Devir Saati

Hava kirliliğine yenilikçi çözümler

Fine_dust_eater_stationary_MANN_HUMMEL_Ludwigsburg_view_02

Dünyanın önde gelen filtrasyon uzmanı MANN+HUMMEL şehirlerde yaşanan hava kirliliği sorununun çözümüne destek olacak yenilikçi bir ürün geliştirdi. Filter Cube ismi verilen bu ürün; yoğun trafik, kötü hava ve yüksek nüfusa sahip noktalara yerleştirilebiliyor. Filter Cube havadaki ince toz ve azot dioksit (NO2) miktarını yüzde 30 oranında düşürerek hava kalitesinin artmasına yardımcı oluyor.

Üç tane küp şeklinde filtreleme cihazının üst üste konulması ile elde edilen bir sütun aracılığı ile saatte 14 bin 500 m³ hava temizlenebiliyor. Filter Cube ürünü, ince tozun yüzde 80’inden fazlasını bağlayabiliyor ve azot dioksidi (NO2) emen ilave aktif karbon katmanları içeriyor. Yani her bir küp içerisindeki filtrasyon teknolojisi, ince toz tanelerini hapsettiği gibi NO2 seviyesini düşürerek insan sağlığına fayda sağlıyor. Ayrıca içerisindeki duyargaları ile bulut sistemine veri aktaran ve merkeze anlık rapor ulaştırabilen Filter Cube, mevcut hava durumu verilerini kaydedebiliyor.

Feinstaubfresser_Filter_Cubes_at_Stuttgart_Neckartor_4_MH_0119
Filter Cube havadaki ince toz ve azot dioksit (NO2) miktarını yüzde 30 oranında düşürerek hava kalitesinin artmasına yardımcı oluyor.

MANN+HUMMEL, filtrasyon konusundaki uzmanlığını kent sağlığı konusunda kullanmakta ısrarcı. Alman firma yoğun trafiğe sahip ve endüstriyel üretime yakın yerlerdeki kirli havanın o bölgede yaşayanların sağlığı üzerindeki olumsuz etkisini azaltmayı hedefliyor. Bu ürün ile hava kirliliğindeki sınır değerlerin tutturulması ile birlikte, dizel motorlu araçların trafiğe bir süre daha çıkması bekleniyor. Ancak elektrikli araçların yerini alması planlanmıyor.

Feinstaubfresser_Cube_Ex_1_39011_0Previewlarge
Filter Cube ürünü, ince tozun yüzde 80’inden fazlasını bağlayabiliyor ve azot dioksidi (NO2) emen ilave aktif karbon katmanları içeriyor.

Üç küpten oluşan sütunların maliyeti bugün için 21 bin Euro ve üretimi yapılan Frankfurt ile hava kirliliği sorunu ile boğuşan Çin, Hindistan, Uzak Doğu şehirleri Şanghay, Delhi ve Bangalore’da kullanılmaya başlandı. Tek başına hava kirliliğine bir çözüm olması beklenmeyen ürün, çevre dostu çözümlerin bir tamamlayıcısı olmayı hedefliyor.

Feinstaubfresser_Filter_Cubes_at_Stuttgart_Neckartor_5_MH_0119
Üç tane küp şeklinde filtreleme cihazının üst üste konulması ile elde edilen bir sütun aracılığı ile saatte 14 bin 500 m³ hava temizlenebiliyor.
Paylaşın

İlgili Yazılar