Volvo Group, SSAB‘nin fosilsiz çeliğinden yapılmış dünyadaki ilk aracı tanıttı. Yeşil çelik işbirliği etkinliği sırasında SSAB’nin fosil içermeyen çeliğini kullanan bir dizi konsept araç ve parçanın nasıl olacağını gösteren daha fazla aracın 2022’de tanıtılacağı açıklandı.
Madencilik ve taş ocağı endüstrisinde kullanım için bir yük taşıyıcı olan makine, Volvo Group Başkanı ve CEO’su Martin Lundstedt‘in ev sahipliğinde 13 Ekim 2021’de Göteborg’da düzenlenen yeşil çelik işbirliği etkinliğinde tanıtıldı.
İnternet üzerinden yayımlanan prömiyer sırasında katılımcılar dünyanın ilk fosilsiz çelik makinesini görme fırsatı buldu. Ayrıca, çığır açan başka bir sürdürülebilir çelik işbirliğine ilişkin bilgiler paylaşıldı. AB’nin iç pazardan sorumlu komiseri Thierry Breton ve İsveç Girişim ve İnovasyon Bakanı İbrahim Baylan, etkinliğe SSAB CEO’su Martin Lindqvist ve diğer konuşmacılarla birlikte katıldı.
Volvo Group Başkanı ve CEO’su Martin Lundstedt, “SSAB ile yapılan bu girişim, fosilsiz bir gelecek için ölçütü belirliyor. Tıpkı dünya uluslarının iklim değişikliğini ele almak için COP26’da bir araya gelmesi gibi, organizasyonlar ve endüstriler de sera gazı yayımsız bir gelecek için yenilikçi yeni çözümler geliştirmek için işbirliği içinde çalışmalı. Volvo Group, gelecek için benimsenen daha sürdürülebilir bir taşımacılık ve altyapı sisteminin önünü açan çekici, güvenli ve verimli yeni araçlar ve makineler geliştirmek için SSAB ile bunun gibi öncü ortaklıklara kendini adadı.” dedi.
2040 yılına kadar iklim açısından nötr olma ve net sıfır değer zinciri sera gazı yayımlarına ulaşma taahhüdüyle Volvo Group, geleceğin sürdürülebilir taşımacılık ve altyapı çözümlerini geliştirme yolunda ilerliyor. Volvo, araçlarının ve makinelerinin elektrifikasyonuyla birlikte tüm tedarik zincirinin karbon ayak izini azaltmaya kararlı ve bu son yenilik bu yolda bir adım öne çıkıyor.
SSAB Başkanı ve CEO’su Martin Lindqvist ise şunları söyledi: “SSAB’nin fosil içermeyen çeliği kullanılarak yapılan dünyanın ilk gerçek aracına sahip olmak gerçek bir kilometre taşı. Volvo Group ile işbirliğimiz yeşil geçişin mümkün olduğunu gösteriyor ve sonuçlar getiriyor. Birlikte, müşterilerimizin yüksek kaliteli çelik elde etmesini sağlarken, son müşteriye kadar iklim etkisini azaltmaya devam edeceğiz. Daha fazla fosil içermeyen çelik ürünleri üretmek için araştırma ve geliştirmede Volvo Group ile çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz.“
Yeşil çeliğe geçiş, özellikle bir kamyonun ağırlığının yaklaşık yüzde 70’inin çelik ve dökme demirden geldiği ve bu oranın Volvo makinelerde daha da yüksek olduğu düşünüldüğünde, bir bütün olarak taşımacılık ve altyapı endüstrileri için olduğu kadar Volvo Group için de önemli bir adım. Volvo CE‘nin Braås’taki tesisinde üretilen bu ilk konsept makine, 2022’ye kadar planlanan küçük ölçekli seri üretim ve ardından geçilecek seri üretim ile sadece bir başlangıç.