Daimler Truck kuruluşu FUSO, Yeni Nesil eCanter’in üretiminin başlamasını kutladı

0
1474
Fuso ECanter
Daimler Truck kuruluşu FUSO, Eylül 2022'de Hannover'deki IAA Transport'ta Avrupa prömiyerinin ardından Avrupa'da tamamen elektrikli hafif kamyon üretiminin başlamasını kutladı.

Daha güçlü, daha verimli, daha uzun menzil – artı çok çeşitli uygulamalar ve CO2 nötr sürüş: Bu, FUSO‘nun Yeni Nesil eCanter‘inin özü. Daimler Truck kuruluşu FUSO, Eylül 2022’de Hannover’deki IAA Transport’ta Avrupa prömiyerinin ardından Avrupa’da tamamen elektrikli hafif kamyon üretiminin başlamasını kutladı. Portekiz, Tramagal’daki Mitsubishi FUSO Europe (“MFTE”) üretim tesisindeki etkinlik, Avrupa üretiminin montaj hattından çıkan ilk Yeni Nesil eCanter’i kutlamak için şirket temsilcilerini ve siyaset ve iş dünyasından konukları bir araya getirdi.

Daimler Truck Asia CEO’su Karl Deppen için FUSO eCanter‘in üretiminin başlaması bir kilometre taşını işaret ediyor: “Daimler Truck olarak Paris İklim Anlaşması’na tamamen bağlıyız ve sürdürülebilir taşımacılığı bir başarı haline getiriyoruz, bu nedenle 2039 yılında temel küresel pazarlarımızda yalnızca CO2 nötr araçlar sunmayı hedefliyoruz. Bunun önemli bir kısmı, burada Tramagal’da üretimi başlayan kolay, verimli ve elektrikli eCanter ile müşterilerimizin eMobiliteye geçişini desteklemek. Bununla, CO2 nötr nakliyeye doğru önemli bir adım atıyoruz.

Etkinlikte, Karl Deppen ve MFTE CEO’su Arne Barden, tesiste üretilen 250.000 FUSO Canter ile Tramagal tesisi için bir başka etkileyici kilometre taşını gururla duyurdular. Arne Barden, “MFTE ekibi, ikonik FUSO Canter’i burada, Tramagal’da beşinci nesliyle üretmekten gurur duyuyor! Yeni Nesil eCanter’in üretiminin başlamasını yöneten son derece özverili ekibe teşekkür ederiz!” dedi. Tramagal’daki MFTE tesisi, 1980’den beri FUSO Canter’i üretiyor.

Etkinlik öncesinde, medya temsilcileri bir fabrika gezisi sırasında yeni araçları ilk elden deneyimleme ve Yeni Nesil eCanter‘in performansını kendileri deneyimlemek için Autódromo do Estoril’de ve çevredeki halka açık yollarda özel bir sürüş etkinliği yapma fırsatı buldu. Sürüş etkinliği sırasında, FUSO Avrupa’dan uzmanlar, yeni aracın uygulama çok yönlülüğü hakkında ayrıntılı bilgi verdiler ve özelleştirilmiş e-mobilite çözümleri hakkında açıklamalarda bulundular.

Yeni Nesil eCanter: Sürdürülebilir taşımacılık yolunda öncü

2017’de eCanter‘in piyasaya sürülmesinden bu yana, Daimler Truck‘ın Japonya’daki alt kuruluşu FUSO, elektrikli kamyonlarda öncü ve önder olarak görülüyor ve sürdürülebilir taşımacılık çözümlerini uygulamak için tutarlı bir şekilde çalışıyor. Şu anda Avrupa, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri’nin yanı sıra Avustralya ve Yeni Zelanda’da müşteri operasyonlarında 550’den fazla FUSO eCanter bulunuyor. Küresel eCanter filosunun tamamen elektrikli ve dolayısıyla yerel olarak yayımsız modda kat ettiği toplam mesafe şu anda yaklaşık sekiz milyon kilometre. Yeni Nesil eCanter şimdi bu başarı öyküsünü yeni bir düzeye taşıyor.

Tamamen elektrikli hafif kamyonun üretimi, Japonya’nın Kawasaki kentindeki kardeş fabrikada ilk çeyrekte başladı. Kawasaki, FUSO Yeni Nesil eCanter‘i Japonya’da ve ayrıca dünya çapında Avrupa dışındaki tüm diğer pazarlarda sunuyor. Avrupa’da FUSO Yeni Nesil eCanter’in satışları başlangıçta 17 pazarda başlayacak (Fransa, İspanya, Portekiz, İtalya, Birleşik Krallık, İrlanda, Almanya, Avusturya, İsviçre, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, İsveç, Finlandiya, Slovakya, Yunanistan ve Polonya).

Fuso Canter
Portekiz, Tramagal’daki Mitsubishi FUSO Europe (“MFTE”) üretim tesisindeki etkinlik, Avrupa üretiminin montaj hattından çıkan ilk Yeni Nesil eCanter’i kutlamak için şirket temsilcilerini ve siyaset ve iş dünyasından konukları bir araya getirdi. Etkinlikte, Karl Deppen ve MFTE CEO’su Arne Barden, tesiste üretilen 250.000 FUSO Canter ile Tramagal tesisi için bir başka etkileyici kilometre taşını gururla duyurdular.

Daha fazla esneklik için daha fazla sürüm

Müşteri gereksinimlerini daha da iyi karşılamak için FUSO, Yeni Nesil eCanter’de çeşitli ayarlamalar yaptı. Önceki elektrikli kamyon, 3.400 milimetre dingil mesafesine sahip 7.49 tonluk olarak alınabilirken, müşteriler artık 2.500 ila 4.750 milimetre arasında altı dingil mesafesi ve 4.25 ila 8.55 ton arasında toplam yüklü araç ağırlığı seçeneğine sahip. Şasinin yük kapasitesi 5 tona kadar. Yeni Nesil eCanter, 110 kW (toplam yüklü araç ağırlığı 4,25 ve 6 ton olan modeller) veya 129 kW’lik (toplam yüklü araç ağırlığı 7,49 ve 8,55 ton olan modeller) elektrik motorundan güç alıyor. Bu motor 430 Nm torka ve optimize edilmiş aktarma organlarına sahip. Azami hız ise 89 km/s (elektronik olarak sınırlandırılmış).

Dingil mesafesine bağlı olarak üç farklı akü paketi bulunuyor: S, M ve L. Aküler, lityum demir fosfat (LFP) hücre teknolojisini kullanıyor. Bunlar her şeyden önce uzun hizmet ömrü ve daha fazla kullanılabilir enerji ile tanımlanıyor. S sürümündeki akü paketi 41 kWh nominal kapasiteye sahip ve 70 kilometreye kadar menzil sağlıyor. M sürümünde nominal kapasite 83 kWh ve menzil 140 kilometreye kadar çıkıyor. En güçlü paket olan L sürümü, 124 kWh nominal kapasite ve 200 kilometreye kadar menzil sunuyor. Bu, hafif dağıtım trafiğinde genellikle günde katedilen mesafeden çok daha fazla. Geri kazanım, menzili daha da artırabiliyor ve bu aynı zamanda şarj molalarını en aza indiriyor. Karşılaştıracak olursak: eCanter şimdiye kadar yalnızca 81kWh nominal kapasiteye ve 100 kilometreye kadar menzile sahip bir akü seçeneği ile sunuluyordu.

Akü şarjı söz konusu olduğunda, Yeni Nesil eCanter, büyük pazarlardaki tüm ana voltajlarla uyumlu. Şarj ünitesi hem alternatif akım (AC) hem de doğru akım (DC) ile şarj etmeyi destekliyor. Kombine Şarj Sistemi CCS, şarj standardı ve 104 kW’a kadar şarj mümkün. Akü paketine bağlı olarak, kapasitenin yüzde 20 ila 80’i arasında DC hızlı şarj, yaklaşık 24 (S), 26 (M) ve 39 dakikada (L) mümkün; AC şarjı (11 ve 22 kW), akü paketine bağlı olarak yaklaşık dört ila altı saat sürüyor.

MFTE Tramagal fabrikası: Sürdürülebilirlikte öncü

Genel ekolojik stratejisinin bir parçası olarak, Tramagal’daki MFTE tesisi CO2 yayımlarını son birkaç yılda adım adım başarıyla azalttı. MFTE, diğerlerinin yanı sıra sürekli olarak yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını genişletti ve yeşil enerji kaynaklarına dönüşümü tamamladı. Tesis çatılarındaki 1.200 güneş paneli yılda 350 megavata kadar elektrik üretiyor. Gelecekteki hedefler 600 megavata kadar elektrik üretmek. Tesis, fotovoltaik sistemlerin genişletilmesine ek olarak yerel yeşil hidrojen üretimine yönelik teknolojileri de test ediyor.

Su tüketiminin azaltılması, tesisin odaklandığı sürdürülebilirlik alanındaki bir başka önlem: Kendi yeni su arıtma tesisi, halihazırda proses suyunun yüzde 60’ından fazlasını arıtıyor ve üretim döngüsüne geri veriyor. Aynı zamanda, yeşil alanların daha sürdürülebilir bir şekilde sulanması için optimize edilmiş bir yağmur suyu toplama sistemi üzerinde çalışılıyor. Mitsubishi FUSO Europe, Tramagal’da yaklaşık 500 kişiyi istihdam ediyor. Şirket, bölgedeki en büyük işveren konumunda. Portekiz’den araçlar Fas’ın yanı sıra 32 Avrupa ülkesine gidiyor. Mitsubishi FUSO Truck Europe, önemli bir ihracatçı ve Portekiz’in üçüncü en büyük araç üreticisi.

FUSO Yeni Nesil eCanter için “Avrupa Malı“, yalnızca Tramagal’daki araç montajına atıfta bulunmuyor: elektrikli kamyonun bileşenlerinin yüzde 50’den fazlası 90’dan fazla farklı Avrupalı tedarikçiden geliyor. Tamamen elektrikli FUSO eCanter’in üretimine paralel olarak MFTE, geçen yıldan bu yana tüm dahili lojistik ve depo filosunu başarılı bir şekilde yerel olarak yayımsız, elektrikli araçlara dönüştürüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz