JAC MOTORS, IAA Transportation 2024’e ilk kez katıldı

0
817
JAC MOTORS
JAC MOTORS, Hannover'deki IAA Transportation 2024'te ilk kez sahneye çıktı. Foto: Gianenrico Griffini

Otomotiv sektöründe 60 yılı aşkın deneyime sahip JAC MOTORS, Hannover’deki IAA Transportation 2024‘te ilk kez sahneye çıktı. JAC MOTORS’un 17-22 Eylül tarihleri ​​arasında düzenlenen bu uluslararası fuara katılımı, Avrupa pazarına açılma taahhüdünü ve endüstriyel taşımacılığın karbonsuzlaştırılmasına olan bağlılığını pekiştirdi.

JAC MOTORS, Çin dışında bir ticaret fuarına ilk kez katılırken, bu katılım şirketin küresel büyüme planında Avrupa’nın stratejik önemini vurguladı. Marka, özellikle Avrupa pazarı için tasarlanmış, teknolojik yenilikleri, enerji verimliliği ve gelişmiş güvenlikleriyle öne çıkan birkaç yüzde 100 elektrikli ticari araç sergiledi.

Sergilenen modeller ise şunlardı:

iJAC5 Hafif Kamyon (7.5 ton)

iJAC4.2 Hafif Kamyon (4.2 ton)

T9 EV Elektrikli Pick-up (4×4)

JAC MOTORS, Avrupa’daki konumunu güçlendirmek ve genişleme stratejisini destekleyen yeni iş ortaklıkları kurmak için bu küresel platformdan yararlanacak. Fuara katılımının amacı, markayı sıfır yayımlı ticari araç sektöründe bir referans olarak sağlamlaştırmak.

JAC MOTORS
JAC MOTORS, fuarda 7.2 tonluk iJAC5 ve 4.2 tonluk iJAC4.2 elektrikli hafif kamyon modellerini sergiledi.

Avrupa Araç Tip Onayı Yönetmeliği

Avrupa’da satılan araçların, Avrupa Birliği tarafından gerekli görülen güvenlik, verimlilik ve sürdürülebilirlik standartlarını karşıladığından emin olmak için bir dizi tip onayı yönetmeliğine uyması gerekiyor.

JAC MOTORS tarafından uyumluluk

IAA Transportation 2024’te tanıtılan tüm JAC MOTORS araçları, Avrupa’da satışa sunulmak üzere gerekli tip onay süreçlerinden geçmiş ve Avrupa otoriteleri tarafından gerekli görülen sıkı teknik ve güvenlik standartlarını karşıladıklarını garanti altına alınmış durumda.

Elektrikli ürün yelpazesinin genişlemesi

JAC, mevcut ürün yelpazesini genişletmek için daha ağır elektrikli kamyonlar geliştiriyor. Bu modeller, yüksek kapasiteli bataryalar ve gelişmiş sıvı soğutma sistemleriyle donatılmış, 300 km’yi aşan menziller sunacak.

Hızlı şarjda yenilik

Şarj verimliliğini önemli ölçüde artıracak, akülerin şarj süresini kısaltacak ve araç çalışabilirliğini artıracak 2C hızlı şarj teknolojisiyle şarj sürelerinin optimize edilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

JAC T9 EV
JAC T9 EV Elektrikli Pick-up da fuarda sergilendi.

V2L ve EPS teknolojileri

Gelecekteki JAC kamyonları, araçların harici cihazlara güç sağlamasına olanak tanıyan V2L teknolojisini ve daha güvenli ve daha hassas sürüş için EPS’yi (Elektrikli Direksiyon) entegre edecek.

Hidrojen alanında gelişim

JAC, hidrojenle çalışan araçların geliştirilmesine yatırım yapıyor. Kasım 2023’te ilk hidrojen kamyonunun başarılı bir şekilde piyasaya sürülmesinin ardından, Bosch işbirliğiyle geliştirilen 49 tonluk çekici prototipi de dahil olmak üzere yeni modellerle bu alanda yeniliklere devam etmeyi planlıyor.

JAC MOTORS, elektrikli kamyonlarının sürdürülebilir ticari taşımacılığa geçişe öncülük ettiği Fransa, İtalya, Portekiz, Belçika, İsviçre ve Norveç gibi ülkelerde öncü olarak Avrupa’da güçlü bir varlık oluşturmuş durumda. İspanya’da JAC MOTORS, yüzde 24’lük pazar payıyla sıfır yayımlı ticari araç pazarına önderlik ediyor ve Avrupa’daki genişlemesi stratejik bir öncelik olmaya devam ediyor.

DB Schenker, Dachser, Makro, Danone, Coca-Cola, Walmart, Carrefour, DHL ve Pepsi gibi tanınmış müşterileriyle JAC MOTORS, Avrupa’da sürdürülebilir lojistik için kilit bir ortak olarak konumlanıyor. Avrupa pazarı için özel modellerin tasarımı, bölgedeki müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik inovasyon ve adaptasyona olan bağlılığını gösteriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz