Marcopolo, Çin’deki operasyonlarını güçlendiriyor ve 2024’te Hong Kong’a 60 seyahat otobüsü teslim edecek

0
4
Marcopolo A800
Çin de dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde fabrikaları bulunan Marcopolo, 2024 yılında yalnızca Hong Kong'a 60 otobüs teslim etti.

Marcopolo, Çin de dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde fabrikaları bulunan ve 2024 yılında yalnızca Hong Kong’a 60 otobüs teslim eden önde gelen mobilite çözümleri geliştiricilerinden biri. Şirket, çoğunlukla Audace ailesi ürünleri olmak üzere 2012’den beri bölgeye araç tedarik ediyor ve bu pazara toplamda yaklaşık 700 adet araç satıldı.

Marcopolo’nun uluslararası operasyonlar ve ticari dış pazar direktörü José Luis Moraes Goes, konuyla ilgili olarak “Çin tesisi, Marcopolo tarafından geliştirilen birçok çözümün seri üretimi için uygun ve bu, hem ülkede hem de şirketin diğer operasyonlarında inovasyon ve teknolojiye yaptığımız sürekli yatırımlar sayesinde mümkün oluyor.” dedi.

Şirketin Hong Kong’a araç satmaya başladığı 2012 yılından bu yana ürün yelpazesi güncellendi. Şu anda pazara hem Avrupa OEM’leri (Orijinal Ekipman Üreticisi) hem de Çin şasisi ile altı farklı şasi seçeneği sunuluyor.

Goes, şöyle devam etti: “Belirli bir bölgede bir şey üretmeyi veya uygulamaya koymayı düşündüğümüzde, öncelikle o yerin yeni araçlarımızı alabilecek gerekli yapıya sahip olup olmadığını belirlemek için bir analiz yaparız.

Karbonsuzlaştırma

Marcopolo‘nun Çin fabrikasında geliştirdiği son yenilikler arasında, otobüs endüstrisindeki en önemli etkinliklerden biri olan 2023 Busworld Europe’da tanıtılan ve hidrojen yakıt hücresiyle güçlendirilen Audace Fuel Cell yer alıyor. Bu model, şirket için bir yenilik örneği olarak değerlendirildi. İki prototip üretildi ve her ikisi de araçların optimizasyonuna izin veren veri toplamayı sağlayan aşırı testlere tabi tutuldu. İş burada bitmedi, bu teknolojiyi kullanan daha fazla prototip üzerinde çalışılıyor.

Çalışma, entegrasyon sisteminden sorumlu Allenbus ve yakıt hücresi sistemini geliştiren Sinosynergy firmasının işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Marcopolo A1050
Şirket, 2012 yılından bu yana bölgeye yaklaşık 700 araç tedarik etti.

Marcopolo Çin CEO’su Hans Jorg Ehlers ise şunları söyledi: “Hidrojen tahrikli ticari modeller, karbonsuzlaştırma sürecinin tüm sektörlerde giderek daha belirgin hale geldiği bir dünyada sürdürülebilir alternatifler olarak kabul ediliyor. Çin, bu nitelikteki teknolojilere yatırım yapan ve faaliyette 20 binden fazla ticari araçtan oluşan bir filoya sahip bir pazar; bu da önümüzde uzanan geniş fırsat alanını gösteriyor.

Marcopolo, Audace Fuel Cell‘e ek olarak, karbonsuzlaştırmanın küresel zorlukları ve etkileriyle doğrudan uyumlu diğer elektrikli ve hibrit tahrik çözümlerine yatırım yapıyor. Arjantin, Avustralya, Şili, Çin, Kolombiya, Kosta Rika ve Meksika gibi farklı ülkelerde dolaşımda yaklaşık 1.000 araç bulunuyor.

Uluslararası pazarda operasyon

Şirketin uluslararası pazardaki performansını güçlendirme stratejisinin Ortadoğu, Afrika, Avustralya, Filipinler ve Yeni Zelanda’ya ihracatı genişletme hedefi de var. Bu amaçla şirket, ithalat hakları engelini aşmak için, Marcopolo’nun bölgedeki bir gövde üreticisiyle işbirliği yaptığı ve yerel montaj için CKD kitleri sağladığı Doğu Afrika’da olduğu gibi yerel üreticilerle ortaklıklara yatırım yapıyor. Avustralya’da şirketin Melbourne, Brisbane ve Perth’te üç tesisi bulunuyor. Güney Amerika’da Şili, Peru, Kosta Rika, Uruguay ve Ekvador’a yapılan son satışların altı çiziliyor.

Marcopolo Çin, bu pazarlara ek olarak hidrojenle çalışan araçlar gibi belirli ürünler için bir çözüm olabilir. Bir diğer etken de örneğin karayolu seyahatinin büyümesini deneyimleyen ve belirli model veya yapılandırmalarda otobüslere ihtiyaç duyabilecek ülkeler gibi pazar ihtiyaçlarına uygun araçların geliştirilmesi. Şirket, mobilite segmentiyle işbirliği yapmak için tasarımlarını her zaman iyileştirmeye çalışıyor.

Marcopolo‘nun 2024 yılının ikinci çeyreğinde Brezilya’dan ihracatı 203.8 milyon R$ ile net gelirin yüzde 10,4’ünü temsil ederken, şirketin uluslararası pazardaki faaliyetleri, 495,9 milyon R$ tutarında net gelirle şirketin aynı dönemde kaydettiği toplam gelirin yüzde 25,4’ünü oluşturdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz