gaz motoruyla ve kullanıcıların yakıt maliyetlerini düşürmelerine olanak tanıyan bir verimlilikle geliyor. Standart tank seçeneğiyle 1.000 km’nin üzerinde bir sürüş menzili de sunuyor.

Lööf, şöyle devam etti: “Bu ürün size dizel motorlu bir otobüse eşdeğer güç, tork ve menzil sağlarken gürültü seviyelerini azaltıyor ve daha düşük işletme maliyetleri sunuyor. Biyogaz kullanmanın sürdürülebilirlik faydalarını da eklerseniz, bu gerçekten olağanüstü bir çözüm.

Scania‘nın öncü olması nedeniyle biyogaz uzun süredir kentiçi ve banliyö otobüslerine güç sağlamak için sıkıştırılmış halde kullanılıyor. Geçtiğimiz birkaç yıldaki teknolojik gelişmeler, gazın soğutulmasını ve enerji yoğun sıvıya (LBG/LNG) dönüştürülmesini sağlayarak, uzun mesafeli güzergahlarda çalışan ağır ticari araçlar için daha uygun bir çözüm haline getirdi.

Scania Sürdürülebilir Taşımacılık İşi Müdürü Jonas Strömberg ise şunları söyledi: “Biyogaz, özellikle uzun mesafeli uygulamalarda ağır yük taşımacılığının karbonsuzlaştırılmasında önemli bir rol oynayabilir. Akaryakıt üretimi ve dolum istasyonlarına yönelik altyapı, özellikle Avrupa’da gerçekleşen devasa yatırımlarla birlikte genişlemeye devam ediyor.

Biyogaz, kuyudan tekerleğe bakış açısıyla dizele kıyasla yüzde 90’a kadar CO2 yayımı azaltımı sağlayan fosil içermeyen ve yenilenebilir bir yakıt ve aynı zamanda sürdürülebilir kalkınma için başka faydalar da sağlıyor. Yerel yakıt üretimi sayesinde kentler ve belediyeler yerel istihdam yaratabiliyor ve yerel atık sorunlarını çözebiliyor, aynı zamanda enerji güvenliğini artırabiliyor ve karbon ve besin maddelerini toprağa geri getirebiliyor.

scania gaz motoru
Yeni model, 410 bg (302 kW) güç ve 2000 Nm tork sağlayan 13 litrelik gaz motoruyla ve kullanıcıların yakıt maliyetlerini düşürmelerine olanak tanıyan bir verimlilikle geliyor. Standart tank seçeneğiyle 1.000 km’nin üzerinde bir sürüş menzili de sunuyor.

Strömberg, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu çözümler gerçekten döngüsel ve 13 litrelik gaz aktarma organlarımızın uzun mesafe operatörleri için piyasadaki en sürdürülebilir ve uygulanabilir seçenek olduğunu söyleyebilirim. Çevre için daha iyi, sessiz, akıllı ve belki de en önemlisi şu anda mevcut, aynı zamanda uzun mesafe operatörlerinin sürdürülebilir taşımacılığa doğru büyük bir adım atmasına olanak tanıyor.

Scania, 1900’lerin başından beri gaz motorları geliştiriyor. Bu motorlar hem doğal gaz hem de biyogazla çalışma olanağı sayesinde, daha sürdürülebilir biyogaza geçişte mükemmel bir seçenek sunuyor. Esnekliğe ek olarak motorlar hem sıvılaştırılmış gaz hem de sıkıştırılmış gazla da çalışabiliyor. Katkı maddesi gerektirmedikleri için Scania’nın gaz motorları katkı maddelerinin mevcudiyetine bağlı değil.

Scania Touring‘in yeni gazlı güç aktarma organı seçeneği, Scania Beulas DD LBG/LNG’nin yanı sıra geçen yıl Busworld’de tanıtılan Scania Irizar i6S Efficient LBG/LNG gibi harici üstyapı imalatçısı ortaklarıyla üretilen kentiçi ve seyahat otobüsleri de dahil olmak üzere Scania’nın uzun mesafe sınıfına yönelik mevcut gaz yelpazesine ekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz