BMW Group, “İnovasyon ve Endüstri 4.0” projesi için Stralis NP’yi seçti

0
1161

Alman otomobil üreticisi BMW Group, uzun mesafe taşımacılığı için tasarlanmış olan IVECO Stralis NP çekiciyi kullanarak lojistik hizmetleri için LNG ile çalışan kamyonları test etmek üzere IVECO ile işbirliği yaptığı pilot projeyi tamamladı.

Uluslararası düzeyde hizmet veren öncü şirketler artan bir şekilde Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) kullanmaya başlıyor. Bu şekilde, verimlilik ve maliyet tasarrufundan ödün vermeden lojistik hizmetlerinin çevresel etkilerini azaltmayı hedefliyor.

 Doğal gaz teknolojisinin sürdürülebilir taşımacılık için olgun, makul ve uygulanabilir bir çözüm olduğunu öngörerek yirmi yıldır bu teknolojiye öncülük eden IVECO, sonuç olarak Natural Power modellerinden oluşan tam bir yelpazeye ve gerçek doğal gazla çalışan uzun mesafe kamyonu Stralis NP’ye sahip tek üretici konumunda.

IVECO, BMW Group ile işbirliği yaparak LNG ile çalışan kamyonun Alman otomobil üreticisinin lojistik hizmetleri için test edildiği bir pilot proje gerçekleştirdi. Bu projede, sektörde uzun mesafe taşımacılığı için tasarlanmış ilk doğal gazlı çekici olan IVECO Stralis NP kullanıldı. IVECO, son olarak daha ileri düzey bir seri olan Stralis NP 460‘ın tanıtımını yaptı. En zorlu uzun mesafe görevleri için tasarlanmış son nesil otomatik şanzımana sahip bu seri, yakın zamanda İngiltere’de Yılın Düşük Karbonlu Kamyonu ödülünü aldı. Alçak çekici sürümü de mevcut olan araç, ağır yüklerin taşındığı uzun mesafeli görevler için uygun bir seçenek sunuyor.

Testin sonucunda LNG ile çalışan IVECO Stralis NP 400 kamyonun tek depoyla Steyr ve Regensburg arasındaki gidiş-dönüş 530 km olan mesafeyi kolaylıkla kat edebildiği görüldü. LNG, ağır yük taşımacılığında en iyi özerkliği sağlayan seçenek bir yakıt. Eşdeğer elektrikli bir kamyon kullanılması durumunda 530 km’lik yolda aracın birkaç defa yeniden şarj edilmesi gerekiyor.

İnovasyon ve Endüstri 4.0” projesi kapsamında BMW adına sorunsuz pilot operasyonu denetleyen Dr. Thomas Irrenhauser, şu açıklamayı yaptı: “Uzun vadede LNG’nin geleneksel dizele makul ve sürdürülebilir bir seçenek olduğunu gördük. Karşılaştırma yapıldığında, dizele göre, nitrojen oksit yayımları yüzde 60, çalışma sırasında gürültü düzeyleri ise yüzde 50 daha düşük. Parçacık madde yayımları ise göz ardı edilecek kadar az.

IVECO Marka Başkanı Pierre Lahutte ise “BMW’nin sürdürülebilirlik için doğal gazın bir sonraki aşama olduğu konusunda IVECO’nun sektörün geleceğiyle ilgili vizyonunu benimsemesinden dolayı gurur duyuyoruz. Taşımacılık gereksinimleri için LNG kullanmaya başlayan uluslararası üreticilerin ve lojistik operatörlerinin sayısının hızla arttığını görüyoruz. Birçoğu, son 20 yılda geliştirdiğimiz deneyimi göz önüne alarak filolarını LNG’ye dönüştürmek için IVECO’yu tercih ediyor.” dedi.

Lojistik sektörü, her geçen gün çevresel ayak izini azaltma çözümü olarak doğal gazı benimsiyor. Böylece kaynaklar verimli bir şekilde yönetilmeye devam ederken gittikçe katılaşan yayım yönetmeliklerine de uyum sağlanıyor. IVECO, ticari taşımacılık sektöründe doğal gazın potansiyelini gören ilk şirket olarak göze çarpıyor. Doğal gaz, yüzde 20 ile 40 arasında yakıt maliyetinde düşüş ve dizele kıyasla yakıt tüketiminde yüzde 15’e kadar azalma sağlıyor. Bunun yanı sıra Piek Sessiz Kamyon Testi‘nde 71 dB’den daha az sesle sessiz çalışma avantajı sunuyor. LNG ile çalışan araçlar, karbondioksit ve nitrojen oksit yayımlarını büyük ölçüde azaltarak ve katı madde yayımını neredeyse ortadan kaldırarak hava kalitesini iyileştiriyor.

Alman otomobil üreticisi BMW Group, lojistik operasyonlarının çevresel etkisini azaltma çözümü olarak LNG’yi test etmek üzere yapılan iki haftalık proje için geçtiğimiz 20 yıl boyunca doğal gaz teknolojisine öncülük eden ve bugün sektör önderi olarak tanınan IVECO’yu tercih etti. Sevkiyat şirketi Spedition Duvenbeck’in uyguladığı testte, LNG ile çalışan IVECO Stralis NP 400 model kamyon, motorları her gün Avusturya Steyr’deki BMW üretim fabrikasından Regensburg’daki tesise taşıdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz