Yepyeni Renault Master: yeni nesil çok enerjili Aerovan

0
1016
Yepyeni Renault Master
2024 baharından itibaren satışa sunulacak olan ve yeni nesil, çok enerjili bir Aerovan olan Yepyeni Renault Master, daha uzağa gitmek, daha fazlasını taşımak ve daha az maliyetli olmak üzere tasarlandı.

Renault, 1980’den bu yana 3 milyondan fazla Master van sattı ve bunları en başından beri Fransa’nın doğusundaki Batilly’de üretti. Modelin 40’ı aşkın yıl ve üç nesil boyunca zengin geçmişi ve başarısı, onu Avrupa’da kendi kategorisinde uzun süredir önder konuma getirdi. Renault Master vanlar, 1990’dan bu yana Güney Amerika’dakiler de dahil olmak üzere 50’den fazla ülkede yollarda dolaşıyor. Dördüncü Renault Master nesli, başarısını daha da artırmayı hedefliyor.

Renault Master Program Lideri Hélène Carvalho, “Yeni Renault Master ile hedefimiz ideal vana mümkün olduğunca yaklaşmaktı. Esnaflar, müteahhitler ve filo yöneticileri, üretkenliklerini en üst düzeye çıkarmak için ihtiyaç duydukları her an yanlarında olacak bir araçla gerçek bir ileriye doğru atılım görecekler. Hangi enerji türünü seçerlerse seçsinler, işleri için her gün güvenebilecekleri bir van.” dedi.

Tasarım

Uygun bir iş istasyonu olarak sürücü bölümü

Renault Hafif Ticari Araç Serisi Tasarım Direktörü Louis Morasse, şunları söyledi: “Yaptığımız her şeyin merkezine müşteriyi ve onların günlük hayatlarını kolaylaştırmayı koyuyoruz. Yeni Renault Master’ın uygun, pratik, konforlu ve özellikle ultra yüksek kaliteli bir iş istasyonu olduğundan emin olmak için hiçbir şeyden vazgeçmedik.

Yepyeni Renault Master‘ın yüksek kaliteli iç mekan evreni, binek araçlardakine yakın. Sürücüye bakan S şeklindeki kumanda paneli, iç mekandaki ferahlığa katkıda bulunuyor. Kullanılan malzemeler şık ve tüm seride standart olarak sunulan 10 inçlik ekran, görsel olarak hoş bir yüksek teknoloji dokunuşu katıyor. Koyu renkli döşeme, ultra modern kokpitteki koza benzeri hissi artırıyor. Direksiyon binek araçlardan geliyor ve tam olarak doğru konumu bulmak üzere yüksekliği ve derinliği ayarlanabiliyor. Otomatik sürümlerde vites kumandaları artık direksiyon simidinde yer alıyor ve bu sayede orta konsolda daha da fazla alan açılıyor.

135 litrelik toplam depolama alanı (yüzde 25’lik bir artış) bu nesli pazar önderi konumuna getiriyor. İhtiyaç duyulan her şey Yepyeni Renault Master‘ın ön paneldeki birçok bölmesinden birine, yan bardak tutuculara, torpido gözlerine, tavan raflarına ve kapılardaki saklama gözlerine sığıyor.

Yepyeni Renault Master zahmetsizce tekerlekli bir ofise dönüşüyor. Orta koltuğun arkası bir masaya dönüşüyor, burada bir dizüstü bilgisayarı saklamak için bir yuva bulunuyor ve cihazlara güç sağlamak için USB-C bağlantı noktaları yer alıyor. Her ayrıntı yoğun günlük kullanıma yönelik. Örneğin aşındırıcı olmayan ve sağlam TEP astarlı koltuk kenarları, vana binip inmeyi kolaylaştırıyor. Geniş koltuk seçenekleri arasında süspansiyonlu ve dönebilen seçenekler, bireysel koltuklar ve üç tip bank (iki kumaş ve bir TEP) yer alıyor.

Yepyeni Renault Master
Yepyeni Renault Master’ın yüksek kaliteli iç mekan evreni, binek araçlardakine yakın. Sürücüye bakan S şeklindeki kumanda paneli, iç mekandaki ferahlığa katkıda bulunuyor. Kullanılan malzemeler şık ve tüm seride standart olarak sunulan 10 inçlik ekran, görsel olarak hoş bir yüksek teknoloji dokunuşu katıyor. Koyu renkli döşeme, ultra modern kokpitteki koza benzeri hissi artırıyor. Direksiyon binek araçlardan geliyor ve tam olarak doğru

Dış tasarım: Güçlü, güven veren bir kişilik

Renault Hafif Ticari Araç Serisi Tasarım Direktörü Louis Morasse, şöyle devam etti: “Yeni Renault Master’ın genel duruşu, etkileyici dikey ızgaraları, yatay LED far şekli ve ekstra ağır hizmet tipi tamponlarıyla güçlendiriliyor. Çarpıcı tasarımı performans ve verimlilikle birleştirmek için Mühendislik ile en ince ayrıntılar üzerinde çalıştık.

Yepyeni Renault Master‘ın başarılı tasarımı, her profesyonelin günlük görevlerine güçlü bir kişilik, çekici bir görünüm ve modern bir his katıyor. Yeni model, Master’ın başarı öyküsündeki bir sonraki bölümü yazmak için doğdu.

Bu van aynı zamanda güvenilirliği, dayanıklılığı ve emniyeti de yansıtıyor. Ön tasarım, Renault‘nun yeni logosunu ve çarpıcı ızgara etrafındaki imza niteliğindeki C şeklindeki dizilimdeki ekstra büyük tam LED farları da içeriyor. Müşteriler standart olarak 7 gövde rengi ve 300’ün üzerinde özel renk tonunu seçebiliyor.

Oranlar, her gövde tipi için doğru dengeyi sağlayacak şekilde titizlikle ince ayarlandı. Aerodinamiği optimize etmek için arka kısım daha dar, ancak arka kapılar ve yükleme alanı yine de oldukça büyük. Arka cam asimetrik (tipik bir Master özelliği) ve arka farlar öndekiler gibi ayırt edici C şeklinde bir desene sahip.

Algılanan kalite ve dayanıklılık konusunda çok fazla çalışma yapıldı. Örneğin, her bir yan panelin tek parça olması, özellikle uzun sürümlerde sağlam görünüme katkıda bulunuyor ve ekstra sert olduğundan bükülmüyor. Kargo alanında algılanan kalite de daha yüksek.

Aerovan tasarımı enerji verimliliğini artırıyor

Yepyeni Renault Master‘ın aerodinamiğine harcanan olağanüstü çaba, kullanılan enerji ne olursa olsun verimliliği sınıfının en üst seviyesine çıkarıyor. Rüzgar direnci katsayısı yüzde 20 daha düşük, önceki nesil ve tüm güncel rakiplerinden önemli ölçüde daha düşük.

En küçük ayrıntılar bile yardımcı oldu: kaput daha kısa, ön cam daha önde ve eğimli, yan aynalar, tampondaki hava giriş kanalları ve tavan çizgisi eğimi aerodinamik hale getirildi ve arka kısım daha dar. Daha iyi aerodinamik ayrıca kabindeki akustik konforu da artırdı.

Araç, Renault‘nun tipik olarak kullandığı rüzgar tüneline göre çok büyük olduğundan Saint-Cyr’de yüzde 83 ölçekli modeller kullanılarak aerodinamik geliştirme çalışmaları yürütüldü. Tam boyutlu vanlar daha sonra uçak aerodinamiğini değerlendirmek için inşa edilen bir tünelde test edildi.

Tüm bu çalışmalar verimliliği gerçek anlamda artırdı. Yeni Renault Master’ın CO2 yayımları 39g/km daha düşük ve şimdi 200g/km sınırının da altında. Daha başarılı aerodinamiği, mevcut Master’a göre yüzde 20’lik bir iyileştirme ile elektrikli sürümlerde tüketimi önemli ölçüde azaltıyor.

Yepyeni Renault Master
Aerodinamiği optimize etmek için arka kısım daha dar, ancak arka kapılar ve yükleme alanı yine de oldukça büyük. Arka cam asimetrik (tipik bir Master özelliği) ve arka farlar öndekiler gibi ayırt edici C şeklinde bir desene sahip.

Çoklu enerji platformu

Seçtikleri güç aktarım mekanizması ne olursa olsun, Yepyeni Renault Master müşterileri kendi kategorisindeki en verimli aracı kullanacaklar (Yepyeni Master’ın Kasım 2023’te tanıtıldığı tarihte). Bu, işletme maliyetlerini düşürecek ve vanları daha fazla yük taşıyabilecek (2 tona kadar).

Tüm sürümler aynı montaj hattı üzerinde üretiliyor ve bu da özelleştirme taleplerini karşılama konusunda büyük bir esneklik sağlıyor. Yepyeni Renault Master, sınıfında Fransa’da üretilen tek araç: üç enerji sürümü ve tüm gövdeler Batilly’deki (Doğu Fransa’daki Metz yakınında) aynı hattan geliyor. Güç aktarma organları ve vites kutuları Fransa’da üretiliyor, akülerin montajı Fransa’da yapılıyor ve tedarikçilerin yüzde 84’ü Fransa’da bulunuyor.

Diesel Blue dCi

Yepyeni Master’da 105, 130, 150 veya 170 bg güç üreten dört adet Diesel Blue dCi güç aktarma organı bulunuyor. Önemli ölçüde daha az yakıt tüketiyorlar (ortalama 100 km’de 1,5 litre daha az) ve daha az CO2 yayıyorlar (km başına 39 gram daha az, km başına 200 gramın altında). Aktarma, geleneksel bir manuel vites kutusu veya verimli yeni 9 oranlı otomatik EAG9 konvertörlü vites kutusu ile gerçekleştiriliyor.

Elektrik

Tamamen elektrikli yepyeni Renault Master sürümleri, her ikisi de 300 Nm tork sağlayan 96kW veya 105kW’lık bir motorla güçlendiriliyor. Bunlardan ilki 40 kWh akü ile çalışıyor ve 180 km WLTP menziline sahip, ikincisi ise 87 kWh akü ile 410 km’den fazla WLTP menziline sahip.

Sonuç olarak, Yepyeni Renault Master, rekor düzeyde yük kapasitesi (B sınıfı ehliyet gerektiren bir vanda 1.625 kg), menzil (410 km’den fazla WLTP) ve çekme kapasitesi (2,5 ton) sunuyor. Akü ısı yönetimi sistemi sayesinde, büyük 87kWh akü ile WLTP standartlaştırılmış 21kWh/100km tüketim makul düzeyde kalıyor. 130 kW DC hızlı şarj, 30 dakikada 229 km menzil ekliyor. 22 kW AC ev tipi şarj cihazı, aküyü 4 saatten kısa bir sürede yüzde 10’dan yüzde 100’e kadar dolduruyor.

Hidrojen

Yepyeni Renault Master ayrıca gelecekte hidrojen H2-Tech motoru ve yakıt hücresini barındıracak şekilde tasarlandı.

Yepyeni Renault Master
Yepyeni Renault Master vanlar, Araçtan Yüke (V2L) ve Araçtan Şebekeye (V2G) özelliklerini içerecek. Bunlar arasında diğer cihazların kokpit veya yük alanındaki bir prizden şarj edilmesinin yanı sıra elektrikli aletleri, bilgisayarları ve diğer cihazları şarj prizlerine takmaya yönelik adaptörler de yer alıyor.

Teknoloji

Eşsiz bir fren sistemi

Yepyeni Renault Master‘daki yeni güç destekli dinamik fren kontrol sistemi, vanın ağırlığı ne olursa olsun frenleme etkinliğini ve pedal hissini aynı tutuyor. Ayrıca otomatik acil fren sistemini daha erken tetikliyor (tepki süresi yarı yarıya kısalıyor) ve rejenerasyonu artırarak elektrikli araçların menzilini uzatıyor.

20 sürücü destek sistemi

Yepyeni Renault Master‘ın 20 sürücü destek sistemi, içindeki ve çevresindeki kişilerin güvenliğini en üst düzeye çıkarıyor. Aktif güvenlik özellikleri yüksek alarm durumunda ve yanal denge, otomatik acil frenleme ve römork denge destek sistemlerini içeriyor. Ayrıca sürücünün hız sınırı dahilinde kalmasına yardımcı olmak için Akıllı Hız Yardımı ile birlikte geliyor.

Elektrikli sürümlerde V2X işlevleri

Yepyeni Renault Master vanlar, Araçtan Yüke (V2L) ve Araçtan Şebekeye (V2G) özelliklerini içerecek. Bunlar arasında diğer cihazların kokpit veya yük alanındaki bir prizden şarj edilmesinin yanı sıra elektrikli aletleri, bilgisayarları ve diğer cihazları şarj prizlerine takmaya yönelik adaptörler de yer alıyor. Ayrıca özel yapım gövde parçalarına (soğutmalı bölmeler, otomatik yükleme kapıları, ekstra ısıtma veya klima sistemleri vb.) doğrudan aküden güç sağlanabilecek. Yepyeni Renault Master aynı zamanda çift yönlü bir şarj cihazı kullanarak aküsünden şebekeye (V2G) enerji besleyebilecek.

Bağlantılılık

Yepyeni Renault Master, dijital teknolojiyle doğmuş bir van ve fabrikada performansını artıracak tüm özelliklerle donatılmış durumda. Piyasadaki en sezgisel sistem olan OpenR Link multimedya sistemi her modelde standart olarak geliyor. Bir akıllı telefon ekranını kopyalamak için 10 inçlik bir ekran ve kablolu ve kablosuz AndroidAuto ve Apple CarPlay bağlantıları içeriyor. Bu sistem aynı zamanda akıllı ve ölçeklenebilir: 5 yıl boyunca 20’den fazla hesaplayıcı için ücretsiz kablosuz güncellemeler (akıllı telefon güncellemeleri gibi) ile zaman içinde yeni işlevleri kapsayacak şekilde büyüyecek.

Yepyeni Renault Master
Tamamen elektrikli yepyeni Renault Master ile Renault’nun tamamen elektrikli hafif ticari araç ailesi daha da güçlendi.

Sonraki seviye hafif ticari araç unsurları

Yepyeni Renault Master, tüm profesyonel gereksinimleri kapsayan eksiksiz bir ürün yelpazesiyle piyasaya sürülecek. Hacimleri 11 ile 22 metreküp arasında değişen 40 gövde tipi, kayar yan kapıda 40 mm daha geniş açıklık ve 100 mm daha uzun yük alanı (kategorinin en uzunu) içerecek. Daha yüksek taşıma kapasitesi, uzunluğu, genişliği ve hacmi onu ideal bir van haline getiriyor ve sınıfında rahatlığı yeniden tanımlıyor.

Atölyelerin çeşitli değişiklikleri (damper ekleme, kabinleri derinleştirme, hacim ekleme vb.) doğrudan gerçekleştirebildiği üretim tesislerinde 20 dönüşüm tabanı bulunuyor. Fabrikada monte edilen kitlerden oluşan bu katalog aynı zamanda dönüşüm sürelerini kısaltıyor ve nakliye lojistiğini basitleştiriyor.

Daha kısa dingil mesafesi ve yeniden tasarlanan ön aks, olağanüstü 1,5 metre daha kısa dönüş çapı da dahil olmak üzere benzeri görülmemiş bir manevra kabiliyeti sağlıyor. Yepyeni Renault Master, şehirlerde yükleme-boşaltmayı yeni boyutlara taşıyor. Müşteriler şehiriçi sürüş için bir L3 sürümünü bile seçebiliyorlar (L2 temel araç, L3 önden ve arkadan çekişli olarak mevcut ve L4 arkadan çekişli).

Ürün yelpazesindeki tüm elektrikli araçlarda olduğu gibi Yepyeni Master da bir kaza durumunda acil durum ekiplerinin araca müdahale etmesine yardımcı olmak için tasarlanan Renault’nun ilk insan programının unsurlarını içeriyor.

•İtfaiyecilere mümkün olan en kısa sürede müdahalede rehberlik etmek amacıyla gövdeye bir QR kod entegre edildi;

•SD anahtarı akünün bağlantısını kesiyor, böylece araç üzerinde çalışmalar tam güvenlik içinde gerçekleştirilebiliyor;

•Akü, onu her türlü darbeden koruyan özel, güçlendirilmiş bir çerçeveye yerleştirilmiş durumda.

2024 baharından itibaren satışa sunulacak olan ve yeni nesil, çok enerjili bir Aerovan olan Yepyeni Renault Master, daha uzağa gitmek, daha fazlasını taşımak ve daha az maliyetli olmak üzere tasarlandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz