Freightliner, Kuzey Amerika pazarı için beşinci nesil Cascadia’yı tanıttı

0
4
Freightliner Cascadia
Yataklı kabinli beşinci nesil Freightliner Cascadia

Orta ve ağır hizmet tipi kamyonların önde gelen üreticisi ve Daimler Truck North America LLC‘nin (DTNA) bir bölümü olan Daimler Truck markası Freightliner, ağır hizmet tipi modeli Cascadia‘nın beşinci neslini tanıttı. Kuzey Amerika pazarında sektörün en çok satan Sınıf 8 kamyonunun yeni nesli; güvenlik, verimlilik ve karlılık açısından yeni standartlar belirliyor. Beşinci nesil Freightliner Cascadia‘nın 2025 ortalarında ABD ve Meksika tesislerinde üretime başlaması planlanıyor.

Daimler Truck North America Başkanı ve CEO’su John O’Leary, konuyla ilgili olarak “İlk Freightliner Cascadia’nın piyasaya sürülmesinden bu yana neredeyse yirmi yıl geçti ve bir milyondan fazla satılan adetle şu anda Kuzey Amerika’nın en çok kullanılan Sınıf 8 kamyonu konumunda. Bu en yeni sürüm; bayilerimiz, filolarımız ve sürücülerimizle ihtiyaçlarını belirlemek için yaptığımız kapsamlı pazar araştırmalarını temel alıyor ve bu mükemmellik mirasını daha da ileri götürüyor. Bu nedenle yeni Nesil Cascadia yeni standartlar belirliyor: daha fazla güvenlik özelliği, daha yüksek verimlilik ve müşterilerimiz için artan karlılık.” dedi.

Freightliner Cascadia
Freightliner Cascadia’nın beş nesli

Tam güvence için gelişmiş güvenlik özellikleri

Beşinci nesil Freightliner Cascadia, gelişmiş bilgi işlem gücü ve geliştirilmiş bir kameranın yanı sıra dört yeni kısa menzilli radar sensörü ve iyileştirilmiş uzun menzilli radar sensörü içeren Detroit Assurance Suite of Safety Systems için tamamen yeni, genişletilmiş yetenekleri kullanıma sunuyor. Bu güncellemeler ve uzantılarla yeni Cascadia, sürücüler ve diğer yol kullanıcıları için güvenliği artıran Active Brake Assist 6 (ABA6), Active Lane Assist 2 (ALA2), Attentive Driver Protection, Side Guard Assist 2 (SGA2) ile birlikte geliyor.

Freightliner Cascadia
Beşinci nesil Freightliner Cascadia kumanda paneli

Freightliner Cascadia için yepyeni bir Akıllı Fren Kontrol Sistemi (IBCS), fren kuvveti dağılımı, balata aşınma kontrolü ve performans izleme sağlayan Comfort Frenleme’yi sunuyor. Bu özellikler, özellikle ani duruşlarda daha yumuşak, daha güvenli frenleme sağlıyor ve eşit aşınma yoluyla fren balatası ömrünü uzatmaya yardımcı olur. IBCS ayrıca, ayak pedalına basıldığında motor retarderini ve servis frenlerini sorunsuz bir şekilde harmanlayan ve fren ömrünü daha da uzatmaya yardımcı olan Endurance Frenlemesi’ni de içeriyor. Yepyeni bir elektronik park freni, kayma önleme özelliğini etkinleştiriyor.

Freightliner Cascadia
Beşinci nesil Freightliner Cascadia’nın sürücü dinlenme bölümü

Ayrıca, artırılmış dayanıklılık ve darbe direnci sunan Çift Aşamalı Akıllı LED Farlar da yeni. Buzları eritmek ve dakikalar içinde yoğuşmayı ortadan kaldırmak için de tasarlandılar. Artırılmış bir ışık deseni, otomatik uzun far özelliği ve daha kolay ışık ayarlama yetenekleriyle, görünürlüğü, güvenliği ve sürücü konforunu artırıyorlar.

Beşinci nesil Freightliner Cascadia, sürücü görüşünü artıran son teknoloji bir kamera sistemi olan Ayna Kamera Sistemi’ni sunuyor. Kapıların yukarısına monte edilen kameralar geniş bir görüş alanı sağlıyor ve su ve diğer kirleticileri itmek için kızılötesi teknoloji ve hidrofobik kaplamalarla donatılıyor. Ayna Kamera Sistemi, özellikle geceleri ve kötü hava koşullarında görüşü iyileştirmeye ve baş ve boyun hareketini en aza indirerek sürücü konforunu artırmaya yardımcı oluyor.

Freightliner Cascadia
Freightliner Cascadia ayna kamera sistemi

Deneyimle şekillendi: Başarıyı yönlendiren verimlilik

Dört nesil boyunca kanıtlanmış performansıyla Freightliner Cascadia, modelin ilk tanıtımından bu yana yüzde 35’ten fazla yakıt verimliliği kazanımı sağladı. Beşinci nesil için önemli aerodinamik iyileştirmeler, yüzde 1,9’luk ek yakıt ekonomisi avantajı sağlıyor ve yeni bir kaput tasarımı, yeniden tasarlanmış bir A sütunu saptırıcısı, üç parçalı ön tekerlek yuvası kaplamaları, kaput-tampon contası ve verimliliği artırmak için hava akışını alt gövde ve lastiklerin etrafına yönlendiren yeni tampon hava kanalları içeriyor. Ayrıca, yerden yükseklikten, dayanıklılıktan veya servis kolaylığından ödün vermeden daha da fazla verimlilik sağlayan yeni Max Aero Tampon seçeneği de mevcut.

Freightliner Cascadia
Yataksız kabinli beşinci nesil Freightliner Cascadia

İş zekasıyla azami karlılık

Çalışma süresini iyileştirmeye ve daha fazla operasyonel içgörü sağlamaya yardımcı olmak için Cascadia, hem yeni hem de bilindik iş zekası araçlarını etkinleştiren gelişmiş teknolojiyle donatılıyor. Detroit Connect‘i güçlendiren en yeni bağlı telematik platformu, sürücüler için yolda avantajlar sağlamanın yanı sıra filo yöneticilerine iletilen daha gerçek zamanlı bilgiler sunuyor. Ayrıca, yeni bir elektrik mimarisi siber güvenliği artırıyor ve daha hızlı işlem hızları sağlıyor. Detroit Connect’in diğer yeni temel özellikleri arasında Uzaktan Kilitleme ve Kilidi Açma, Coğrafi Çit Hizmetleri ve güvenlik olayları sırasında veya bir sürücü tarafından başlatıldığında verileri otomatik olarak kaydeden ve yakalayan Detroit Connect Video Capture 2.0 bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz