Norveç Postası, elektrikli kamyonu test ediyor

0
376
scania-electric
Norveç posta servisi şu anda Scania'nın yeni, tamamen elektrikli dağıtım kamyonunu Oslo ve Tromsø arasındaki 1600 km'lik bir güzergahta test ediyor.

Norveç posta servisi şu anda Scania‘nın yeni, tamamen elektrikli dağıtım kamyonunu Oslo ve Tromsø arasındaki 1600 km’lik bir güzergahta test ediyor.

300 kWh’ye kadar pil kapasitesi ve yaklaşık 250 km’lik tahmini menzili ile bu, kamyon için şimdiye kadarki en büyük zorluk ve aynı zamanda tamamen elektrikli bir kamyonun şimdiye kadar karşılaştığı en uzun yolculuk. Güzergah birkaç dağdan geçen virajlı yollar ile zorlayıcı.

İyice test ediliyor

Kamyon şimdiye kadar Doğu Norveç’teki yollarda 250 km’den fazla bir güzergahta denedi. Norveç Postası Basın Müdürü Tjønndal Pettersen, konuyla ilgili olarak “Kamyonun Scania’nın verdiği menzil sözünü tutup tutamayacağını, enerji tüketimini ve planlanan şarj noktalarında nasıl çalışacağını bilmek istiyoruz. Ayrıca gerçek işletme maliyetleriyle de ilgileniyoruz.” dedi.

Zorlu iklim

Kamyon Tromsø’ya ulaştığında, burası kamyonun yeni çalışma yeri olacak. Tromsø, Norveç’in çok kuzeyinde yer alıyor ve iklim yarı kutupsal. Kış mevsimi çok kar getiriyor ve kar yığınları genellikle iki metreden fazla oluyor. -10 ila -20 santigrat derece sıcaklıklar nadir değil. En sıcak ay, ortalama sıcaklıkların 13 derecenin biraz altına ulaştığı Temmuz. Kamyonun soğuk koşullarda bile bir seçenek olduğunu gerçekten kanıtlaması gerekiyor.

Scania Norveç Pazarlama, İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü John Lauvstad, şunları söyledi: “Yeni ürünler sürekli olarak geliştiriliyor, test ediliyor ve pazara uyarlanıyor. Norveç Postası’nın kamyonuyla yaptığımız yolculuktan edindiğimiz deneyimler, bize daha fazla insanın elektrikli ulaşım çözümlerini seçmesine katkıda bulunabilecek değerli bilgiler verecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz