Renault Trucks Türkiye, görkemli uzun yol çekicisi T High’ın Türkiye tanıtımına Hatay’dan başladı

0
4772

T High” nihayet Türkiye kamyon pazarına girdi. Renault Trucks’ın efsanevi çekicisi ve kamyonu “Magnum”un iddialı halefi “T High”, Renault Trucks Türkiye’nin Hataylı nakliyeciler için düzenlediği etkinlikte görücüye çıktı.

Sihirli sözcük: “Magnum

Magnum” sözcüğü her zaman özel, çekici çağrışımı olan bir sözcük olageldi. İster Amerikan filmlerinde sıkça görülen 44’lük Magnum tabanca olsun, ister Türkiye’de de gösterilen 80’lerin sevilen Amerikan TV dizisi Magnum P.I. olsun, isterse de Renault Trucks’ın efsanevi kamyon modeli Magnum olsun… Bu “Magnum”ların hangisi kolay kolay unutulabilir ki? Belki de en ünlü western filmleri yıldızı Clint Eastwood’un 1971’de başlayan “Kirli Harry” TV dizisinde canlandırdığı Harry Callahan’ın 44’lük Magnum altıpatları artık yaşını başını almış hangi polisiye dizi seyircisinin belleğinde yer etmemiştir ki? 80’li yılları yaşamış hangi çocuk, hangi delikanlı “Magnum” dizisinde Tom Selleck’in canlandırdığı özel dedektif Thomas Magnum’u ve onun kırmızı Ferrari 308 GTS’sini anımsamaz ki? 1991 yılında “Yılın Uluslararası Kamyonu” seçilen ve 1990 ile 2013 yılları arasında toplam 24 yıl boyunca üretilen Renault Magnum’um görkemli görünümü, konağımsı ferah kabini, geniş görüş açıları, eşsiz yolculuk ve konaklama konforu hangi uluslararası nakliyecinin aklından, gönlünden öyle kolay kolay silinmiş olabilir ki?

1990 yılında üretilmeye başlanan Renault Magnum, 1991 yılında “Yılın Uluslararası Kamyonu” seçildi.

Renault “Magnum”dan Renault “T High”a…

Tabii, Renault Magnum 2013 yılında üretimden kaldırılınca buna üzülen geleneksel Magnum müşterileri de olmuş olabilir, kamyon sanayisinde artık Magnum’un tarih olduğunu düşünenler de. Ancak Renault Trucks idarecileri Magnum’u ne unuttular ne de onun unutulmasına fırsat verdiler. Tarih 2013 yılının 11 Haziran’ını gösterdiğinde Renault Trucks dünya kamyon sanayisinde, hatta dünya otomotiv sanayisinde bir ilki gerçekleştirdi ve tüm ürün yelpazesini eşzamanlı olarak yeniledi. Renault Trucks, tamamı Euro 6 motorlar ile donatılan yeni yelpazesinin dünya tanıtımını yapmak için Euro 6’nın Avrupa’da yürürlüğe gireceği tarih olan 1 Ocak 2014’ü beklemedi bile. T (uzun yol), C (inşaat), K (ağır inşaat) ve D (dağıtım) olarak adlandırılan dört serinin aynı anda pazara sunulduğu bu muazzam girişim kapsamında tabii ki Magnum’um halefi de tanıtıldı. Zaten Renault Trucks’ın, kabin zemini düz kamyon/çekici pazarını bu özellikteki bir ürünü kendisinden ancak altı sene sonra pazara sunan rakip bir markanın tekeline bırakma olasılığı da sıfıra yakındı. Renault Trucks, Magnum’un yerine geçecek yepyeni düz kabin zeminli çekisinin/kamyonunun adını ise “T High” olarak koydu. Renault Trucks T serisinin 2015 yılının “Uluslararası Yılın Kamyonu” seçilmesi, Renault Trucks C ve K serilerinin ise kamyon dünyasının bu en köklü, en saygın ödülünü ertesi yıl yalnızca üç puan farkla kaçırması, Renault Trucks’ın yeni ürün yelpazesinin başarısının açık birer kanıtı niteliğindeydi.

Renault Magnum, 1990 ile 2013 yılları arasında toplam 24 yıl boyunca üretildi.

T High” Türkiye’yi teğet geçmişti…

Nasıl Renault Trucks tamamen yenilediği ürün yelpazesini sunmak için 1 Ocak 2014’ü beklemediyse, Renault Trucks Türkiye de yepyeni ürün yelpazesinin Türkiye pazarındaki satışına başlamak için Euro 6’nın Türkiye’de yürürlüğe gireceği tarih olan 1 Ocak 2016’yı beklemedi. Bu tarihten bir buçuk yıl önce, 2014 yılının haziran ayında, Renault Trucks’ın yepyeni ürün yelpazesinin tamamı, Euro 5 motorlarla, Renault Trucks Başkanı Bruno Blin’in de bizzat katıldığı bir tanıtımla Türkiye pazarında satışa sunuldu. Bu tanıtımda tabii ki beyaz renkli bir “T High” da yer almıştı. Ama ne olduysa ondan sonra oldu. Renault Trucks Türkiye yönetimi, hangi sebepten ya da sebeplerdendir bilinmez, sanki bir gaflet uykusuna dalmışçasına, sanki sonu çıkmaz yol olan bir dalalet sapağına sapmışçasına, “T High” Türkiye’de bir daha görülmedi. Oysa ki, 2014 yılının nisan ayında T serisiyle İtalya’da IToY (Uluslararası Yılın Kamyonu) ödülü için düzenlenen ve Venedik’ten başlayıp Roma’da sona eren iki günlük uzunca deneme sürüşü etkinliğinde Renault Trucks’ın yeni uzun yol kamyonu ve çekisini çok beğenmiş, özellikle de “T High”ın gerek yolda sunduğu sürüş keyfinden gerekse de konaklamalarda sağladığı rahatlıktan çok memnun kalmıştık. T serisinin hem kabin içinde 20 cm’lik bir yükseltiye neden olan normal sürümünü hem de kabin zemini dümdüz olan “High” sürümünü birbirleriyle doğrudan karşılaştırma olanağını bulduktan sonra da şu sonuçlara varmıştık:

1) Aynı motor gücüne ve torkuna sahip olsa dahi, kabini düz zeminli bir çekici/kamyon, sürücüsüne bambaşka bir sürüş ve konaklama ortamı sunuyor.

2) Bu ortamın sağladığı faydaların değeri kat edilmesi gereken mesafe uzadıkça daha fazla anlaşılıyor ve de takdir ediliyor.

3) Renault Trucks, T serisinin düz kabin zeminli “High” sürümüyle çok daha ekonomik, çok daha kullanışlı bir “Magnum” yaratmayı; dolayısıyla da ferahlık, rahatlık, sürüş keyfi ve işletme verimliliği kavramlarını aynı üründe, örnek oluşturacak biçimde bir araya getirmeyi başarmış.

4) Ülke yüzölçümünün Avrupa’daki ülkelerin en az iki katı olduğu; buna bağlı olarak ülke içindeki yolların dahi uluslararası nakliye mesafeleri kadar uzun, hatta onlardan da uzun olabildiği; coğrafyanın da yer yer oldukça dağlık olabildiği; demiryolu ağının çok yaygın olmaması nedeniyle karayoluyla yük taşımacılığının ağırlık kazanmış bulunduğu; kişi başına düşen ulusal gelir düzeyinin Avrupa’daki kadar yüksek olmaması nedeniyle toplam sahip olma maliyeti düşüklüğünün Avrupa’dakinden daha da fazla önem kazanabildiği; ayrıca yıllık kamyon pazarı büyüklüğünün hiç de azımsanmayacak bir miktarda seyrettiği Rusya, Türkiye gibi ülkelerde tutumlulukla rahatlığı bir arada sunan “T High” gibi bir kamyon/çekici nakliyecilerin ve sürücülerin nezdinde fazlasıyla dikkat çekebilir ve Avrupa ülkelerindekinden daha yüksek oranda bir taleple karşılaşabilir.

Renault Trucks, 2014 yılının haziran ayında, aralarında T High’ın da bulunduğu yepyeni ürün yelpazesinin tamamını, Euro 5 motorlarla, Renault Trucks Başkanı Bruno Blin’in de bizzat katıldığı bir tanıtımla Türkiye pazarına sunmuştu.

T High”a Moskova’da “Comtrans 2017” fuarında yoğun ilgi…

Aradan aşağı yukarı üç yıl geçmiş olmasına karşın, vardığımız dördüncü sonucun doğruluk derecesini ölçme olanağımız hiç olmamıştı; çünkü ne Renault Trucks Türkiye tanıtımını yapmış olmasına karşın o tanıtımdan sonra üç yılı aşan bir süre boyunca Türkiye’ye “T High”ı ithal etmiş ne de biz Rusya’ya gidip bu ülkede “T High”a olan ilgiyi ve talebi yerinde görme olanağını elde edebilmiştik. 2017 yılının eylül ayında Moskova’da gerçekleştirilen “Comtrans 2017” fuarını ziyaret etme fırsatını bulunca bu eksikliklerimizden ikincisini giderme imkanını elde ettik. “T High”ın Comtrans fuarındaki Renault Trucks standında sergilenen kamyonlar içinde en çok ilgi çeken kamyon olduğunu, hatta tüm fuarın en çok ilgi gören ürünlerinin başında geldiğini, “T High” hakkında ilgilileri ve müşterileri bilgilendiren ürün hostesinin/yetkilisinin bir-iki dakika bile yalnız kalmadığını kendi gözlerimizle görünce neredeyse üç buçuk yıl önce yaptığımız tespitin “birincil” sağlamasını/doğrulamasını yapmış olduk.

Renault Trucks T High, Comtrans fuarındaki Renault Trucks standında sergilenen kamyonlar içinde en çok ilgi çeken kamyon oldu.

Gaflet uykusu sona erince…

Türkiye pazarına ilişkin bir sağlama yapabilmek içinse 2017 yılının kasım ayına kadar beklememiz gerekti; çünkü Renault Trucks Türkiye aşağı yukarı üç yıl önce daldığı gaflet uykusundan anca uyanabildi ve 2017 yılının ortalarına doğru işbaşına gelen yeni yönetimin, dalalet yolunda alınan onca mesafeden geri gelip de “T High”ı Türkiye pazarına bu kez gerçekten sunmaya başlaması, elini mümkün olduğunca çabuk tutmasına karşın biraz zaman aldı. Nitekim yeni Renault Trucks Türkiye yönetiminin birinci önceliği, Türkiye kamyon pazarının 2016 yılından başlayarak, özellikle de 2017 yılında uzun yol kamyonu ağırlıklı bir yapıdan inşaat kamyonu ağırlıklı bir yapıya bürünmesine koşut olarak, inşaat kamyonu satışlarına ivme kazandırmak olmuştu. Renault Trucks Türkiye, yeni yönetim takımıyla, ikinci önemli hamlesini ise yetkili satış ve servis noktalarının sayısını artırmak suretiyle, hizmet ağını genişletmeye yönelik olarak yapmıştı. Renault Trucks Türkiye, geçtiğimiz temmuz ayında yetkili bayisi Özmutlubaş Otomotiv’in İzmir ve Denizli’de açtığı iki yeni tesis ile Türkiye’deki satış ve satış sonrası hizmet noktası sayısını 17’ye yükseltmişti. Ankara yetkili bayisi Ceyhan Otomotiv’in 22 Kasım 2017 tarihinde yapılan açılış töreninin ardından yeni merkezinde hizmete başlamasıyla birlikte Türkiye’deki satış ve satış sonrası hizmet zincirindeki halka sayısını 17’den 18’e çıkarmış, Ege Bölgesi’nin ardından başkentteki ve İç Anadolu Bölgesi’ndeki varlığını da güçlendirmişti.

Renault Trucks Türkiye’nin 23 Kasım 2017 tarihinde Hatay’da gerçekleştirdiği yemekli tanıtıma 300’e yakın nakliyeci ve lojistikçi katıldı.

T High”a Hatay’da büyük ilgi…

Renault Trucks Türkiye’nin işte bu iki önemli başlangıç hamlesinden sonra, üçüncü önemli hamleyi “T High” ile yapması ve bu iddialı hamle için 2018 yılını beklememesi, 2017 yılında pazarın gerektirdiği koşullara uygun olarak inşaat kamyonu ağırlıklı bir satış politikası izlemiş olsa da “uzun yol çekicisi ve kamyonu” pazarını ihmal etmediği ve de etmeyeceği yönünde kesin bir gösterge oldu. Türkiye’de müşterilere ilk “T High” (İnglizce’de ‘yüksek’ anlamına gelen ‘high’ sözcüğü “hay” olarak telaffuz ediliyor.) tanıtımının Hatay’da yapılması, “T High” ile “Hatay”ın kısmi telaffuz benzerliğinden kaynaklanmıyor tabii ki. Bu, Hatay’ın farklı kültürlerin birbiriyle iç içe geçtiği, uygarlıklar beşiği bir ilimiz olmasının çok ötesinde Türkiye’nin taşımacılığında, lojistiğinde, ihracatında her zaman önemli, öncü bir rol oynamış olması nedeniyle alınmış bilinçli bir karar olarak gözüküyor. Hatay’lı nakliyecilerimizin Türkiye’nin özellikle meyve-sebze ihracatında halen başat bir konumda bulunduğunu; ayrıca güçlü, konforlu ve yüksek donanımlı uzun yol çekicilerine büyük ilgi gösterdiğini de unutmamak gerekiyor. Renault Trucks Türkiye’nin 23 Kasım 2017 tarihinde Hatay’da gerçekleştirdiği yemekli tanıtıma 300’e yakın nakliyeci ve lojistikçinin katılması, “T High” gibi kabini düz zeminli bir çekicinin/kamyonun Türkiye’de oldukça yoğun ilgi görebileceği konusunda çok önceden yapmış olduğumuz tahminin doğruluğu konusunda, kaynağında, tespitte bulunmamızı da sağlamış oldu.

Renault Trucks’ın tamamen düz zeminli çekicisi T High, Hataylı nakliyeci ve lojistikçilerden yoğun ilgi gördü.

Kamyonda otomatiği Türkiye pazarına kim yerleştirmişti?

Renault Trucks’ın T serisi uzun yol çekicileri ve kamyon satışları içerisinde “High” sürümünün ağırlığı oluşturacağını beklemiyoruz; ama zamanla bu durumun gerçekleşmesi işten bile olmayabilir. Bu işe yıllarını vermiş işletmecilerin, sürücülerin, satıcıların hatırlayacağı üzere bundan bir-iki onyıl önce otomatikleştirilmiş şanzımanlı çekicilere ve kamyonlara özellikle Türkiye’de daha yüksek arıza oranı, daha yüksek işletme giderleri gibi, ilk başlarda haklılık payı olduğu inkar edilemeyecek, nedenlerden ötürü çekinceyle yaklaşılıyordu. Bu çekince nedenleri, zamanla sağlanan teknik gelişmelerden ötürü ortadan kalktığında bile kullanıcıları bu konuda ikna etmek pek mümkün olmuyor, otomatikleştirilmiş şanzımanlı uzun yol çekicisi ve kamyonu satışları Türkiye’de, bırakın manuel şanzımanlı uzun yol çekicisi ve kamyonu satışlarını geçmeyi, beklenen hızda bir artış bile gösteremiyordu. Bu eğilimi, Türkiye’de tersine çevirmekte öncülüğü üstlenen marka “Optidriver” adını verdiği otomatikleştirilmiş şanzımanıyla Renault Trucks olmuş; arkasından diğer markalar da Renault Trucks’ı takip etmişlerdi. Bugün artık Türkiye’de satılan uzun yol çekicisi ve kamyonları içerisinde otomatikleştirilmiş şanzımanla donatılmamış olanlar hiç yok gibi. İnşaat çekicisi ve kamyonlarında da otomatikleştirilmiş şanzıman konusunda uzun yol çekicisi ve kamyonlarındaki gibi yüzde yüze yakın bir oran henüz söz konusu değil Türkiye’de; ama bu oranın artış göstermekte olduğu da gözlemlenmiyor değil.

T High 520, T 460’tan temelde, daha yükseğe yerleştirilmiş kabini, daha güçlü motoru ve daha zengin standart donanımı ile ayrılıyor.

Renault Trucks Türkiye, otomatikteki öncülük başarısını “T High” ile de tekrarlar mı? Kim bilir?

Renault Trucks Türkiye’nin zamanında uzun yol çekicisi ve kamyonlarında otomatikleştirilmiş şanzımanı Türkiye pazarına yerleştiren pazarlama ve satış yöneticileri, Renault Trucks Türkiye’nin bugünkü pazarlama ve satış yöneticileri ile aynı yöneticiler oldukları için; eğer düz kabin zeminli uzun yol çekicisi ve kamyonların Türkiye pazarında tutulur, aranır ürünler haline gelmesinde Renault Trucks TürkiyeT High” modeliyle yine öncülüğü üstlenirse buna pek de şaşırmayız açıkçası. Zaten Renault Trucks Türkiye’nin Hatay’daki “T High” tanıtımına Genel Müdür Sébastien Delépine; Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu; Pazarlama Direktörü Şebnem Uygurtürk; Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Serkan Karataban; Bayi Ağı Geliştirme Direktörü Özgür Fırat; Ürün Pazarlama Müdürü Ömer Onay; İkinci El Müdürü Fatih Erdem; Pazarlama Müdürü Melis Çakın; Bölge Satış Müdürü Abdullah Direk; Bölge Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Mehmet Takpak; Gaziantep, Adana ve Mersin yetkili bayisi İmam Kayalıoğulları Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Mazıcıoğlu; İmam Kayalıoğulları Genel Müdürü Feridun Kısa ve İmam Kayalıoğulları Adana Şubesi Müdürü Sinan Karaman’dan oluşan geniş bir takımla katılması, 2018 yılında Türkiye’deki yirminci yıldönümünü kutlamaya hazırlanan şirketin Türkiye pazarının öncü, yenilikçi kamyon markası olma konusuna verdiği önemin, bu konuda harcadığı çabanın bir tür göstergesi olarak da değerlendirilebilir.

Sürücü T 460’da kabine üç basamak aracılığıyla dört adımda çıkarken, T 520 High’da kabine dört basamak kullanılarak beş adımda varılıyor.

T 520 High” ile “T 460” arasındaki temel farklar ve kabin farkı…

Renault Trucks Türkiye’nin Hatay’da opak sarı, metalik mavi ve metalik gri olarak üç ayrı renkte tanıttığı “T 520 High” modeli yeni çekicisi, Renault Trucks’ın üç buçuk yıldır Türkiye pazarında zaten satılageldiği için çok daha fazla bilinen çekicisi “T 460”tan temelde, daha yükseğe yerleştirilmiş kabini, daha güçlü motoru ve daha zengin standart donanımı ile ayrılıyor. T 460’ta kabin içinde 20 cm yüksekliğinde bir motor tüneli söz konusuyken, T 520 High’da kabin içinde motor tüneli bulunmuyor. Kabin zemini dümdüz olduğu için, 2 metre 16 cm’lik kabin içi yüksekliği tüm kabin zemini üzerinde geçerli oluyor. Düzayak kabin, hem sürücü hem de ikinci sürücü/yolcu için son derece ferah, rahat bir sürüş ve dinlenme ortamı sağlıyor. Ayrıca daha yüksek sürüş konumu sayesinde sürücü daha iyi bir görüşe sahip oluyor; dolayısıyla yola ve çevreye olan hakimiyeti de artıyor.

T 520 High” ile “T 460” arasındaki motor farkı…

T 460’ta nispeten küçük silindir hacmine karşın 1700-1900 devir/dk aralığında 460 beygir azami güç ve 1000-1400 devir/dk aralığında 2200 Nm azami tork sağlamayı başaran 10.8 litrelik güçlü DTI 11 motoru kullanılıyorken; T 520 High’da 1432-1800 devir/dk aralığında 520 beygir azami güç ve 1100-1400 devir/dk aralığında 2550 Nm azami tork sunan, 12.8 litrelik daha da güçlü DTI 13 motoruna yer veriliyor. T 460’ın standart donanımı dahilinde bulunan ve sınıfının en güçlü motor frenlerinden olan “Optibrake” motor freni, 2300 devir/dk’de 408 beygirlik (300 kW) bir azami yavaşlatma gücüne sahipken; T 520 High’da standart olarak sunulan “Optibrake +” motor freni, yine 2300 devir/dk’de yüzde 30’a yakın bir artışla 520 beygirlik (382 kW) bir azami frenleme gücü sağlayarak sürüş güvenliğini daha da artırıyor ve ayak frenine olan olası ihtiyacı daha da azaltıyor.

T 520 High” ile “T 460” arasındaki ön dingil ve diferansiyel farkı…

T 520 High’ın standart teknik donanımındaki bir diğer fark da, T 520 High’ın teknik sığası 8.0 ton olan (T 460’da bu sığa 7.5 ton) bir ön dingille donatılıyor olması. Öte yandan T 460’lar Türkiye pazarına müşterilerin ihtiyaçlarına göre hem 2.85:1 hem de 2.64:1 olarak iki farklı diferansiyel tahvil oranıyla sunuluyorken, 12.8 litrelik daha güçlü motorunun 2.85:1 oranlı diferansiyele pek ihtiyaç bırakmaması nedeniyle T 520 High’lar yakıt tüketimini düşürmeye yönelik, daha uzun oranlı 2.64:1 oranlı diferansiyelle getiriliyor.

Dışarıdan bakılarak görsel bir karşılaştırma yapıldığında T 520 High, T 460’tan daha yüksek yapısı ve daha görkemli görünümü ile hemen ayrılıyor.

T 520 High” ile “T 460” arasındaki dış donanım farkları…

Dışarıdan bakılarak görsel bir karşılaştırma yapıldığında T 520 High, T 460’tan daha yüksek yapısı ve daha görkemli görünümü ile hemen ayrılıyor. T 460’ınkinden daha yukarıya yerleştirilen kabini sayesinde, T 520 High’ın yüksekliği T460’ın 3.634 metrelik yüksekliğini 24.1 cm aşarak (tavanüstü rüzgar saptırıcıları dikkate alınmadan) 3.875 metreye ulaşıyor. Daha alçak kabini yüzünden daha yüksek ve büyük tavanüstü rüzgar saptırıcılarına ihtiyaç duyan T 460’da toplam yükseklik (tavanüstü rüzgar saptırıcıları dikkate alınarak) 3.919 metre iken, daha yüksek kabini sayesinde daha alçak ve küçük tavanüstü rüzgar saptırıcılarıyla yetinen T 520 High’da toplam yükseklik 4.5 cm farkla 3.964 metreyi buluyor. Sürücü T 460’da kabine üç basamak aracılığıyla dört adımda çıkarken, T 520 High’da kabine dört basamak kullanılarak beş adımda varılıyor. T 460’tan farklı olarak, T 520 High’da arka platforma erişmek için üzerinde bütünleşik basamağı bulunan, kabin renginde, katlanabilir yan etekler standart olarak sunuluyor. T 460’ın standart donanımı dahilinde olmayan tümleşik rüzgar saptırıcılı tamponlar da T 520 High’da standart olarak yer alıyor, dış görünümü zenginleştiriyor, ayrıca standart yan etekler gibi T 520 High’ın rüzgar direncini düşürmeye katkı yapıyor. T 520 High’da kabin arkasındaki treyler fren hava devresinin ve hava depolarının hafif ve şık alüminyum malzemeden üretilmiş olmaları, T 460 ile diğer bir standart dış donanım farkını oluşturuyor. Yüksekliği ayarlanabilen Xenon ön farlar ve elektrikli far yıkama sistemi de T 520 High’da, T 460’tan farklı olarak, standart donanım dahilinde yer alıyor. Ayrıca T 460’daki havalı korna yerine, T 520 High’da kabin tavanı üstüne yerleştirilmiş iki adet havalı korna bulunuyor. Televizyon anteni ön donanımı da Renault Trucks Türkiye tarafından, T 460’lardan farklı olarak, T 520 High’ın standart donanımı içerisine ilave edilmiş. T 460’lar genel talep doğrultusunda Türkiye’ye ağırlıklı olarak opak beyaz renkli kabinle getirilirken, T 520 High’lar ağırlıklı olarak metalik gri renkli kabinle ithal ediliyor. Ancak müşteriler, T 520 High’da isteğe bağlı olarak sunulan birçok farklı opak ve metalik kabin rengi arasından bir tercihte de bulunabiliyorlar.

T 520 High” ile “T 460” arasındaki iç donanım farkları…

T 520 High’ın kabin içi donanımında T 460’ın standart donanımından farklı olan özellikler ise şöyle sıralanıyor: Bel destek ayarlı, minder kısmı uzatılabilir, üç kademeli olarak ısıtılabilir, bir yerine iki adet kolçaklı sürücü koltuğu; emniyet kemerli, hava süspansiyonlu yolcu koltuğu; aynı zamanda saklama bölmesi haline getirilebilen, bagaj fileli, daha konforlu, “ultimate” tip üst yatak; tüm konfor işlevlerine yatak alanından uzaktan kumanda ile erişim olanağı; yatak alanında 12V/24V prizi; daha geniş hacimli yatak altı çekmecesi; 24 litre yerine 40 litre hacimli buzdolabı; çalışma, dinlenme ve gece sürüşü olarak üç farklı konumu bulunan kabin içi aydınlatma kumandası; kabin içi ışık yoğunluk ayarı; LED lambalı kabin içi aydınlatma düzeni; iki adet yerine dört adet hoparlörlü müzik sistemi.

T 460’ta kabin içinde 20 cm yüksekliğinde bir motor tüneli söz konusuyken, T 520 High’da kabin içinde motor tüneli bulunmuyor. Kabin zemini dümdüz olduğu için, 2 metre 16 cm’lik kabin içi yüksekliği tüm kabin zemini üzerinde geçerli oluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz