Brisa, akıllı hizmetleriyle dönüşüme öncülük ediyor

0
1205
brisa_AKF_evren-guzel
Brisa Pazarlama Direktörü Evren Güzel

Ağır ticari lastik pazarında büyümesini sürdüren Brisa, yeni ve kesintisiz yolculuk deneyimleri için katma değerli ürün geliştirmeye ve akıllı hizmetlere odaklanıyor.

2018 yılında da pazarın önderi olan şirket, bu dönemde yerli üretimde de gücüne güç kattı, tüm ticari ürün grubunda yüzde 82 yerlileşme sağlayarak pazarın ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde yanıt verdi.

Akıllı hizmetleriyle Türkiye’deki tüm filolarda 16,6 milyar TL kazanç yaratma potansiyeline sahip olan Brisa, 2019’da sahadaki güçlü varlığı ile müşterileri için sunduğu değeri artırmayı hedefliyor.

Bridgestone, Lassa ve Dayton markalarıyla Türkiye lastik pazarı önderi Brisa, 2018 yılında ağır ticari taşıt lastikleri pazarında katma değerli ürün ve akıllı hizmetleriyle büyümeyi sürdürdüğünü açıkladı.

Şirketin Aksaray’daki akıllı fabrikasında yapılan değerlendirme toplantısında verilen bilgilere göre; küresel ağır ticari lastik pazarı istikrarlı bir şekilde büyüyor. 2018 yılında yüzde 3 artışla 208 milyon adede ulaşan ağır ticari lastik pazarının gelecek 5 yılda toplam yüzde 9 artışla 228 milyon adede ulaşacağı öngörülüyor. Türkiye’de ise, son 5 yılda yüzde 7,9 büyüyen ağır ticari lastik pazarı, 2018 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 2,4 daraldı ve satışlar 2,4 milyon adet olarak gerçekleşti. Yerel pazarda satış rakamlarının 5 yıl içinde toplam yüzde 16 artış ile 2,8 milyon adede ulaşması bekleniyor.

Bu pazar şartlarında Brisa ticari ürün grubunda güçlü bir performans gösterdi. Şirket, daralan pazarda sahadaki güçlü varlığı, yeni nesil ürünleri ve müşterilerine sunduğu toplam değerler paketi ile pazar payı kazanarak her üç lastikten birinde tercih edildi.

Brisa Pazarlama Direktörü Evren Güzel; “Türkiye ağır ticari taşıt lastik pazarı, geçtiğimiz sene yaşanan daralmaya rağmen güçlü bir potansiyel taşıyor. Ağır ticari taşıt parkı son 10 yılda yüzde 12,7 büyüyen Türkiye’nin Batı ve Orta Avrupa Bölgesi’nde en büyük ticari taşıt parkına sahip olması da bu potansiyeli güçlendiriyor. 2018’de hem yenileme hem OEM pazarının ilk tercihi olduk, sektörde en güçlü araç üreticileriyle kuvvetli işbirliğimizi sürdürdük. Bridgestone, Lassa ve Dayton markalı Türkiye’de üretilen lastiklerimizde yerli üretim logosunu kullanarak bu uygulamayı sektörümüzde ilk hayata geçiren şirket olduk. Lassa markamız ile sektörün önder markası konumumuzu güçlendirdik. Ticari lastik grubunda yüzde 82 yerli üretim oranına ulaştık. Dayton markamızın bölgesel sınıfta yüzde 100’ünü İzmit fabrikamızda ürettik. Bununla birlikte sektör, kesintisiz yolculuk deneyimi ile yeniden şekilleniyor. Özerk sürüş ve elektrikli araçların yaygınlaşması ile başlayacak bu dönüşümle, lastik sektöründen beklentiler de değişiyor. Bu kapsamda, İzmit fabrikamızda yer alan ve belgelendirilen Ar-Ge merkezimizde; daha uzun ömür, yakıt tasarrufu, yüksek yol tutuş ve çekiş kabiliyeti, düşük yuvarlanma direnci gibi teknik özelliklerde lastik geliştirmeye odaklanıyoruz. Diğer yandan filolaşmanın artması ile birlikte hizmetler de dönüşüm geçiriyor. Artık lastiğin yolculuğunu önceden tahmin edebilen sistemlere ihtiyaç artıyor ve odağımızda bu ihtiyaçlara yanıt vermek yer alıyor.” diye konuştu.

Brisa’nın sektörü dönüştüren akıllı hizmetleri, 16,6 milyar TL kazanç yaratma potansiyeline sahip

Akıllı hizmetleriyle ağır ticari sektörünün dönüşümüne öncülük ettiklerine değinen Evren Güzel, “Ticari taşıt lastikleri sektöründe hizmet çeşitliliğimiz ile lideriz. Profleet filo yönetim çözümleri ile sunduğumuz toplam değerler paketi ile iş ortaklarımızın ve filo müşterilerimizin iş ve operasyon süreçlerinde verimliliğe, kârlılığa ve sürdürülebilirliğe önemli katkı sunuyoruz. Bugün Brisa’nın sunduğu akıllı hizmetlerden faydalanan 100 araçlık bir filonun yıllık ortalama kazancı 1 milyon 722 bin TL. Bu hizmetlerin tümünü Türkiye’deki tüm filolara sunduğu hesap edilirse de yaratılan toplam değer, 16,6 milyar TL oluyor.” dedi.

Evren Güzel, tüm bu hizmetleri sahada güçlü bir ekiple gerçekleştirdiklerini belirterek, “Sahaya hem aklımızı hem gönlümüzü koyuyoruz. Yalnızca sahaya özel 105 kişilik ekibimizle birlikte müşterilerimizin sahasını karış karış ezberliyoruz. Şimdiye dek toplamda üç milyon lastikte ölçüm gerçekleştirdik. 2018 yılında 6 bin saha ziyareti gerçekleştirerek filolara en iyi çözümleri sunduk. 120 filo ile Profleet hizmetlerimiz kapsamında anlaşma gerçekleştirdik ve 600 yeni filo müşterimiz, lastikte Brisa markalarını tercih etti. Diğer yandan bireysel müşterilerimize özel uygulamalarla sahada omuz omuza verdik. ‘Yola Sağlam Çık’ projemizle uzun yol şoförlerinin sağlığı için Türkiye yollarına düştük, kamyon şoförlerimizin ihtiyaçlarını dinleyerek yol arkadaşı olduk. 2019 yılında da Brisa, gönül bağını güçlendirerek liderliğini devam ettirecek.” şeklinde konuştu.

Brisa, sahadaki güçlü varlığı sayesinde filo müşterilerinin ihtiyaçlarını belirliyor ve özel olarak tasarladığı ‘Profleet’ hizmetleriyle 360 derece çözüm sunuyor. Filoların en büyük maliyet kalemleri olan yakıt ve lastikte fark yaratan hizmetleriyle lastik ölçümünden verimli ve güvenli sürüş eğitimlerine kadar birçok alanda çalışmalar gerçekleştiriyor. Filo müşterilerinin lastiklerini anlık olarak izliyor ve detaylı analiz ve yönlendirmelerle operasyonların sorunsuz bir şekilde yürütülmesine ve kârlılığın artmasına yardımcı oluyor.

Şirket, 2019 yılında da müşterilerinin ve iş ortaklarının verimliliğini artıran, operasyon süreçlerini iyileştiren ve maliyetlerini azaltan hizmetlerine yatırım yapmaya devam edeceğini açıkladı.

Brisa-Mobilfix
Brisa Mobilfix

Filolar için akıllı garaj yönetimi

Brisa, filolar için geliştirdiği akıllı garaj yönetim programı TMP+ 2.0’yi baştan aşağı yeniledi ve lastik ölçümünün ötesine geçerek, filoların ihtiyaç duyduğu servis modüllerini de sisteme ekledi. Türkiye’de yalnızca Brisa’nın sunduğu dijital ve mobil bir çözüm olan TPM+2 ile filolara, lastik ve servis harcamalarının yönetimi, kayıp-çalıntı lastiklerin tespiti ve özel projeksiyon raporları sunuluyor. TMP+ 2.0 kullanıcıları 100 araçlık bir filoda yıllık ortalama 264 bin TL kazanç sağlıyor.

Mobilfix, 2018’de 5,4 milyon TL tasarruf yarattı

Dünyada ağır ticari taşıtlara yönelik olarak geliştirilen ilk mobil servis TIR’ı Mobilfix, ağır ticari taşıtlara yerinde bakım ve servis hizmeti sunuyor, araç sahipleri ile filoların zamandan ve maliyetten tasarruf etmelerine ve iş sürekliliklerini korumalarına yardımcı oluyor. 2018’de Mobilfix Türkiye turnesi ile 40 filoda bin 200 araca toplam 5,4 milyon TL yakıt ve lastik ömrü tasarrufu sağlandı.

Bandag-LastikKaplama
Bandag lastik kaplama

Kinesis distribütörlük sistemi kuruluyor

Brisa, Türkiye şartlarına uygun olarak sunduğu forklift lastikleri markası Kinesis için yenilikçi bir distribütörlük modelini başlatıyor. Satış öncesi ve sonrası en iyi hizmeti sunabilmek üzere şirket, kurduğu Kinesis distribütörleri ağı üzerinden bayilerinin ürünleri temin etmesini sağlayacak. Bu sayede Brisa’nın deneyimi ve mükemmeliyetçi iş yapış biçimiyle beslenen distribütörler özel donanım ve teknik bilgi gerektiren bu seınıfa yönelik hizmette uzmanlaşacaklar.

Bandag, müşterilerine son 5 yılda 550 milyon TL kazanç sağladı

Lastik kaplama sektöründe de liderliği üstlenen Brisa, shearography cihazı ile yüksek üretim teknolojisini tüm Türkiye’ye sunuyor. 2018 yılında 116 bin lastik kaplayarak her üç lastik kaplama hizmetinden birinde tercih edilen şirket, filo müşterilerinin yüzde 80’ine kaplama hizmeti veriyor. Son 5 yılda 670 bin lastik kaplama hizmetiyle 550 milyon TL tasarruf sağlayan Brisa, müşterileriyle birlikte hem ekonomik hem de çevresel bir fayda yaratıyor.

Filofix, yüzde 100 memnuniyet oranıyla 7/24 hizmet sunuyor

Brisa’nın yol yardım hizmeti Filofix, yurtiçinde ve Avrupa’da 7/24 filoların yanında yer alıyor. 2018 yılı itibariyle şirket, İnci GS Yuasa Akü işbirliği sayesinde yolda kalan müşterilerine akü hizmeti de sağlamaya başladı. Sektörde bir ilk olan Filofix, 2018’de bin 352 araca yüzde 100 memnuniyet oranıyla hizmet verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz