Shell & Turcas, İŞKUR işbirliği ile 1044 kadına istihdam sağladı

0
918
Shell-KadinEnerjisi
Shell Kadın Enerjisi Projesi

Shell & Turcas’ın, Mart 2018’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayelerinde, İŞKUR işbirliği ile sektörde bir ilke imza atarak başlattığı ‘Shell’de Kadın Enerjisi projesi, birinci yılında hedefinin üzerinde istihdam yarattı ve 1 yılda 1044 kadına istihdam olanağı sağladı. Shell & Turcas, 5 yılda 5 bin kadına istihdam olanağı sağlama hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Shell & Turcas’ın, kadın istihdamını güçlendirmek ve çalışma hayatında fırsat eşitliğine destek olmak amacıyla İŞKUR işbirliği ile başlattığı Shell’de Kadın Enerjisi sosyal sorumluluk projesi, ilk yılını hedefinin üzerinde tamamladı ve birinci yaşında 1044 kadın çalışana iş olanağı sağladı.

Başladığı tarihten bu yana yoğun ilgi gören proje kapsamında başvuru yapan kadın çalışanlarımız, eğitimlerini tamamladıktan sonra Türkiye genelinde faaliyet gösteren Shell istasyonlarında işbaşı yaptı. İŞKUR işbirliği ile yürütülen ‘Shell’de Kadın Enerjisi’ projesi ile Shell & Turcas, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılı ve aynı zamanda Shell’in Türkiye’deki faaliyetlerinin 100’üncü yılı olan 2023’e kadar Türkiye genelinde 5 bin kadına istihdam olanağı sunmayı hedefliyor.

Akaryakıt sektöründe bir ilk olan ve Türkiye çapında büyüyerek devam eden kadın istihdamı projesinin birinci yılını başarıyla tamamladığını vurgulayan Shell & Turcas CEO’su Felix Faber,“İŞKUR işbirliğiyle yürüttüğümüz, bayilerimizin de gönülden sahiplendiği ‘Shell’de Kadın Enerjisi’ projesi kapsamında 5 yılda 5 bin kadına istihdam sağlama sözünü verdik. Şimdiden birinci yıl hedefimizin üzerinde istihdam olanağı yarattık. Tüm Türkiye’de güçlenerek büyüyen projemiz ile çalışma hayatında fırsat eşitliğinin toplumun tüm kesimlerinde benimsenmesini hedefliyoruz.” dedi ve kadın istihdamındaki artışın, aynı zamanda ülke ekonomisinin büyümesine de katkı sağladığını vurguladı.

Kadın çalışanlarının olduğu istasyonlarda hizmet kalitesinin arttığını, müşteri memnuniyetinin de yükseldiğini vurgulayan Felix Faber; “İstasyonlarımızda kadın çalışan sayısının artması ile birlikte verimliliğimiz ve hizmet kalitemiz arttı. Bu da istasyonlarımızı ziyaret eden misafirlerimizin memnuniyetine son derece olumlu şekilde yansıdı. ‘Shell’de Kadın Enerjisi’ projesimiz, 2018 yılının Ekim ayında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kadın istihdamı kategorisinde ‘Örnek Şirket’ ödülüne layık görüldü.” diye konuştu.

Önce eğitim, sonra iş

Shell’de Kadın Enerjisi’ projesi kapsamında başvurular, Shell istasyonları, İŞKUR Hizmet Merkezleri ve Kariyer.net üzerinden yapılabiliyor. Adayların işe alım süreçleri İŞKUR iş ve meslek danışmanları aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Başvurunun ardından işe kabul edilen adaylar, deneyimli Shell eğitim ekiplerinden eğitim alıyor. Sınıf ve işbaşı eğitimlerini tamamlayan adaylar görevlerine başlıyor. Proje kapsamında kadınlara istasyon yöneticisi, ön saha satış elemanı, market satış elemanı, vardiya amiri, temizlik görevlisi, muhasebe elemanı ve idari işler uzmanı gibi farklı pozisyonlarda çalışma olanağı sunuluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz