UTİKAD, İş’te Eşit Kadın Sertifikası’nı tekrar yeniledi

0
423
utikad
Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından verilen İş'te Eşit Kadın Sertifikası'nı yenilemek için denetime giren UTİKAD, aradan geçen süreçte ortaya koyduğu çalışmalar ve gelişim ile 2021 yılı Eylül ayında yeniden sertifika aldı.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, kurumsal sorumluluk çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor. Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından verilen İş’te Eşit Kadın Sertifikası‘nı yenilemek için denetime giren UTİKAD, aradan geçen süreçte ortaya koyduğu çalışmalar ve gelişim ile 2021 yılı Eylül ayında yeniden sertifika aldı.

Lojistik sektörünün geleceğine yönelik yürüttüğü sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında Sürdürülebilir Lojistik Sertifikası’nı sektöre sunan UTİKAD, 13 Şubat 2015 tarihinde ise Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi imzacısı olmuştu.

Global Compact küresel ağına katılan kâr amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından iki yılda bir ‘Sorumluluk Bildirim Raporu’ yayımlanması sürecine istinaden de ilk kez 2017 yılında UTİKAD Sorumluluk Bildirim Raporu’nu yayımladı. 2019 yılında ikinci raporun ardından UTİKAD, 2021 yılı ocak ayında üçüncü kez ‘Sorumluluk Bildirim Raporu 2019-2021’i kamuoyuna sundu.

2009 yılında, sürdürülebilir ve daha yaşanabilir bir dünya için iş dünyasında değişim yaratmak ve geleceği şekillendirmede etkili olmak üzere oluşturulan Sürdürülebilirlik Akademisi, “Değişim Zamanı” sloganı ile sürdürülebilirliği kurumların gündeminde tutmayı başardı. 2015 yılından itibaren ise “Değişimi Yönetmek” hedefi ile çalışmalarını yürüten kurum, İngiliz denetim şirketi Intertek işbirliği ile İş’te Eşit Kadın Sertifikası projesini hayata geçirdi.

İş’te Eşit Kadın Sertifikası, iş hayatında kadınlara eşit haklar ve fırsatlar verilmesi için çalışan kurumların çalışmalarını belgelendirmeyi ve deneyimleri ile iş dünyasında dönüşümü desteklemeyi hedefliyor. İş’te Eşit Kadın Sertifikası’na başvuru, gönüllülük esası taşıyor. Başvuru adımını, Intertek tarafından gerçekleştirilen bağımsız bir denetim aşaması takip ediyor. Sertifikalar iki yıl geçerli olup, iki yıllık süre sonunda dileyen kurum sertifika uzatımı için başvuru yapabiliyor ve tekrar denetim sürecine başlıyor. Ülkemizde çalışma hayatında kadının varlığının desteklenmesini ve geliştirilmesini önemseyen Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, İş’te Eşit Kadın Sertifikası’nı ilk olarak Eylül 2017’de almış ve sertifikayı almaya hak kazanan ilk sivil toplum kuruluşu olmuştu.


Sertifikanın devamlılığını sağlamak için başvuru yapan UTİKAD, başarılı geçen denetim sonucunda yüksek bir puanla yeniden sertifikalandırıldı. Lojistik sektöründeki kadın istihdamına yönelik farkındalığı arttırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren UTİKAD, tüm üyelerini de İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya davet etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz