Volvo, 600 km menzilli elektrikli kamyonu piyasaya sürecek

0
808
Volvo FH Electric
Gelecek yıl Volvo, tek bir şarjla 600 km'ye kadar ulaşabilen FH Electric'in yeni uzun menzilli sürümünü piyasaya sürecek.

Tek bir şarjla 600 km’ye kadar. Volvo‘nun yeni nesil ağır hizmet tipi elektrikli kamyonu bu kadar yol kat edebilecek. Daha uzun menzil, sıfır egzoz yayımıyla uzun mesafe taşımacılığı için bir atılımı temsil ediyor.

Ağır vasıtaların elektriklendirilmesi tüm dünyada devam ediyor ve artık daha uzun mesafeler mümkün hale geliyor. 

Gelecek yıl Volvo, tek bir şarjla 600 km’ye kadar ulaşabilen FH Electric‘in yeni uzun menzilli sürümünü piyasaya sürecek. Bu, nakliye şirketlerinin elektrikli kamyonları bölgeler arası ve uzun mesafeli rotalarda çalıştırmasına ve şarj etmeden tam bir iş günü sürmesine olanak tanıyacak. Yeni Volvo FH Electric, 2025’in ikinci yarısında satışa sunulacak.

Volvo Trucks Başkanı Roger Alm, konuyla ilgili olarak “Yeni elektrikli amiral gemimiz, geniş yelpazedeki elektrikli kamyonlarımıza harika bir tamamlayıcı olacak ve daha uzun mesafelerde de sıfır egzoz yayımlı taşımacılığı mümkün kılacak. Kamyonlarında yüksek yıllık kilometre yapan ve CO2’yi azaltma konusunda güçlü bir kararlılığa sahip nakliye şirketleri için harika bir çözüm olacak.” dedi.

Volvo Trucks Başkanı Roger Alm
Volvo Trucks Başkanı Roger Alm

Beş yıllık elektrik önderliği

600 km menzili sağlayan şey, Volvo‘nun e-aks adı verilen yeni aktarma organları teknolojisi ve bu teknoloji, araçta önemli ölçüde daha fazla akü kapasitesi için alan yaratıyor. Daha verimli aküler, daha da iyileştirilmiş akü yönetim sistemi ve güç aktarma organlarının genel verimliliği de uzatılmış menzile katkıda bulunuyor.

Volvo Trucks, yelpazesinde sekiz adet akü elektrikli modelle orta ve ağır hizmet tipi elektrikli kamyonlarda küresel bir önder. Geniş ürün yelpazesi, kentiçi ve bölgesel dağıtım, inşaat, atık yönetimi ve yakında uzun mesafe taşımacılığını elektriklendirmeyi mümkün kılıyor. Volvo, şu ana kadar dünya çapında 46 ülkedeki müşterilere 3.800’den fazla elektrikli kamyon teslim etti.

Roger Alm, şöyle devam etti: “Taşımacılık sektörü küresel karbon yayımlarının yüzde yedisini temsil ediyor. Akü elektrikli kamyonlar, iklim ayak izini azaltmak için önemli araçlar. Elektrikli kamyonların getirdiği önemli çevresel kazanımların yanı sıra kamyon sürücülerine çok daha düşük gürültü ve titreşim seviyeleriyle çok daha iyi bir çalışma ortamı sunuyorlar.

Volvo Trucks, 2040 yılında net sıfır yayım hedefine ulaşmak için üç yollu teknoloji stratejisi kullanarak fosil yakıtsız taşımacılığa geçişi yönlendiriyor. Üç yollu teknoloji yaklaşımı, yeşil hidrojen, biyogaz veya HVO (Hidrojene Bitkisel Yağ) gibi yenilenebilir yakıtlarla çalışan akü elektrikli, yakıt hücreli elektrikli ve içten yanmalı motorlar üzerine kurulu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz