Geleceğin sürdürülebilir taşımacılığına giden yolda, bir Mercedes-Benz GenH2 Kamyon prototipi, halka açık yollarda ilk yüksek rakım testlerini başarıyla tamamladı. Test programının kontrol listesindeki önemli bir nokta Avrupa yük trafiğinin ana arterlerinden biri olan Brenner Geçidi’ni geçmekti. Sadece 2019 yılında, Avusturya-İtalya sınırında 1.370 metreye kadar rakımda bulunan dört şeritli transit güzergah üzerinden kamyonla yaklaşık 40 milyon ton yük taşındı. Bu yılda yaklaşık 2,5 milyon kamyona denk geliyor. Bir hafta süren test sürüşleri sırasında Daimler Truck mühendisleri, Bolzano ve Innsbruck arasındaki 120 km’lik otoyolda tipik bir yük taşıyan yakıt hücreli yarı römorklu çekiciyle Brenner Geçidi’ni defalarca geçti. Yolculuktaki tek yayım su buharı idi.
İtalya’daki Bolzano kenti, H2 South Tyrol tarafından işletilen bir hidrojen dolum istasyonuna ev sahipliği yaptığı için test sürüşleri için bir üs görevi gördü. Ayrıca, çevredeki alanın topografyası, yakıt hücresi sisteminin çeşitli rakım seviyelerinde kapsamlı performans testleri için idealdi. Testlerin en önemli noktalarından biri, çekiciyi Penser Joch Dağı’nda 2.211 metre yüksekliğe çıkarmaktı. Bu ilk yüksek rakım testi programının, zorlu topografyada yakıt hücresi ve akünün etkileşimi ve ayrıca Brenner rotasındaki ileriye dönük işletim stratejisine ilişkin bulguları, şimdi seri üretim araca yönelik daha fazla geliştirmeye dahil ediliyor. Önümüzdeki yıl için dağlık arazide daha fazla test sürüşü yapılması planlanıyor.
Daimler Truck, CO2 nötr bir geleceğe giden yolda stratejik rotasını net bir şekilde belirledi ve yelpazesinin elektriklendirilmesinde hem akü elektrik hem de hidrojen temelli tahriklerle sürekli olarak çift yollu bir strateji izliyor. Mercedes-Benz GenH2 Kamyon, özellikle ağır hizmet taşımacılığı ve uzun mesafeli uygulamaların önemli segmentindeki esnek ve zorlu uygulamalar için geliştiriliyor. Geliştirme hedefi, 1.000 kilometre ve daha fazla bir menzil. On yılın ikinci yarısında seri üretime geçilmesi planlanıyor.