Daimler Truck, Avrupa’daki e-altyapı ve şarj hizmetlerini yeni TruckCharge markası altında birleştiriyor

0
769
TruckCharge
Daimler Truck, Avrupa'daki e-altyapı ve şarj hizmetlerini yeni TruckCharge markası altında birleştiriyor.

Daimler Truck, Avrupa’da yeni TruckCharge markasını sunuyor. Bu isim, şirketin e-altyapı ve elektrikli kamyonların şarj edilmesiyle ilgili mevcut ve gelecekteki danışmanlık, donanım ve dijital hizmetler gibi tüm tekliflerini bir araya getiriyor. Bu şekilde Daimler Truck, müşterilere enerji üretiminden araç operasyonlarına kadar uygun maliyetli bir genel paket sunmayı ve onların elektriklendirmenin tüm potansiyelinden yararlanmalarını sağlamayı amaçlıyor. TruckCharge, yalnızca kamyon filosu operatörlerini değil, aynı zamanda kendi veya dış kaynaklı kamyon filosuna sahip sanayi şirketlerini de hedefliyor. Genellikle farklı OEM’lerin araçları kullanıldığından TruckCharge, kamyon markasına bakılmaksızın sunuluyor. Daimler Truck, TruckCharge‘ı Eylül ayında Hannover’deki IAA Transportation fuarında resmi olarak sunacak.

Mercedes-Benz Trucks CEO’su Karin Rådström, konuyla ilgili olarak “Elektrikli kamyon satın almanın ötesinde, müşterilerimiz için e-mobiliteyi basit ve karlı hale getirmek istiyoruz. TruckCharge ile artık çözüm yelpazemizi tek marka altında topluyoruz ve yelpazeyi sürekli genişletmeyi planlıyoruz.” dedi.

Filo operatörlerinin toplam maliyetlerinin iyileştirilmesi

Filo operatörlerine yönelik danışmanlık hizmeti, Daimler Truck‘ın elektrikli kamyonlarıyla ilgili toplam maliyetleri iyileştirmeyi amaçlayan kapsamlı ekosistemin bir parçası. Bir süredir şirket uzmanları araç müşterilerine filolarını ve depolarını elektrikli hale getirme konusunda yardım sağlıyor. Bu bağlamda, elektrikli kamyonlara ilişkin danışmanlığın yanı sıra şebeke bağlantısının yanı sıra depo şarj altyapısının planlanması, inşa edilmesi ve tasarlanması da odak noktası. Ayrıca Daimler Truck danışmanları, altyapı ve araçlara yönelik kamu finansmanı fırsatlarının belirlenmesinde yardımcı olabiliyor.

Müşteri depoları için şarj istasyonları – dijital hizmetler

Daimler Truck, müşterilerine bayilerinden hızlı şarj istasyonu satın alma olanağı da sunuyor. “Depo Şarjı” paketi, danışmanlık, donanım satışı ve teknik servisin yanı sıra Daimler Truck Financial Services‘ın şarj altyapısına yönelik finansman çözümlerini içeriyor. Ayrıca talep üzerine kalifiye Daimler Truck ortakları kurulumu gerçekleştirecek. Amaç, sorunsuz şarj süreçleri ve yüksek düzeyde araç kullanılabilirliği sağlamak. İlk pilot projeler bu Mayıs ayının sonunda Almanya’daki çeşitli bayilerde başlatıldı; şu anda kullanıma sunulmaya devam ediliyor ve diğer Avrupa ülkeleri de yavaş yavaş ekleniyor. Alpitronic şarj istasyonlarının stratejik ortağı konumunda.

Dijital hizmetler, akıllı şarj yönetimi de dahil olmak üzere araç filosunun operasyonunu kapsıyor. Depo dışında ücretlendirme için uygun ödeme fonksiyonları (“kamuya açık ücretlendirme”) sunulan hizmetleri tamamlıyor.

Endüstriyel şirket lojistiğinin elektriklendirilmesi için danışmanlık

Sanayi sektöründen giderek artan sayıda şirket, karbon nötr tedarik zincirlerini hayata geçirmeyi amaçlıyor. Bu amaçla Daimler Truck uzmanları özel bir danışmanlık hizmetleri yelpazesi geliştirdi. Bu, gelen ve giden lojistik alanında müşterilerle birlikte elektriklendirilecek rotaların değerlendirilmesini ve ilgili filo operatörlerine danışılarak ilgili şarj noktalarıyla birlikte optimum rotalara ilişkin planların hazırlanmasını içeriyor. Danışmanlar bu temelde hem endüstriyel hem de taşımacılık şirketleri için özelleştirilmiş şarj çözümleri yaratıyor. Bunun ilk müşterisi, lojistik ortağı Große-Vehne ile işbirliği yapan Mercedes-Benz Group AG oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz