2021 FIA ETRC takvimi açıklandı

0
461
fiaetrc-2021
Avrupa Kamyon Yarışı Birliği (ETRA), Avrupa'nın en zorlu pistlerinden bazılarında yedi yarış hafta sonundan oluşacak 2021 sezonunun takvimini açıkladı.

Avrupa Kamyon Yarışı Birliği (ETRA), Avrupa’nın en zorlu pistlerinden bazılarında yedi yarış hafta sonundan oluşacak 2021 sezonunun takvimini açıkladı.

Zor bir yılın ardından bu sezonun etkinlik düzenleyicileri, 2021’de bir yarışa ev sahipliği yapmayı taahhüt ettiler. Böylece ETRA ile pistler arasında son 4 yıldaki başarılı işbirliği devam edecek.

Sezon 22/23 Mayıs’ta İtalya Misano’da başlayacak. İtalyan hayranların tartışılmaz tutkusu, bu etkinliği her yıl İtalyan kamyonculuk kültürünün ve ticaretinin bir kutlaması haline getiriyor.

Kamyon yarışı etkinliği daha sonra haziran ayında Hungaroring‘e gidecek. İki defa ETRC şampiyonu Norbert Kiss’in ev sahibi olduğu Budapeşte’ye yakın mekan, geçmişte hayranlar ve sürücüler tarafından iyi karşılanmıştı.

Nürburgring’deki ADAC Truck Grand Prix, temmuz ortası için takvimlendirildi.

fiaetrc
Sezon 22/23 Mayıs’ta İtalya Misano’da başlayacak.

Geleneksel olarak ağustos ayının son hafta sonunda gerçekleştirilen yarış etkinliği ile Çek Cumhuriyeti’ndeki Autodrom Most, uzun yıllardır FIA ETRC takviminde bir demirbaş oldu.

2021’in üç final yarışı sırasıyla Belçika’da Zolder pistinde, Fransa’da Le Mans BUGATTI pistinde ve İspanya’da Jarama pistinde gerçekleştirilecek.

ETRA Genel Müdürü Rolf Werner, konuyla ilgili olarak “Son derece zor bir 2020’nin ardından, gelecek sezon için yarış düzenleyicilerimizin bağlılığını aldığımız için çok mutluyuz. Hayranlarımızı, ortaklarımızı ve özellikle de sektörü tekrar konuk edebilmek ve onlar için harika bir gösteri sunabilmek için 2020’de düzenlediğimiz iki yarış hafta sonu için başarısını kantlayan mevcut COVID-19 protokolümüzü daha da geliştirmek için etkinlik düzenleyicileriyle yakın bir şekilde çalışıyoruz.” dedi.

2021 FIA Avrupa Kamyon Yarışı Şampiyonası Takvimi

22/23 Mayıs: Misano, İtalya

12/13 Haziran: Hungaroring Macaristan*

17/18 Temmuz: Nürburgring, Almanya

28/29 Ağustos: Most, Çekya

11/12 Eylül: Zolder, Belçika

25/26 Eylül: Le Mans, Fransa*

2/3 Ekim: Jarama, İspanya

*etkinlik organizatörü anlaşmasına tabidir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz