Mitsubishi Fuso, FUSO markasının 90. yıldönümünü kutluyor

0
1742
FUSO_product_lineup
FUSO markasının Japon pazarı için ürün yelpazesi

Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation, Mayıs 2022’de FUSO markasının 90. yıl dönümünü kutladığını duyurdu.

FUSO adının kökeni, Mitsubishi‘nin eski Mitsubishi Shipbuilding‘in Kobe Tersanesi’nde üretilen ilk benzinli otobüsü “B46 tipi paylaşımlı araç“a “FUSO” markasının verildiği Mayıs 1932’ye kadar uzanıyor. Şirket çalışanlarının önerileri arasından seçilen aracın adı, tersanedeki bir mühendis tarafından önerildi. FUSO önerisi kabul edildi çünkü isim (1) “Japonya’yı temsil etmeye uygun“du (2) “Japonya ve Mitsubishi’yi simgeleyen basit bir Japon adı“ydı ve (3) “net bir görüntü veren ve akılda kalan pürüzsüz ve tanıdık ses” idi. “Fuso” kelimesi orijinal olarak Çin’de bir zamanlar güneşin doğduğu yerde olduğu söylenen büyük bir kutsal ağacı ifade ediyor. Bu kelime günümüzde hibiscus çiçeğinin adı olarak kullanılıyor. Eski Çin’de Japonya ile eşanlamlı olarak kullanıldığı da söyleniyor.

Bu yıl dönümünden önce FUSO, 2021’de yeni marka sloganı olarak “Birlikte Gelecek“i belirledi. Bu slogan altında FUSO, tarihi bir dönüm noktasıyla karşı karşıya olan otomobil endüstrisinde müşterileriyle birlikte ticari araçların dönüşümüne öncülük etmeyi hedefliyor. “Birlikte Gelecek” aynı zamanda daha güvenli ve daha sürdürülebilir taşımacılık çözümleriyle gelecek için istekleri aktarıyor.

FUSO markasının başlangıcı

1932 yılında Mitsubishi Shipbuilding Co., Ltd.‘nin (şu anda Mitsubishi Heavy Industries, Ltd.) Kobe Tersanesi’nde üretilen B46 otobüsü için ilk kez “FUSO” adı kullanıldı. 7 metrelik 38 koltuklu otobüs; 7 litrelik, 6 silindirli ve 100 beygir gücündeki benzinli motorla donatıldı. B46 tipi otobüsün Demiryolları Bakanlığı’na ilk teslimatının anısına, takma adı için iç teklifler arasından “FUSO” seçildi.

FUSO markasının tarihi

İlk aracı takiben, “FUSO” takma adı, benzinli motorlu 4 tonluk kamyon KT1 (1946), Japonya’nın ilk büyük burunsuz kabinli kamyonu T380 ve Japonya’nın ilk minibüsü Rosa (1960) gibi önemli ürünler için birbiri ardına kullanıldı. Japonya’nın 1950’ler – 70’lerdeki yüksek ekonomik büyümesine paralel olarak, ürün yelpazesi, ekonomik kalkınmada önemli bir rol oynayan küçükten büyük kamyonlara ve otobüslere kadar eksiksiz bir ürün yelpazesini içeriyor.

FUSO’nun bugününe ve geleceğine

FUSO marka araçların üreticisi MFTBC, Mitsubishi Motors Corporation’ın 2003 yılında ticari araç bölümünü binek otomobil işinden, eski Daimler Chrysler’in bir parçası olarak ayırmasıyla doğdu. 2006 baharında MFTBC, Daimler Chrysler bünyesindeki kamyon grubuna katıldı. Şu anda Daimler Truck AG‘nin ayrılmaz bir parçası. FUSO, halen 170’den fazla ülke ve bölgeye kamyon ve otobüsler tedarik ederek, yalnızca Japonya’da değil, tüm dünyada taşımacılığı ve işletmeleri destekliyor. Hafif hizmet tipi “Canter” kamyonu tüm dünyada büyük ilgi görüyor ve birçok ülkede en yüksek pazar payına sahip durumda. 2017’de FUSO, Japonya’nın ilk seri üretilen elektrikli hafif hizmet “eCanter” kamyonunu piyasaya sürdü ve ticari araçların elektriklendirilmesine öncülük etti. FUSO, “kalite, çevre, güvenlik” öncelikli ürünler geliştirerek sevilen ve güvenilen bir marka olarak devam etmeyi hedefliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz