Türkiye’nin ilk sondaj gemisi Fatih’in deniz üstü ulaşımını Kaan Air gerçekleştiriyor

0
967

Fatih gemisinin Doğu Akdeniz’de başlattığı sondaj çalışmasında deniz üstü operasyonlar (OFFSHORE) Kaan Air filosundaki AW139 helikopterleri ile gerçekleştiriliyor. Leonardo Helicopters’in en zor gereklilikleri karşılamak üzere tasarlanan çift motorlu yeni nesil helikopteri AW139 tüm dünyada deniz üstü operasyonlarda tercih ediliyor.

Türkiye’nin ilk sondaj gemisi Fatihin deniz üstü operasyonları, Kaan Air filosunda yer alan dünya çapında OFFSHORE operasyonlarının yıldızı AW139 helikopterler ile gerçekleştiriliyor.

Helikopter satış ve kiralama ile birlikte satış sonrası hizmetleriyle, devlet ve özel sektöre sunduğu projeleriyle Türkiye’nin öncü firması olan Kaan Air, TPAO ile yaptığı anlaşma çerçevesinde, Akdeniz’de derin deniz sondajına başlayan “Fatih” gemisinin deniz üstü operasyonlarına (OFFSHORE) başladı. İki adet AW139, dev sondaj gemisine personel, malzeme taşıma ve MEDEVAC (tıbbi tahliye) görevini iki yıl boyunca gerçekleştirecek.

İlk sefer “Alanya-1” kuyusu sondaj noktasına

Kaan Air Genel Müdürü Kemal Süler, “TPAO’nun Akdeniz’de göreve başlayan petrol arama gemisi ‘Fatih‘in deniz üstü operasyonlarını Kaan Air olarak filomuzda yer alan AW139 helikopterlerimiz ile geçtiğimiz hafta gerçekleştirmeye başladık. Personel, malzeme taşıma ve MEDEVAC (tıbbi tahliye) görevlerini kapsayan OFFSHORE taşımacılık operasyonumuz Kaan Air teknik ekibinin desteğiyle iki yıl boyunca sürecek. 229 metre uzunluğundaki Fatih gemisi, Akdeniz’deki ilk sondajını ‘Alanya-1‘ kuyusunda yaptı. Dünya devi Leonardo Helicopters’in üretimi olan helikopterlerimiz ile bu dev projede yer almaktan, milli projemizin gücüne güç katmaktan mutluluk duyuyoruz. Deneyimli ekibimiz ve üstün teknik donanımımız ile birlikte Türkiye’nin bu en önemli projelerine Kaan Air olarak destek vermekten dolayı gururluyuz.” dedi.

OFFSHORE” taşımacılığının gözdesi AW139

Leonardo Helicopters’in orta sınıf, çift motorlu yeni nesil helikopteri sınıfının en güçlüsü. AW139, en iyisini isteyenler için en zor gereklilikleri karşılamak üzere tasarlandı. Halen dünyada binden fazla AW139 hem VIP taşıma da hem de OFFSHORE olarak adlandırılan petrol platformlarına personel-malzeme taşımada kullanılıyor. Filosunun yüzde 40’ı petrol platformları için görev yapan çift motorlu helikopter, saatte 301 kilometre hıza çıkabiliyor. AW139’un menzili ise 1061 kilometre. Azami kalkış ağırlığı 7 ton olan, 2 pilot ve 15 yolcu sığalı AW139 helikopteri; menzili, sürati, yolcu kabin genişliği ve sunduğu konfor ile bütün diğer orta sınıf çift motorlu helikopterleri geride bırakıyor.

Güvenlik ve performans kriterlerini tanımlayan uçuşa elverişlilik standartlarından JAR/FAR 29 sertifikasına sahip AW139’u sektörün öncüsü konumuna getiren özellikleri; orta sınıf, çift motorlu, 5 palli rotor sistemi ile sıcak iklim şartlarında ve yüksek irtifa gibi zorlu uçuş koşullarında en yüksek performansı sağlıyor olması.

İleri teknoloji Honeywell Primus Epic entegre avionik sistemi ve 4 eksenli Oto Pilot Uçuş Kontrol Sistemi ile donatılmış AW139, yolculara ve kullanıcılara orta sınıf, çift motor helikopterler içerisinde en geniş kabin ve konforu sağlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz