Volvo Trucks, 2019’da Avrupa’da elektrikli kamyonlarını satmaya başlayacak

1
1659

2019 yılında Avrupa’da yüzde 100 elektrikli kamyonlarını satışa sunmaya hazırlanan Volvo Trucks, bu yılın nisan ayında Volvo FL Electric’i, mayıs ayında da Volvo FE Electric’i tanıttı. Bu iki yeni ürünle birlikte Volvo Trucks, sürdürülebilir kent taşımacılığı için elektrikli kamyon çözümünde önder olmayı hedefliyor. Kentiçinde dağıtım ve atık toplama operasyonları için Volvo Trucks’ın yüzde 100 elektrikli ilk kamyonu olan Volvo FL Electric 16 ton toplam yüklü ağırlığa sahip. Volvo Trucks’ın ikinci yüzde 100 elektrikli kamyonu olan Volvo FE Electric ise 27 tona kadar toplam yüklü ağırlığı ile ağır kentiçi dağıtım ve atık toplama operasyonları için tasarlandı.

Volvo Trucks Başkanı Claes Nilsson

Volvo Trucks Başkanı Claes Nilsson, yeni elektrikli kamyonlarla ilgili yaptığı açıklamada “Kentiçi taşımalar için tamamen elektrikli kamyonlardan oluşan bir seri sunmaktan dolayı oldukça gururluyuz. Bu iki modelle sürdürülebilir gelişimi amaçlayan kentlerin elektrikli kamyon taşımacılığının faydalarından yararlanmalarını olanaklı hale getiriyoruz. Elektrikli taşımacılık için sunduğumuz çözümlerle, taşımacılık işleri sessiz ve yayımsız araçlarla sabah erken ya da gece geç saatlerde yapılabileceği için, hava kalitesini iyileştirmeyi, trafik gürültüsünü azaltmayı ve yoğun saatlerde trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmayı hedefleyen kentlerle yeni işbirliği şekilleri oluşturabileceğiz.” dedi.

Kentiçinde dağıtım ve atık toplama operasyonları için Volvo Trucks’ın yüzde 100 elektrikli ilk kamyonu olan Volvo FL Electric 16 ton toplam yüklü ağırlığa sahip.

Kentte daha iyi hava kalitesi ve daha az gürültü sayesinde yerleşim ve altyapı planlaması şu andakine göre çok daha serbest bir şekilde yapılabilecek. Egzoz yayımları olmayan elektrikli bir kamyon kapalı terminallerde ve çevre duyarlılığı olan alanlarda kullanılabilecek. Düşük gürültü seviyesi geceleri daha çok iş yapılabilmesi için fırsatlar yaratacak ve gündüzleri yollardaki trafik azalacak.

Volvo FL Electric 300 km’ye kadar, Volvo FE Electric ise 200 km’ye kadar menzil sunuyor.

Elektrikli kamyonlar için pazarda dikkate değer bir ilgi var. Birçok potansiyel müşterinin kafasında yeni teknolojiyle elde edebilecekleri fırsatlar ve bu teknolojinin operasyonlarını nasıl etkileyeceği konusunda sorular bulunuyor.

Volvo Trucks Volvo FL ve Volvo FE Ürün Stratejisi Başkanı Jonas Odermalm

Volvo Trucks Volvo FL ve Volvo FE Ürün Stratejisi Başkanı Jonas Odermalm, bu konuda şunları söyledi: “Geçişi daha güvenli ve yumuşak hale getirmek için sürüş döngülerini, yükleme sığasını, çalışma süresini, menzili ve diğer parametreleri dikkate alarak her bir müşterimizin kişisel ihtiyaçlarını temel alan bütünsel çözümler sunacağız. Böyle bir çözüm güzergah analizinden ve akü optimizasyonundan servis ve finansa kadar her şeyi kapsayabilir. Volvo Trucks, birçok dolum donanımları tedarikçisiyle yakın bir şekilde çalışıyor. Amaç her zaman müşterilerimize yüksek çalışma süresi ve verimlilik sunmak.

Egzoz yayımı olmadığı için Volvo’nun elektrikli kamyonları diğer kamyonların girmesine izin verilmeyen yerlerde kullanılabiliyor.

Volvo Trucks, elektrikli taşımacılık çözümlerinde Volvo Group’un sahip olduğu uzmanlığı arkasına alıyor. Kardeş şirket Volvo Buses, 2010 yılından bu yana 4 bin adetten fazla elektrikli otobüs satmış durumda. Volvo FL Electric ve Volvo FE Electric’te kullanılan tahrik ve enerji depolama teknolojisi en başından beri denenmiş ve test edilmiş bir teknoloji ve bu teknoloji Volvo Trucks’ın geniş satış, servis ve parça tedarik ağı tarafından destekleniyor.

Volvo FE Electric, kentlerde atık toplama ve dağıtım gibi alanlarda daha ağır taşımacılık operasyonları için tasarlandı.

Volvo Trucks, elektrik üretimi ve aküler gibi alanlarda süregelen zorluklarla mücadele etmek için taşımacılık sektörünün elektriklileştirilmesinde bütünsel bir görüşe sahip olunması gerektiğine inanıyor.

Düşük gürültü seviyesi ve yayımsız operasyon sürücüye çekici ve rahat bir çalışma ortamı sağlıyor.

Deneyimimizden geniş ölçekli bir elektriklileştirmenin gerçekleşmesi için kentlerin, enerji tedarikçilerinin ve taşıt üreticilerinin işbirliği yapmasının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Çekici teşviklerle, kabul edilmiş ölçütlerle ve kent planlaması ve dolum altyapısının genişlemesi için uzun dönemli stratejilerle süreç daha hızlı ilerleyebilir.” diyen Jonas Odermalm, sözlerine şöyle devam etti: “Aküler için hammaddenin sorumlu bir şekilde elde edilmesini sağlamak için Volvo Trucks, bu konuyu gözlemleyen özel bir işlevi bulunan Drive Sustainably ağıyla birlikte çalışıyor. Volvo Group, ağır kamyonlardan çıkarılan akülerin enerji depolamak için yeniden kullanıldığı birçok projede yer alıyor. Kullanılmış aküler konusunun nasıl ele alınacağıyla ilgili sorular henüz yanıtlandırılmış değil; fakat hem Grup içinde hem de diğer aktörlerle bir gelişme sağlamak ve gerekli çözümleri yaratmak için etkin bir şekilde çalışıyoruz.

Yeni Volvo FE Electric farklı tipteki taşımacılık görevleri için birçok farklı sürümle sunulabiliyor. Örneğin Volvo’nun alçak girişli kabini, araca inişi ve binişi kolaylaştırıyor ve sürücüye çevresindeki trafikle ilgili daha iyi bir görüş sağlıyor.

İlk Volvo FL Electric kamyonlar Volvo Trucks’ın evi olan Göteburg’da müşteriler tarafından düzenli operasyonlarda kullanılmaya başlandı. İlk Volvo FE Electric ise Avrupa’nın önder atık toplama üstyapısı üreticilerinden Faun ile birlikte geliştirilen üstyapı ile 2019 yılının başlarında Almanya’nın en büyük ikinci kenti olan Hamburg’da çalışmaya başlayacak.

Volvo Trucks, yüzde 100 elektrikli kamyonlarını 2019 yılında Avrupa’da satışa sunmaya hazırlanıyor.

Jonas Odermalm, “2011 yılında Avrupa Birliği’nin Avrupa’nın Yeşil Başkenti olarak adlandırılan Hamburg, yeşil ve sürdürülebilir kentsel gelişimi güçlendirmek için geniş bir cephede uzun ve başarılı bir şekilde çalışıyor. Bu konudaki uygulamaları özellikle toplu taşımacılık ağında Volvo’nun elektrikli otobüslerinin zaten kullanıldığı taşımacılık söktüründe görüyoruz. Bu girişimden kazanılan deneyimler ve tutkular Hamburg’u bizim için çok ilgi çekici bir ortak haline getiriyor.” dedi.

Egzoz yayımı üretmeyen Volvo’nun elektrikli kamyonları, dizel kamyonlara göre çok çok daha sessiz.

Kentte elektrikli kamyonların kullanımıyla çevresel faydalar için büyük bir potansiyel gördüğünü ifade eden Stadtreinigung Hamburg CEO’su Prof. Dr. Rüdiger Siechau, şunları söyledi: “Bugün 300 adet alışılageldik atık toplama aracımızın her biri havaya yılda yaklaşık 31 bin 300 kg karbondioksit yayıyor. Akülü bir elektrikli atık kamyonunun sekiz ile on saat arasında çalışabilmesi teknolojik bir atılım. Başka bir fayda ise Stadtreinigung Hamburg’un aküleri doldurmak için kullanılabilecek elektriği çevreye zarar vermeden üretiyor olması.

Uluslararası Yılın Kamyonu ve Uluslararası Kamyon Yenilikçilik Ödülü Jürisi üyeleri, Uluslararası Kamyon Yenilikçilik Ödülü 2019 adaylarından biri olan Volvo FE-FL Electric’i Göteburg’da deneyimledi.

Yeni Volvo FE Electric farklı tipteki taşımacılık görevleri için birçok farklı sürümle sunulabiliyor. Örneğin Volvo’nun alçak girişli kabini, araca inişi ve binişi kolaylaştırıyor ve sürücüye çevresindeki trafikle ilgili daha iyi bir görüş sağlıyor. Daha düşük gürültü seviyesi ve titreşimsiz operasyon çalışma ortamını da iyileştiriyor. Akü sığası kişisel ihtiyaçları karşılamak için optimize edilebiliyor ve dolum ana ya da hızlı dolum istasyonlarında gerçekleştirilebiliyor.

Volvo FE Electric ve Volvo FL Electric’in boştan tam dolu akülere kadar dolum süreleri CCS2 150 kW ile yaklaşık 1.5 saat, düşük güçlü dolum ile yaklaşık 10 saat.

Jonas Odermalm, sözlerini şöyle tamamladı: “Elektrikli taşımacılık için çözümlerimiz her bir müşterinin ve her bir kentin özel ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandı. Araçlara ek olarak, güzergah analizinden Avrupa çapındaki satıcı ve servis ağımızla hizmetlere ve finansmana kadar her şeyi sunacağız. Ayrıca dolum altyapısı tedarikçileriyle yakın bir ortaklık içinde bulunuyoruz.

Volvo FL Electric ve Volvo FE Electric, iki farklı dolum sistemi sunuyor. Bunlardan ilki 150 kW DC’ye kadar dolum gücüyle CCS dolum. İkincisi ise 22 kW AC’ye kadar dolum gücüyle Düşük Güçlü Dolum.

Volvo Trucks’ın elektrikli kamyonlarının özellikleri

Volvo FE Electric

  • Kentiçindeki dağıtım, atık toplama ve diğer uygulamalar için 27 ton toplam yüklü ağırlığa sahip tamamen elektrik tahrikli kamyon.
  • Aktarma organları: Volvo’nun iki oranlı vites kutusu ile azami gücü 370 kW (260 kW sürekli güç) olan iki adet elektrik motoru. Elektrik motorularının azami torku 850 Nm. Arka dingilin azami torku 28 kNm.
  • Enerji depolama: Lityum-iyon aküler, 200–300 kWh.
  • Menzil: 200 km’ye kadar.
  • Dolum: İki farklı dolum sistemi bulunuyor. CCS2: Azami dolum gücü 150 kW DC. Düşük Güçlü Dolum: Azami dolum güc 22 kW AC.
  • Dolum süresi: Boştan tam dolu akülere kadar (300 kWh): CCS2 150 kW yaklaşık 1.5 saat, Düşük güçlü dolum yaklaşık 10 saat.
Volvo FE Electric, azami 370 kW ve sürekli 260 kW güç üreten iki elektrik motoruna sahip Volvo tarafından geliştirilmiş aktarma organlarıyla donatılıyor.

Volvo FL Electric

  • Kentiçindeki dağıtım, atık toplama ve diğer uygulamalar için 16 ton toplam yüklü ağırlığa sahip tamamen elektrik tahrikli kamyon.
  • Aktarma organları: Volvo’nun iki oranlı vites kutusu ile azami gücü 185 kW (130 kW sürekli güç) olan elektrik motoru. Elektrik motorunun azami torku 425 Nm. Arka dingilin azami torku 16 kNm.
  • Enerji depolama: Lityum-iyon aküler, toplamda 100 – 300 kWh.
  • Menzil: 300 km’ye kadar.
  • Dolum: İki farklı dolum sistemi bulunuyor. CCS2: Azami dolum gücü 150 kW DC. Düşük Güçlü Dolum: Azami dolum güc 22 kW AC.
  • Dolum süresi: Boştan tam dolu akülere kadar: Azami 300 kWh akü sığası ile hızlı dolum 1-2 saat (DC dolum), 10 saate kadar gece dolumu (AC dolum).
Volvo FL Electric’in aktarma organları Volvo’nun iki oranlı vites kutusunu ve 185 kW’lık bir elektrik motorunu içeriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz