Bu yılın mayıs ayında taşımacılık firması Hans Adam Schanz, bir e-yol kamyonu satın aldı. Spedition Schanz, gün içinde pek çok kez A5 otoyolundaki havai elektrik hatlarını kullanarak hibrit Scania R 450 ile Odenwald’dan Frankfurt’a yük taşıyor.
Spedition Schanz, her gün A5 otoyolunun her iki yönündeki beş km’lik havai elektrik hatlarını kullanarak Odenwald’dan Frankfurt’a 100 ile 150 ton boya taşıyor.
Scania; Almanya Çevre, Doğa Koruma ve Nükleer Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilen denemelerde tedarikçi konumda bulunuyor. Gelecek aylarda Hessen’deki pilot projeler için dört hibrit kamyon daha teslim edilecek.
Spedition Schanz Yönetici Direktörleri Christine Hemmel ve Kerstin Seibert, Almanya’da Scania’nın e-yol kamyonlarını ilk alan firma olmaktan dolayı son derece sevinçliler. Christine Hemmel, “Bu projeye katılmak ister misiniz diye sorulunca iki kez düşünmedik. Biz Schanz ailesi olarak çevreye büyük önem veriyoruz.” dedi.
Schanz ailesinin her zaman yeni şeyler denemek için hevesli olduğunu kaydeden Kerstin Seibert ise şunları söyledi: “E-yol teknolojisi çok şey vaad ediyor ve bunun uygulamada nasıl çalışacağı hakkında daha çok şey öğreneceğimiz için çok heyecanlıyoz.”
Thomas Schmieder, EL-LEON adı verilen Scania hibrit kamyonun direksiyonunun arkasında oturuyor. Kendisi Spedition Schanz’ın yeni kamyon için eğitilen üç sürücüsünden biri. EL-LEON’u kullanması bir rastlantı değil, bu kamyonu kullanmak için Schanz‘a özel olarak iş başvurusu yaptı. Thomas Schmieder, şöyle konuştu: “Spedition Schanz’ın pilot projeye katılacağını okudum ve hemen ilgilendim. Elektromobilite heyecan verici bir gelişme, bu aslında gelecek ve ben bunun bir parçası olmak istedim.”
Hessen’deki pilot e-yol uygulaması Schleswig-Holstein ve Baden-Württemberg’de iki ek deneme ile desteklenecek. Scania Almanya Avusturya Sürdürülebilir Taşımacılık Çözümleri Ürün Müdürü Stefan Ziegert, şu açıklamayı yaptı: “Bu testler e-yol teknolojisinin güncel operasyonlarda uygulanabilir olup olmadığını ve azaltılmış yayım ve gürültüyle yük taşımacılığının yapılıp yapılamayacağını belirleyecek. Ne kadar CO2 azaltılabilecek? Kamyonlar farklı koşullarda nasıl çalışacak? Sadece kullanmak için değil aküleri şarj etmek için de ne kadar güç sağlanmak zorunda kalınacak?”