Deliver-Assist: Renault Trucks, Jacky Perrenot ve Intermarché ile kentiçi lojistikte devrim yaratıyor

0
421
Renault Trucks
Renault Trucks, araç üstü karusel sistemi sayesinde kent merkezindeki teslimatlarda devrim yaratmak için tasarlanmış kentiçi lojistiğe adanmış yenilikçi ve akıllı çözümü Deliver-Assist'i sunuyor.

Renault Trucks, araç üstü karusel sistemi sayesinde kent merkezindeki teslimatlarda devrim yaratmak için tasarlanmış kentiçi lojistiğe adanmış yenilikçi ve akıllı çözümü Deliver-Assist‘i sunuyor. Intermarché ile imzaladığı sözleşme için sistemi kullanan ilk şirket olan Jacky Perrenot, süpermarketin kentiçi satış noktalarına tedariklerini optimize ediyor ve çevresel ayak izini önemli ölçüde azaltmanın yanında iyileştirilmiş çalışma koşulları, güvenlik ve verimlilik açısından önemli kazanımlar elde ediyor.

Nakliyeciler ve lojistik sağlayıcıları, düzenleyici kısıtlamalar, online satışlarda artış, teslimat sürelerindeki kısıtlamalar, sürücü eksikliği, daha katı gürültü ve kirlilik ölçütleri ve kentsel sıkışıklık gibi bir dizi zorlukla karşı karşıya. Üstelik, bu zorlukların rekabet gücünden ödün vermeden karşılanması gerekiyor. Bu bağlamda, yerel otoritelerin ve kent sakinlerinin gereksinimlerini karşılayan sürdürülebilir ve verimli çözümler kullanılarak teslimat yöntemlerinin dönüştürülmesi gerekiyor.

Deliver-Assist
Deliver-Assist, ACTEMIUM (VINCI Energies) ile ortaklık kapsamında tasarlanan otomatik bir karuselle, tamamen elektrikli 26 tonluk Renault Trucks E-Tech D Wide’ı bir araya getiriyor. Bu sistem, sürücülerin mobil konteynerler kullanarak yükleme ve boşaltmayı optimize etmelerini sağlıyor.

Elektrikli kamyon ve akıllı karuselin birleşimi

Deliver-Assist, ACTEMIUM (VINCI Energies) ile ortaklık kapsamında tasarlanan otomatik bir karuselle, tamamen elektrikli 26 tonluk Renault Trucks E-Tech D Wide‘ı bir araya getiriyor. Bu sistem, sürücülerin mobil konteynerler kullanarak yükleme ve boşaltmayı optimize etmelerini sağlıyor. Çeşitli konfigürasyonlarda (güvenli, izotermal ve kafes tel örgü) mevcut olan bu konteynerler, ERECA tarafından geliştirilen bilgisayarlı bir sistem kullanılarak, malların seferler sırasında kesin izlenebilirliğini garanti ederek otomatik ve güvenli bir şekilde yönetiliyor. Bu otomatik sistem sayesinde, malların kamyona yüklenme sırası artık önemli değil, çünkü sistem sefer sırasında konteynerleri otomatik olarak yeniden düzenliyor. Sürdürülebilir ve yenilikçi taşımacılık çözümlerini benimsemede öncü olan Jacky Perrenot Group, Deliver-Assist’i kullanarak Intermarché satış noktalarına kentiçi teslimatları optimize eden ilk şirket olacak ve daha sorumlu lojistik konusundaki kararlılığını pekiştirecek.

Operasyonel performansı ve çevreye saygıyı bir araya getiren bir çözüm

Bu yeni kentsel lojistik çözümü birçok açıdan avantajlı.

İlk olarak, operatörler ve teslimat sürücüleri önemli ölçüde iyileştirilmiş güvenlik ve çalışma koşullarının keyfini çıkarıyor. Artık paletleri sarmaya gerek kalmıyor çünkü mallar doğrudan konteynerlere yükleniyor ve teslimat sürücüleri yükleri istifleme ve sabitleme gibi sıkıcı görevlerden kurtuluyor. Teslimat noktasına varıldığında, her satış noktası için konteynerler bir asansörle otomatik olarak yol seviyesine indiriliyor ve sürücülerin kamyona tekrar tekrar binip inmesi ve forklift kullanması gerekmiyor. Paletlerin elleçlenmesi ve arka kapağının kullanımıyla ilgili artık hiçbir risk yok. Tüm bu iyileştirmeler sürücülerin işini daha çekici hale getiriyor.

Deliver Assist
Teslimat noktasına varıldığında, her satış noktası için konteynerler bir asansörle otomatik olarak yol seviyesine indiriliyor ve sürücülerin kamyona tekrar tekrar binip inmesi ve forklift kullanması gerekmiyor.

İkinci olarak, operasyonel düzeyde, Deliver-Assist sistemi malların yüklenmesi, boşaltılması ve hazırlanması için gereken süreyi yüzde 30 oranında azaltıyor ve böylece seferlerin verimliliğini artırıyor. Bu artan verimlilik aynı zamanda kamyonların halka açık yolları daha kısa süre tıkaması anlamına geliyor ve bu da kentiçi sıkışıklığın azaltılmasına yardımcı oluyor..

Deliver-Assist ayrıca teslimat seferlerinin çevresel ayak izinde önemli bir azalmaya katkıda bulunuyor. Paletlere artık ihtiyaç duyulmaması, tek kullanımlık plastik filmlere de gerek kalmaması anlamına geliyor ve konteynerler yeniden kullanılabiliyor. Son olarak, tamamen elektrikli bir kamyon ve FRAPPA tarafından özel olarak tasarlanmış bir nitrojen soğutma çözümüyle bir araya getirilen bu sistem, kirletici yayımlar olmadan sessiz teslimatları garanti ediyor ve sürdürülebilirlik açısından yerel sakinlerin ve kentlerin endişelerini karşılıyor.

Renault Trucks‘ın sunduğu Deliver-Assist, kentiçi lojistikte önemli bir adımı temsil ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz