Renault Trucks, sürdürülebilir mobilite taahhüdünü elektrikli dönüşümüyle sürdürüyor

0
629
Renault Trucks D Elektrik yenileme
Renault Trucks, 12 tonluk dizel kamyonu aküyle çalışan elektrikli kamyona dönüştürerek karbonsuzlaştırma yolunda önemli bir adım attı.

Döngüsel ekonomi ve elektrikli mobilite alanında öncü olan Renault Trucks, 12 tonluk dizel kamyonu aküyle çalışan elektrikli kamyona dönüştürerek karbonsuzlaştırma yolunda önemli bir adım attı. Bu elektrikli yenileme projesi, Fransız Ekolojik Geçiş Ajansı ADEME‘nin mali desteğiyle Novumtech işbirliğiyle gerçekleştirildi. Girişim, araçların çevresel etkilerini azaltırken doğal kaynakları korumayı amaçladığı için iki kat faydalı.

Renault Trucks sürdürülebilir taşımacılığı sadece slogan olarak kullanmıyor. Fransız üretici, içten yanmalı motorlu bir kamyonun atölyede elektrikli bir kamyona dönüştürülmesini henüz tamamlayarak bunun bir başka kanıtını daha sunuyor. Projenin amacı ağır yük taşıtlarına yönelik elektrikli donanımın çevresel, teknik ve ekonomik fizibilitesini değerlendirmek. Proje, akü tasarımı ve üretiminde uzmanlığa sahip bir start-up olan Novumtech ile yapılan işbirliği ve Fransız Ekolojik Geçiş Ajansı ADEME‘nin mali desteğiyle gerçekleştirildi.

Döngüsellik gerçekten de yük taşımacılığını karbonsuzlaştırmak için Renault Trucks‘ın stratejik odak alanlarından biri. Ürettiği araçların ömrünü uzatmaya kararlı olan üreticinin endüstriyel faaliyetleri; yeniden kazanmak, yeniden amaçlandırmak ve yeniden kullanım olmak üzere üç temele dayanan döngüsel ekonomi yaklaşımının bir parçası.

Bu yaklaşım kapsamında Renault Trucks, tamamen yenileme yerine yeniden işlevsel hale getirmeyi teşvik ederek nakliyeciler için kamyonların ömrünü iki katına çıkarmak da dahil olmak üzere bir dizi girişim başlattı. Üstelik üretici, zorlu endüstriyel süreçler kullanarak yeniden amaçlandırma yoluyla kullanılmış kamyonlarına ikinci bir yaşam sunuyor. Bugüne kadar 1.500’den fazla kamyon Bourg-en-Bresse’deki İkinci El Kamyon Fabrikası‘nda yeniden amaçlandırıldı ve 700’ü Lyon’daki İkinci El Kamyon Merkezi‘nde yeniden işlevsel hale getirildi. Bu sayede 5.000 tonun üzerinde CO2 tasarrufu sağlandı.

Renault Trucks D
Projenin amacı ağır yük taşıtlarına yönelik elektrikli donanımın çevresel, teknik ve ekonomik fizibilitesini değerlendirmek. Proje, akü tasarımı ve üretiminde uzmanlığa sahip bir start-up olan Novumtech ile yapılan işbirliği ve Fransız Ekolojik Geçiş Ajansı ADEME’nin mali desteğiyle gerçekleştirildi.

Dönüşüm aşamaları

12 tonluk Renault Trucks D‘nin elektrikli dönüşümü, yalnızca kesinlikle gerekli olan motor, vites kutusu, yakıt deposu ve AdBlue deposu değiştirilerek gerçekleştirildi; hidrolik direksiyon için hidrolik pompa, süspansiyon ve frenleme için hava kompresörü ve klima kompresörü gibi içten yanmalı motorla ilgili parçaların tamamı çıkarıldı.

Bu parçalar doğrudan tahrik şaftına bağlanan bir elektrik motoru, 210 kWh Lityum iyon akü paketi, 22 kW’lık yerleşik şarj cihazı, süspansiyon ve frenleme için elektrikli hava kompresörü, hidrolik direksiyon için elektrikli hidrolik pompa, elektrikli klima kompresörü ve kabin için elektrikli ısıtma sistemi ile değiştirildi.

Bu projenin bir sonraki kilometre taşı, dönüştürülen kamyonun mevcut düzenlemelere uygunluğunu doğrulamak amacıyla sertifikalandırılması. Bu onay alındıktan sonra Renault Trucks, Fransa’daki Clovis Grand Paris ortaklığıyla gerçek çalışma koşulları altında bir test aşamasına başlayacak.

Novumtech ile yapılan ortaklık sayesinde gerçekleştirilen bu yenileme projesi, Renault Trucks’ın Lyon tesisindeki CampX by Volvo Group tesisinde gerçekleştirildi. CampX’in amacı, Renault Trucks çalışanları (Lyon mühendislik ekibi) ve start-up’lar arasında sinerji yaratarak teknolojik ve ticari yeniliği hızlandırmak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz