2021 FIA ETRC Sezonu’na katılacaklar belli oldu

0
296
fia-etrc
2021 FIA ETRC Sezonu iki hafta içinde Macaristan'daki Hungaroring pistindeki ilk yarışla birlikte başlayacak.
Renault Trucks

Sezonun iki hafta içinde Hungaroring’de başlamasıyla beraber 16 tam sezon katılımcısı, 7 yarıştan oluşan etkinlikte pistteki yerlerini alacak.

ETRA, FIA ve yerel organizatör, geçtiğimiz yıllardaki başarılı modeli temel alarak, mevcut ortamda herkesi güvende tutmak için ekipler ve personel için testler ve sağlık kontrolleri de dahil olmak üzere mevcut hijyen kavramını daha da geliştirdi.

Altı kez FIA ETRC şampiyonu olan Jochen Hahn, IVECO S-Way ile rekoruna yedinci bir unvan eklemek için 2021 sezonunda başa yarışacak.

Hahn’ın son birkaç sezondaki en yakın rakiplerinden biri olan Macar yarışçı Norbert Kiss, geçen yılki yarışlardaki güçlü performansını geliştirmeye ve 2014 ve 2015’te kazandığı şampiyonlukları yeniden kazanmaya çalışacak. Kiss, Révész Truck Racing takımının ateş kırmızısı MAN’ı ile yarışacak.

Hahn ve Kiss ile birlikte pistte iki FIA ETRC şampiyonu daha yer alacak: T Sport Bernau ile İspanyol sürücü Antonio Albacete ve Buggyra Zero Mileage Racing Freightliner ile Adam Lacko. Her ikisi daha fazla galibiyet elde etmek istiyor.

Alman yarışçı Sascha Lenz, bir galibiyet ve iki podyum kazandığı kısa 2020 sezonunda çok iyi bir form sergiledi ve SL Trucksport 30 sürücüsü, FIA ETRC’deki altıncı sezonunda daha fazla podyum hedefliyor.

Şu anda bir FIA şampiyonasında yarışan tartışmasız en başarılı kadın yarış pilotu olan Steffi Halm, bu sezon Team Schwabentruck IVECO S-Way ile tücrübesi üzerine yeni podyum başarıları inşa etmek istiyor.

René Reinert, bir IVECO kamyona geçtikten sonra 3 yarış galibiyeti elde ettiği ve genel klasmanda yedinci olduğu başarılı 2019 sezonunu geliştirmeye hevesli.

Don’t Touch Racing sürücüsü André Kursim, son birkaç yılda performansını sürekli olarak geliştirerek 2019’da iki yarış galibiyeti elde etti ve bu sezon daha fazla zafer kazanmaya çalışacak.

Bu yıl sezona katılacak bir diğer tanıdık sürücü, sarı MAN kamyonuyla FIA ETRC’ye tam sezon için geri dönen Lion Truck Racing sürücüsü Anthony Janiec.

İngiliz yarışçı Jamie Anderson, geçen yılki Goodyear Cup‘ta iki zafer ve bir podyum aldı ve 2019’da tacı kaçırdıktan sonra zafer peşinde olacak.

Tankpool24 Racing ekibiyle yepyeni Scania yarış kamyonunda geçen yıl güçlü bir performans sergileyen Alman sürücü Steffen Faas, Goodyear Kupası’nda 2 zafer ve 4 podyum kazandı ve bu sezon en üst basamak için yarışacak.

Fransız Yarışçı Téo Calvet, Macaristan’daki Goodyear Cup kategorisinde iki kez kazandığı ve aynı zamanda üçüncü olarak ilk genel ETRC podyumunu kazandığı geçen yılki etkinliklerde güçlü performansıyla dikkat çekti.

Alman Clemens Hecker, geçen yıl üç podyuma çıktığı Goodyear Kupası’nda en önde koşanlar arasında yer alıyordu ve bu sezon puanını artırmaya devam edecek.

Şimdiye kadarki en genç FIA ETRC katılımcısı Aliyyah Koloc, Buggyra Zero Mileage Racing Freightliner ile piste geri dönecek. 16 yaşındaki yarışçı, ilk yarışında Goodyear Kupası’nda ikincilik ve genel olarak güçlü bir sekizincilik ile ilk sezonunda etkileyici bir çıkış yaptı.

İngiliz sürücü Shane Brereton bu sezon FIA ETRC’ye geri dönüyor. İngiliz, 2018’de Promoters Cup’ı domine etti ve bu yıl taç için savaşacak.

İngiliz yarışçı Tom O’Rourke MV Commercial Truck Racing Team ile pistte yeni bir isim. Zengin bir kamyon sürüş mirasına sahip bir aileden gelen O’Rourke, kamyon yarışlarına ilk kez 2019’da beşinci olduğu ADAC Truck Grand Prix Nürburgring’de katıldı.

ETRA Genel Müdürü Rolf Werner, yeni sezonla ilgili olarak “Sadece birkaç hafta sonra tekrar yarışmaya gideceğimiz için heyecanlıyız. Sezon çok rekabetçi görünüyor ve şüphesiz bu yıl heyecan verici bir yarış etkinliği içindeyiz. Son birkaç sezonda istikrarlı bir şekilde güçlü bir kadromuz oldu ve takımlarımızın sürekli bağlılığını görmek harika. Bu yıl Macaristan’daki pistte hayranları tekrar ağırlamaktan gerçekten mutluyuz. Şampiyonanın özü ve bu sporu bu kadar özel kılan şeyin ayrılmaz bir parçası ve onları tribünlerde görmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

fia-etrc-entrylist
fia-etrc-teams

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz