Assan Hanil, üniversite – sanayi işbirliğini destekliyor

0
1607

Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü ev sahipliğinde, Tezmaksan’ın “Torna ile Şekillenen Hayatlar” etkinliğine konuk olan Assan Hanil Genel Müdürü Okan Gedik, gençlere eğitimlerini sürdürürken üniversite – sanayi işbirliği projelerinde yer almaları önerisinde bulundu ve iş görüşmelerinde teknik bilgiden ziyade yaşama karşı pozitif ve iletişime açık olmak gibi niteliklere öncelik verdiklerini dile getirdi.

Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü ev sahipliğinde, Tezmaksan’ın “Torna ile Şekillenen Hayatlar” etkinliğine konuk konuşmacı olarak katılan Assan Hanil Genel Müdürü Okan Gedik, gençlerle iş yaşamı üzerine sohbet etti.

Endüstri Mühendisliği bölümünde 2. ve 3. sınıfta okuyan gençlerin katıldığı etkinlikte, Endüstri 4.0’ın sektöre kazandıracağı yeni çalışma modelleri hakkında bilgiler veren Gedik, Endüstri 4.0’ın tüm sektörlerde çalışma sistematiğini çok daha katma değerli işlere doğru yönlendirdiğini dile getirdi. Gedik, otomotiv ana parça tedariği sektöründeki Endüstri 4.0’a yönelik gelişmelerden bahsederek, Assan Hanil’in bu konuda planladığı çalışmaları anlattı.

Ar-Ge ve yenilikçilik odaklı, dinamik bir ekiple çalıştığını dile getiren Gedik, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Kibar Holding ve Güney Koreli Seoyon E-Hwa ortaklığı ile faaliyetlerini sürdüren Assan Hanil, Kocaeli ve Bursa’daki üç farklı yerleşkede bulunan tesislerinde yolcu ve sürücü koltukları, ön ve arka tamponlar, kapı panelleri, ön kumanda panelleri, tavan ve halı kaplamaları gibi parçaların üretimini gerçekleştiriyor. Biz sadece otomotiv sektöründe değil, tüm ulaşım araçları sektöründe en iyi ve özgün çözümü sunabilmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. 2015 yılında ISO sıralamasında 158. sırada yer alıyoruz. Ar-Ge merkezimiz yenilikçi özgün ürünlerimizde hem Assan Hanil’i küresel güçlü bir şirket yapmayı hem de sektörümüzü ileri taşımayı hedefliyoruz.”

Gençlere, eğitimlerini sürdürürken üniversite – sanayi işbirliği projelerinde yer alarak sektörü tanımaya başlamaları ve ilişkiler geliştirmeleri önerisinde bulunan Gedik, beyaz yaka çalışanların işe alım süreçlerinde tüm final görüşmelere katıldığını belirterek, “İş görüşmelerinde kişinin teknik bilgisinden ziyade hayata bakışı, yaşama karşı pozitifliği, iletişimdeki açıklığı gibi konulara özellikle dikkat ediyorum.” dedi.

İş yaşamına dair deneyimlerini paylaşan Gedik’e etkinlik sonrasında Sakarya Üniversite Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından plaket verildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz