TEMSA çalışanları tarafından yürütülen “Hayal Ortakları” projesi kapsamında Adana’daki dört okula bilim setleri hediye edildi. TEMSA gönüllüleri, bilim setleri kullanılarak düzenlenen yarışmada birinci olan Talat Hacıbekiroğlu Ortaokulu’na bir bilim laboratuvarı kuracak.
Sabancı Topluluğu şirketlerinden TEMSA, bir yandan yurtiçinde gerçekleştirdiği katma değerli üretim ve yaptığı ihracatla Türkiye ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürürken diğer yandan eğitime verdiği destekle de Türkiye’nin toplumsal kalkınmasına öncülük ediyor. 2014 yılında, TEMSA çalışanlarının oluşturduğu fonla yola çıkan ve gönüllü TEMSA çalışanlarının destekleriyle bugün büyük bir sosyal sorumluluk hareketine dönüşen “Hayal Ortakları” projesi, eğitim alanında farkındalık yaratmaya devam ediyor. Proje kapsamında, TEMSA’nın üretim merkezi olan Adana’da bulunan Barbaros Ortaokulu, Camili Akarca Ortaokulu, Şehit Halit Yaşar Mine Ortaokulu ve Talat Hacıbekiroğlu Ortaokulu’na bilim setleri hediye edilerek çocukların proje oluşturmaları sağlandı. Öğrenciler bu bilim setlerini kullanarak geliştirdikleri yaratıcı projeleri TEMSA Maker Lab atölyesinde jüri üyelerinin değerlendirmesine sundu. Tüm projelerin ödüllendirildiği etkinlikte, Talat Hacıbekiroğlu Ortaokulu öğrencilerinin geliştirdiği “Akıllı Şehirler” projesi birinci olurken, birincilik ödülü kapsamında TEMSA Hayal Ortakları tarafından Talat Hacıbekiroğlu Ortaokulu’na bir bilim laboratuvarı kurulacak.
40’ın üzerinde etkinlik düzenlendi
- “Hayal Ortakları”, TEMSA çalışanlarının gönüllülük esasına göre desteklediği bir sosyal sorumluluk projesidir.
- 2014 yılında TEMSA çalışanları oluşturduğu fonla köy okullarına destek olmaya başladı.
- Gönüllü TEMSA’lıların destekleriyle faaliyetlerine devam eden TEMSA Hayal Ortakları projesi, geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla dernek haline dönüştü.
- TEMSA Hayal Ortakları Derneği; kurulduğu günden bu yana okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi, kitap ve kırtasiye desteği, köy okulu çocuklarına alışveriş imkânı sağlanması, eğitime yardımcı donanım ve malzemelerin alınmasına varıncaya kadar toplam 40’ın üzerinde etkinliği hayata geçirdi.