Mitsubishi Electric, 18 – 23 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenecek olan dünyanın önde gelen üretim teknolojisi fuarı EMO 2023’e katılıyor. Bu yılki teması sürdürülebilirlik olan fuarda Mitsubishi Electric, Salon 9’da bulunan C42 numaralı standında daha sürdürülebilir üretim için hayata geçirdiği öncü yenilikleri tanıtacak. Ziyaretçiler 270 metrekarelik Mitsubishi Electric standında akıllı üretim dünyası, IoT çözümleri ve şirketin bu alanlardaki hizmetleri hakkında detaylı bilgi alıp bu hizmetleri inceleyebilecek.
Mitsubishi Electric fuarda EDM makine otomasyonunun entegrasyonu ile desteklenen soyut bir üretim hattını simüle ederek tamamen ağ bağlantılı akıllı üretim dünyasında yeni yazılım araçlarının ve gelişmiş otomasyonun şirketlerin Sanayi 4.0 çağında sürdürülebilir ilerleme kaydetmelerine nasıl yardımcı olabileceğini gösterecek. Simüle edilecek olan üretim hattı, NC Optimizer tarafından sürekli olarak izlenip değerlendiriliyor. Böylece enerji ve kaynak tüketimi gerçek zamanlı olarak izlenebiliyor ve analiz edilebiliyor. Bu sayede şirketler enerji tüketimini ve malzeme israfını azaltıyor ve üretim verimliliğini artırıyor. Üretim hattına entegre edilen NC Virtual Simulator aynı zamanda sanal bir test makinesi olduğundan, üzerinde test kesimleri yapılabiliyor. Bu da malzeme ve araç tüketimini önemli oranda azaltıyor.
Mitsubishi Electric’in fuarda tanıtacağı “Takım Aşınması Teşhis Yazılımı” ile daha sürdürülebilir üretime doğru bir adım daha atıyor. Yerleşik algoritmalara dayanan bu yazılım, takım aşınmasının daha isabetli ve verimli bir şekilde izlenmesini sağlayarak üretim süreçlerini optimize ediyor ve kaynak tüketimini azaltıyor.
Güçlü sürdürülebilirlik odaklanması doğrultusunda hizmet ömrünün uzatılması ve döngüsel ekonomi, hizmet konseptinin merkezi bileşenleri olarak öne çıkıyor. Arızalı parçaları geri alıp yenileyen ve neredeyse yeni ürün haline getiren Mitsubishi Electric, bu döngü ile yüksek kaliteli yedek parçaların 40 yıla kadar uzun vadeli ve güvenilir bir şekilde temin edilebilmesini sağlıyor. Servis konsepti de israfın en aza indirilmesi ve kaynak verimliliğinin en üst düzeye çıkmasına yardımcı oluyor. EMO’da bunun bir örneği olarak bir MDS-C sürücüsünün bakım döngüsü de sergilenecek. Günümüzde artık onarım sürecinde 3D yazıcılar tarafından basılmış bileşenler de kullanılıyor. Şirketin ileri üretim tekniklerindeki uzmanlığını net biçimde ortaya koyan tüm bu çözümler çok eski ürünlerin bile onarılabilmesini sağlıyor.
Mitsubishi Electric, bir proje ortağı olarak CNC kontrollerini, sürücüleri ve motorları tek bir kaynaktan sunuyor. Bu da şirketin kapsamlı çözüm yetkinliğini ortaya koyuyor.