BYD, IAA Transportation 2024’te Avrupa pazarı için yeni elektrikli ticari araçlarını tanıttı 

0
7
BYD E-VALI
Son teknolojiye ve önemli kargo kapasitesine sahip tamamen elektrikli bir hafif ticari araç olan BYD E-VALI, Hannover'deki IAA Transportation'da dünya çapında ilk kez görücüye çıktı. Araç son kilometre/kurye teslimat hizmetleri için ideal bir seçenek sunuyor. Foto: Gianenrico Griffini

Yeni enerji araçlarının dünya önderi üreticisi BYD, 17-22 Eylül 2024 tarihleri ​​arasında Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen IAA Transportation 2024 Fuarı‘nda tamamen elektrikli ticari vanlarını ve kamyonlarını sergiledi.

Avrupa lojistik ve ticari taşımacılık sektörünün bu önemli etkinliğindeki BYD standı ilham verici yeni 3,5t/4,25t hafif ticari araç (HTA) BYD E-VALI‘nin küresel prömiyerine ev sahipliği yaptı Avrupa’daki bir diğer yeni ürün ise tamamen elektrikli bir liman çekicisi olan BYD EYT 2.0 idi. Limanlar, terminaller ve dağıtım için özel olarak üretilen bu aracın, etkinliğin ticari alanında BYD tarafından sergilenen ve aralarında BYD ETM6 ve ETH8 modellerinin de yer aldığı diğer önemli ürünlerle birlikte Avrupa tanıtımı yapıldı.

Sergilenen tüm BYD araçları, BYD’nin sürdürülebilir ticari taşımacılık için güvenli, verimli ve akıllı EV teknolojilerindeki öncü yeniliği genel temayı oluştururken Avrupa pazarının belirli ihtiyaçları ve tercihleri ​​için tasarlandı. Güç aküsü inovasyonunda 29 yıllık uzmanlığa sahip olan BYD, kendi güç aktarma organları sistemlerini, güç akülerini, otomotiv yarı iletkenlerini, motorlarını ve motor kontrol sistemlerini geliştiren tek NEV (Yeni enerji araçları) üreticisi konumunda. BYD, özellikle tamemen elektrikli kamyonlar için yüksek düzeyde entegre bir e-Platform geliştirerek performansı ve verimliliği optimize ederken bakım süresini, çabayı ve maliyetleri de azaltmış durumda.

BYD IAA Transportation 2024
IAA Transportation 2024’te BYD basın toplantısı

BYD E-VALI, IAA Transportation 2024’te küresel tanıtımını gerçekleştirdi

BYD, dünyada bir ilk olarak, son kilometre ve paket teslimat hizmetlerini karşılamak üzere özel olarak Avrupa pazarı için tasarlanmış bir 3,5t/4,25t’luk hafif ticari araç (HTA) olan tamamen elektrikli BYD E-VALI‘yi tanıttı. Bu kategorideki diğer birçok vanı geride bırakan önemli kargo kapasitesine sahip olan son teknoloji ürünü BYD E-VALI, estetiği gelişmiş, enerji tasarruflu EV (elektrikli araç) teknolojileri ve akıllı bağlantılı deneyimlerle birleştirerek yeni enerji tasarımının başarılı bir örneğini oluşturuyor. En son BYD Blade Akü teknolojisiyle donatılan BYD E-VALI, güvenlik performansı, dayanıklılık ve verimlilik ve uzatılmış kullanım ömrü ile öne çıkıyor. Ergonomik olarak tasarlanmış ve iyi donanımlı kabin alanıyla konforlu olan BYD E-VALI, aynı zamanda yüksek özellikli ADAS donanımıyla birlikte geliyor. 220 ila 250 km menzile (sürüme bağlı olarak) sahip olan bu araç, çevre dostu ticari van filoları için pratik ve düşük bakım gerektiren bir çözüm sunuyor.

Yeni BYD EYT 2.0 elektrikli liman çekicisi Avrupa’ya giriyor

BYD, IAA 2024’te Avrupa’ya BYD EYT 2.0 elektrikli liman çekicisini tanıttı. Birçok gelişmiş özellik ve estetik güncellemeyle Avrupa kullanımı için tasarlanan bu çekici, çevre dostu elektrikli çözümlere geçiş yaparken limanlar, terminaller ve genel dağıtım gibi ortamlarda operasyonel üretkenliği devrim niteliğinde değiştirecek. BYD EYT 2.0, görünümünü modernize etmek için yeni bir tasarım kavramı benimsiyor ve yüksek konfor ve görüş alanı sunan karakteristik ofset kabinini koruyor. 75 tona kadar AYKA (Azami Yüklü Katar Ağırlığı) ile BYD EYT 2.0, sağlam, ancak çevik ve yüksek manevra kabiliyetine sahip bir elektrikli liman çekicisi olarak öne çıkıyor. Güçlü yetenekleri, büyük konteynerleri ve treylerleri zahmetsizce idare ediyor. Ultra güvenli BYD Blade Akü ile donatılan çekici, vardiyalar arasında hızlı ve verimli şarj ile optimum üretkenlik için 16 saate kadar çalışma süresi sunuyor.

BYD ETM6
7.5 tonluk tamamen elektrikli BYD ETM6 hafif hizmet kamyonu Foto: Gianenrico Griffini

Kentiçi dağıtım için BYD ETM6 tamamen elektrikli kamyon

Avrupa pazarı için gelişmiş özelliklerle tasarlanan, yüksek manevra kabiliyetine sahip olan ve IAA Transportation 2024’te sergilenen 7.5 tonluk tamamen elektrikli BYD ETM6, sıfır yayımlı kentiçi dağıtımın yanı sıra birçok başka uygulama için de uygun bir araç. BYD’nin elektrikli kamyonlar için yeni tasarım felsefesini benimseyen BYD ETM6, sürücü konforu için modern, aerodinamik bir görünüme ve yüksek teknolojili, yüksek kalibreli bir kabine sahip. Şasi ayrıca farklı uygulamalar için çok iyi yapılandırılabiliyor. BYD ETM6’daki teknoloji, üç yıldan uzun süredir Avrupa pazarında faaliyet göstererek güvenilirlik açısından kanıtlanmış bir geçmişe sahip. Güvenlik, enerji verimliliği ve performans açısından yalnızca elektrikli  kamyonlar için geliştirilen devrim niteliğindeki BYD ePlatform‘dan faydalanıyor. BYD ETM6, tam yükte 200 km’ye kadar menzile sahip ve sadece bir saatte DC (120 kW) şarj etme (yüzde 20″dan yüzde 100’e) kolaylığı sağlıyor.

Çok yönlü çok amaçlı platforma sahip BYD ETH8

IAA Transportation 2024’te ayrıca, farklı operasyonlar için çok amaçlı bir platformun çok yönlülüğü ve iki dingil mesafesi seçeneği ile lojistik ve sanitasyon hizmetlerine çok uygun, 19 tonluk bir elektrikli kamyon olan BYD ETH8 de sergilendi. Sessizce çalışan bu tamamen elektrikli kamyon, iyi bir yol tutuşu ve manevra kabiliyeti sunuyor ve 250 km’lik pratik bir menzile sahip. Ayrıca, sürücü konforu için bol miktarda yerleşik donanıma ve geniş, ergonomik olarak tasarlanmış bir kabine sahip. BYD ETM6 gibi, çığır açan teknolojiyi bünyesinde barındıran BYD’nin özel olarak geliştirilmiş elektrikli kamyon platformunu kullanıyor. Bu, optimum performans ve verimlilik için yenilikçi bir 5’i 1 arada kontrolün yanı sıra bakım kolaylığı da içeriyor. 255 kWh’lik büyük bir akü kapasitesine sahip ve 2 saatte yüzde 20’den yüzde 100’e kadar rahatlıkla şarj edilebiliyor. Avrupa için tasarlanan bu kamyon, sürdürülebilir hedeflerine ulaşmak için tamamen elektrikli, çevre dostu çözümlere ihtiyaç duyan ticari filolara çok yönlü bir katkı sağlıyor.

BYD ETH8
19 tonluk tamamen elektrikli BYD ETH8 orta hizmet kamyon Foto: Gianenrico Griffini

BYD Europe Genel Müdürü Michael Shu, konuyla ilgili olarak “BYD’nin dünyayı bir derece soğutma hedefi, yalnızca çok çeşitli uygulamalarla elde edilebilecek bir vizyondur. IAA’da, Avrupa’ya özel yeni modeller de dahil olmak üzere ticari araçlardan oluşan bir diziyle bunun başka bir bölümünü göstermekten mutluluk duyuyoruz. E-VALI ve EYT 2.0’ın son kilometre teslimatları ve büyük dağıtım merkezleri gibi çeşitli alanlarda daha sürdürülebilir çözümlere önemli katkılarda bulunabileceği konusunda iyimseriz.” dedi.

Ticari taşımacılık için sürdürülebilir elektrikli araçlarda inovasyona kendini adayan BYD, Avrupa pazarları için özel çözümler üretiyor ve yerel ortaklarla işbirliği yaparak filoların daha yeşil bir gelecek için strateji geliştirmelerine destek oluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz