IVECO ve IVECO BUS, “Arena del Futuro” ile ortak: kablosuz, sıfır yayımlı bir mobilite sistemine doğru

0
1506
OnTheRoad4_BAMS_IVECO_BUS_E-WAYphoto
Teknoloji, enerjiyi doğrudan araçtaki akülere aktaran, asfalt altına yerleştirilmiş yenilikçi bir bobin sistemi sayesinde, elektrikli araçların özel şeritlerde seyahat ederken akülerini şarj etmelerini mümkün kılıyor.
Renault Trucks

İtalya’nın elektrikli araçlar için endüktif şarj teknolojisi (DWPT – Dinamik Kablosuz Güç Transferi olarak biliniyor) konulu pilot projesi 10 Haziran’da Chiari’deki (Brescia) “Arena del Futuro” test pistinde tanıtıldı. Iveco Group N.V.‘nin ticari taşıt ve otobüs markaları IVECO ve IVECO BUS (MI: IVG), diğer endüstriyel ortaklar, üniversiteler ve uluslararası kuruluşlarla birlikte projede yer alıyor.

A35 Brebemi ve Aleatica tarafından koordine edilen proje, Mayıs 2021’de başlatıldı. Amacı, temassız dinamik endüktif akımlar kullanarak elektrikli araçların şarj edilmesinin etkinliğini ve verimliliğini göstermek. Teknoloji, enerjiyi doğrudan araçtaki akülere aktaran, asfalt altına yerleştirilmiş yenilikçi bir bobin sistemi sayesinde, elektrikli araçların özel şeritlerde seyahat ederken akülerini şarj etmelerini mümkün kılıyor.

Alternatif güç aktarma organlarında önder ve en kapsamlı elektrikli otobüs yelpazesinin üreticisi olan IVECO BUS, gerekli bağlantı ve şarj teknolojisiyle güçlendirilen 12 metrelik bir elektrikli E-WAY ile projeye katkıda bulundu. 70 km/s’nin üzerinde hızlara ulaşan ve 75kW elektrik gücü çeken otobüs ile endüktif akımlarla güçlendirilen 1 km’lik asfalt pistte testler gerçekleştirildi. Bu test koşulları gerçek koşullara çok yakın. Bu da “Arena del Futuro“nun benzersiz bir proje olmasının nedenlerinden biri.

OnTheRoad6_BAMS_IVECO_BUS_E-WAYphoto
IVECO BUS, gerekli bağlantı ve şarj teknolojisiyle güçlendirilen 12 metrelik bir elektrikli E-WAY ile projeye katkıda bulundu.

Endüktif dinamik şarjın faydaları arasında araçlarda iyileştirilmiş enerji verimliliği, ihtiyaç duyulan akü sayısında azalma, artan kargo ve yolcu kapasitesi, daha uzun ortalama akü ömrü ve şarj için daha az durma süresi sayılabilir. Test edilen teknoloji, her tür elektrikli araç, binek otomobil, otobüs ve kamyon için potansiyel bir “menzil uzatıcı” ve hem elektrikli hem de yakıt hücreli araçlar tarafından kullanılabiliyor.

Iveco Group Otobüs İş Birimi Başkanı Domenico Nucera, konuyla ilgili olarak “Şirketimiz enerji geçişini desteklemeye her zamankinden daha fazla bağlı. Bu nedenle bu projede işbirliği yapmak, gerçek yaşam şartlarında yüzlerce elektrikli otobüsün kat ettiği milyonlarca kilometrelik deneyimimizi bizimle birlikte getirmek bizim için doğaldı. Endüksiyon şarj teknolojisi, ticari taşıtlar için de heyecan verici bir potansiyele sahip ve yalnızca elektrikli araçlar için değil, tüm e-mobilite sistemleri için etkili bir altyapı platformu haline gelebilir. Bu teknolojinin tüm kullanıcılara sunduğu avantajlar sayesinde sıfır yayımlı mobiliteye geçişe etkin bir şekilde katkıda bulunabileceği inancıyla testlere devam edeceğiz.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz