Rusya’da Tırsan ve ASMAP işbirliği

0
1405

Tırsan ve Rusya’nın Uluslararası Karayolu Taşıyıcıları Birliği (ASMAP) arasında işbirliği anlaşması imzalandı. 14 Aralık tarihinde Rusya’nın Tula Yasnagorsk şehrinde düzenlenen törenle ASMAP Genel Başkan Yardımcısı Sergey Ivanovic Baklitsky ve Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu tarafından imzalanan anlaşma ile ASMAP’a üye nakliye şirketleri filolarını Tırsan ile yenileyecekler.

Tırsan ile Rusya Uluslararası Karayolu Taşıyıcıları Birliği ASMAP (Association of International Road Carriers) arasında tarihi bir anlaşmaya imza atıldı. Taşımacılıktaki etkinliğini ve verimliliğini artırmak isteyen Rus nakliyeciler, filolarını Tırsan ile yenileyecekler. Anlaşma, 14 Aralık tarihinde Rusya’nın Tula bölgesinde Yasnagorsk şehrinde bulunan Tırsan fabrikasında Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ve ASMAP Genel Başkan Yardımcısı Sergey Ivanovic Baklitsky tarafından imzalandı. Yapılan işbirliği kapmasında, Tırsan, ASMAP’a üye olan firmaların beklenti ve ihtiyaçlarına uygun, kalite ve dayanıklılığı kanıtlanmış ürünleri ile Rus nakliyecilerin filolarını güçlendirecek.

ASMAP Genel Başkan Yardımcısı Sergey Ivanovic Baklitsky ve Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu tarafından imzalanan anlaşma ile ASMAP’a üye nakliye şirketleri filolarını Tırsan ile yenileyecek.

Anlaşmanın imzalanmasında Tırsan’ın Rusya’da kendini kanıtlamış ürünleriyle beraber Adapazarı ve Tula fabrikalarının etkisi büyük oldu. Anlaşma öncesinde ASMAP Genel Başkan Yardımcısı Sergey Ivanovic Baklitsky ve heyeti Tırsan Adapazarı ve Tırsan Tula tesislerini gezdiler. Yüksek üretim sığası, kullanılan en yeni teknolojiler, yalın üretimi ve Avrupa’nın en geniş ürün yelpazesini tek çatı altında bulundurma özellikleriyle Adapazarı ve Tula tesisleri, ASMAP Genel Başkan Yardımcısı Sergey Ivanovic Baklitsky‘nin yanı sıra ASMAP yöneticilerinden, üyelerinden ve basın mensuplarından oluşan heyeti etkiledi.

“Değişen dünyada rekabetçi olmakiçin Tırsan ürünlerini tercih ettik

Anlaşma için yapılan özel programda konuşan Moskova Bölge Müdürü ve ASMAP Genel Başkan Yardımcısı Sergey Ivanovic Baklitsky, anlaşmanın bin 600’den fazla üyeleri için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Anlaşmayı yapmadan önce Adapazarı fabrikasını gezdik ve çok etkilendik. Tırsan, son teknoloji ürünleri ve kalitesi ile uzun zamandır tanıdığımız bir marka. Taşımacılarımızın, Rusya’daki zorlu iklim ve coğrafi koşulları Tırsan ürünleri sayesinde aşacağından ve iş kalitelerini artıracağından eminiz. dedi. Sergey Ivanovic Baklitsky, 30 bine yakın araçlarının bulunduğunu, karayolu taşımacılarının piyasada rekabet etmeye devam edebilmeleri için geniş bir yelpazede son teknolojiye sahip araçları kullanması gerektiğini ifade etti ve “Bu yüzden bu anlaşma taşımacılarımız için çok önemli.şeklinde konuştu. Birlik üyelerinin her geçen yıl artan bir şekilde filolarında Avrupa’nın yüksek çevre yönetim sistemi ölçütlerine uygun olan çekici ve kamyonları kullanmaya başladıklarının bilgisini aktaran Sergey Ivanovic Baklitsky, Tırsan ile yapılan anlaşmanın bu anlayışın bir sonucu olduğuna vurgu yaptı.

Tırsan ile ilgili de görüşlerini paylaşan Sergey Ivanovic Baklitsky, şunları söyledi: Tırsan sadece satış ağırlıklı bir marka değil. Rusya koşullarına uyum sağlamış, müşterisinin isteklerini/sorunlarını dinleyip buna uygun çözümler üreten bir firma. Yasnagorsk tesislerine yaptığımız ziyarette bu düşüncelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu gördük. Tırsan, montaj, servis, garanti, yedek parça gibi satış sonrası hizmetlerle de güven veren bir firma.”

Anlaşma öncesinde ASMAP Genel Başkan Yardımcısı Sergey Ivanovic Baklitsky ve heyeti, Tırsan Adapazarı ve Tırsan Tula tesislerini gezdiler.

“ASMAP işbirliğimizle gurur duyuyoruz”

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ise yaptığı konuşmada, müşterilerini iş ortakları olarak gördüklerini ve önceliklerinin Tırsan ürünlerini kullanan müşterilerinin kazanması olduğununun altını çizdi ve ASMAP ile işbirliklerinin örtüşen hedefler ile başladığını söyledi. Çetin  Nuhoğlu, ASMAP son derece güçlü bir sivil toplum kuruluşudur. Üyelerinin menfaatlerini sonuna kadar koruyan, dünyadaki değişimlerle birlikte sektörün gelişimi için çalışan, ileri görüşlü ve seçkin bir sivil toplum kuruluşuyla çalışmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

“Rusya’da kalıcıyız”

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu,  şöyle devam etti: “Rusya’ya geçici olarak gelmedik. Biz en başından beri Rusya pazarına inandık ve Tırsan olarak Rusya’da 2010 yılında satış ofisimizi, 2011 yılında fabrikamızı açarak üretim yapan ilk üretici olduk. 54 bin m2 açık, 9 bin 500 m2 kapalı alanda ürettiğimiz tüm ürünlerimiz Made in Russia’dır. Önümüzdeki yıl Yasnagorsk fabrikamızda 8 bin m2 kapalı alanda ilave yeni üretim hattı kuracağız.”

“Rusya koşullarında kanıtlanmış araçlar ve 55 ülke bilgi birikimimizi sunuyoruz”

Çetin Nuhoğlu, sözlerine şunları ekledi: Rusya’nın çok zor coğrafi ve iklim koşullarına sahip olması nedeniyle kullanılan treylerin kalitesi ve özellikleri çok önemli. Biz Tula fabrikamızda Rusya koşullarında kanıtlanmış ürünlerimizi üretiyoruz. Bunun arkasında mühendislik başarımız ve Ar-Ge’miz var. Tırsan olarak 55’ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini vurgulayan Çetin Nuhoğlu, Dünyada treyler konusunda yüksek bilgi birikimimiz ve bunun sonucunda ortaya koyduğumuz kanıtlanmış mühendislik başarısı var. Rusya’daki müşterilerimiz yalnızca Rusya’daki bilgi birikimimizden değil, aynı zamanda toplam yetkinliğimiz ile daha iyi, daha güvenli, daha modern ve teknolojik tüm ürünlerimizi kullanabilecekler.” dedi.

ASMAP Genel Başkan Yardımcısı Sergey Ivanovic Baklitsky ve Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu imza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

Rus nakliyeciler Tırsan ürünleri ile kazanacak

Tırsan, farklı ürün gruplarında yüksek ürün geliştirme ve üretim yapabilme gücüne sahip bir marka. 1998’de Almanya Goch, 2012’de Rusya Tula ve 5 Temmuz 2017’de Almanya Ulm’deki tesisini hizmete açan Tırsan, tüm fabrikalarında Adapazarı üretim tesislerindeki kalitede üretim gerçekleştiriyor. Bu yönüyle küresel bir üretici olan Tırsan, Tula fabrikası ile birlikte Rusya’ya üretim tesisi açan ilk Avrupalı üretici olmasıyla da öne çıkıyor. 2014 yılından beri Made in Russia ibaresi ile 32 m3 damper ve Made in Russia ibaresi ile 40’lık konteyner taşıyıcı üretimi yapan Tırsan, küresel üretim tecrübesinin yanı sıra buradaki tecrübesini de ülke nakliyecileri için kullanacak.

Yıllık 500 milyar Dolar’lık ticaret hacmine sahip Rusya, Tırsan ile modern karayolu filosu oluşturarak taşımacılıktaki gücünü ve etkinliğini artıracak. Sorunsuz, uygun maliyetli ve rekabetçi bir taşıma gücü kuracak olan Rus nakliyeciler, her türlü çözümü Tırsan’dan alacaklar. Müşteri ihtiyaç ve beklentilerini tam olarak karşılayan ve bu yönüyle rakiplerinin önünde olan Tırsan bu özelliğini Rusyalı nakliyecilerin hizmetine sunacak.

Araştırma ve yenilikçilik Rusya’da fark yaratacak

Tırsan’ın gücü Ar-Ge’den geliyor. 2014 yılından beri Rusya’da üretilen 32m3’lük damperlerin Rusya’nın en zor iklim koşullarında iş yapmasının arkasında Tırsan Ar-Ge mühendislerinin titiz çalışması yatıyor. Türkiye’nin ilk ve tek Ar-Ge merkezini 2009 yılında açan Tırsan, birçok ödül alan bu merkeze bir yenisi daha ekleniyor. Tırsan, ikinci Ar-Ge merkezinin temellerini bu yılın ekim ayında attı. Tırsan, yeni tesisi devreye girdiğinde her üç ayda yeni bir ürün platformu geliştirilecek, 8 milyon kilometreye eşdeğer ömür testi ve bir milyon kilometreye eşdeğer dayanım testleri uygulanabilecek. ADR ve ATP gibi farklı uygunluk testleri yapılabilecek. Kendi teknolojini kendisi üreten Tırsan’ın fark yaratan özelliklerinden biri de yenilikçilik gücü. Avrupa Trailer Innovation 2017 ödülünün sahibi olan Tırsan, farklı ve özel çözümleriyle nakliye operasyonlarının en doğru ve etkin şekilde yönetilmesini sağlıyor.

Tırsan, Tula fabrikası ile Rusya’da üretim tesisi açan ilk Avrupalı üretici oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz