Hyundai’ın Hidrojenle Taşımacılık Çözümü 2020 Yılı ‘Kamyon Yenilikçilik Ödülü’nü kazandı

0
5012
Hyundai-Fuel-Cell-Truck-1
Hyundai, Hidrojenle Taşımacılık Projesi’yle, Uluslararası Yılın Kamyonu (IToY) jürisince bu yıl ikincisi verilen Kamyon Yenilikçilik Ödülü’nü kazandı.

Hyundai; yakıt hücreli, tamamen elektrikli ağır hizmet kamyonu H2 XCient’ı temel alarak İsviçre’de hidrojen yakıtıyla ‘yeşil’ bir karayolu taşımacılığı başlatmayı ve gelecekte bunu diğer Avrupa ülkelerine de yaymayı öngören Hidrojenle Taşımacılık Projesi’yle, Uluslararası Yılın Kamyonu (IToY) jürisince bu yıl ikincisi verilen Kamyon Yenilikçilik Ödülü’nü kazandı.

Geçtiğimiz yıl ilk kez sunulur sunulmaz peşinden fazlasıyla koşulan bir ödül haline gelen Kamyon Yenilikçilik Ödülü, Uluslararası Yılın Kamyonu (IToY) jürisinin Avrupa’dan ve Güney Afrika’dan 25 önemli kamyon yayınını temsil eden 25 üyesince her yıl yenilikçilikte en öne çıkan kamyon üreticisine değer görülüyor.

Rolf-Huber-Jihan-Ryu-Gianenrico-Griffini
2020 Yılı Kamyon Yenilikçilik Ödülü, Hyundai Hidrojenle Taşımacılık Başkanı Rolf Huber’e ve Hyundai Motor Company Ticari Taşıtlar Mühendislik Tasarımı Bölümü’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jihan Ryu’ya, Fransa’nın Lyon kentinde iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Solutrans Fuarı’nın basın gününde Yılın Kamyonu Jürisi Başkanı Gianenrico Griffini tarafından takdim edildi.

Hyundai tarafından kazanılan son ödül, son yıllarda ticari taşıtlar alanında yaşanan devasa teknolojik değişimlerin ve enerji dönüşümlerinin hakkını teslim ediyor. 2020 Yılı Kamyon Yenilikçilik Ödülü, Hyundai Hidrojenle Taşımacılık Başkanı Rolf Huber’e ve Hyundai Motor Company Ticari Taşıtlar Mühendislik Tasarımı Bölümü’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jihan Ryu’ya, Fransa’nın Lyon kentinde iki yılda bir karayolu ve kentiçi taşımacılık çözümlerine yönelik olarak düzenlenen Uluslararası Solutrans Fuarı’nın basın gününde takdim edildi.

Hyundai’ın yakıt hücreli kamyon temelli taşımacılık projesi, jüriden kazandığı toplam 80 oy sayesinde, Nikola Hidrojen kamyon serisi, Freightliner’ın eCascadia’sı, Volvo Kamyonları’nın Vera’sı, Scania’nın AXL özerk kamyonları ve Renault Kamyonları’nın Optifuel Lab 3’ü ile girdiği kıyasıya rekabetten zaferle çıkmayı başardı.

Hyundai-Fuel-Cell-Truck-2
Hyundai H2 XCient Yakıt Hücreli Elektrikli Kamyon (Fuel Cell Electric Truck – FCET), Avrupa yönetmeliklerine uygun olarak geliştirilmiş olup, birbirlerine paralel bağlı 95’er kW’lik iki yakıt hücresi yığınından oluşan 190 kW’lik yeni bir hidrojen yakıt hücresi sistemiyle donatılmış bulunuyor.

Uluslararası Yılın Kamyonu (IToY) jürisi, çevre dostu ağır hizmet kamyonlarının tedariği ve işletiminde anahtar rollerde bulunan oyuncuların işbirliği sayesinde ticari taşıtlar sektöründe temiz taşımacılık uğruna meydana getirilen bu kapsamlı yaklaşımdan övgüyle söz etti. Söz konusu işbirliği; taşıt sağlayıcısı olarak Hyundai Motor Company’yi; yeşil enerji çözümleri bağlamında hidrojen üreticisi ve dağıtıcısı olarak H2 Energy’yi, Linde’yi ve Alpiq’i; yanı sıra İsviçre’deki lojistik, perakende ve ticaret ortaklarını bir araya getiriyor.

Hyundai H2 XCient Yakıt Hücreli Elektrikli Kamyon (Fuel Cell Electric Truck – FCET), Avrupa yönetmeliklerine uygun olarak geliştirilmiş olup, birbirlerine paralel bağlı 95’er kW’lik iki yakıt hücresi yığınından oluşan 190 kW’lik yeni bir hidrojen yakıt hücresi sistemiyle donatılmış bulunuyor. Yenilikçi Hyundai kamyon, 350 bar’lık bir basınç altında toplamda neredeyse 35 kg hidrojen sığalı yedi adet yakıt deposu sayesinde hidrojen ikmaline gerek duymaksızın 400 km yol alabiliyor.

Hyundai-Fuel-Cell-Truck-3
Yenilikçi Hyundai kamyon, 350 bar’lık bir basınç altında toplamda neredeyse 35 kg hidrojen sığalı yedi adet yakıt deposu sayesinde hidrojen ikmaline gerek duymaksızın 400 km yol alabiliyor.

Uluslararası Yılın Kamyonu (IToY) kurallarına göre Kamyon Yenilikçilik Ödülü adayı; öncelikle toplam yüklü ağırlığı 3.5 tonun üzerinde, ileri teknolojili bir taşıt olmak zorunda. Ayrıca, adayın seçenek bir tahrik sistemine (hibrit, hibrit menzil uzatıcılı veya tamamen elektrikli) ya da seçenek bir yakıt sistemine (LNG, CNG, hidrojen, yakıt hücresi) sahip olması gerekiyor. Öte yandan; yarı ya da tamamen özerk sürüş sistemleri, müfreze halinde sürüş yeteneği, uzaktan tanı şeklinde gelişkin destek hizmetleri gibi bağlantılılığa yönelik yüksek teknoloji çözümleri içeren kamyonlar da Kamyon Yenilikçilik Ödülü adayı olabiliyorlar.

Hyundai-Xcient-FC
Hidrojenle Taşımacılık Projesi, taşıt sağlayıcısı olarak Hyundai Motor Company’yi; yeşil enerji çözümleri bağlamında hidrojen üreticisi ve dağıtıcısı olarak H2 Energy’yi, Linde’yi ve Alpiq’i; yanı sıra İsviçre’deki lojistik, perakende ve ticaret ortaklarını bir araya getiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz