Daimler Truck, dünya çapında 1 milyondan fazla bağlı kamyon ve otobüse ulaştı

0
663
Daimler Truck
Daimler Truck, küresel dijital platformda 1 milyondan fazla bağlantılı kamyon ve otobüsle önemli bir kilometre taşına ulaştı.

Daimler Truck, küresel dijital platformda 1 milyondan fazla bağlantılı kamyon ve otobüsle önemli bir kilometre taşına ulaştı. Bu dönüm noktasına ulaşmak, Daimler Truck‘ın, müşterilerinin filosunun çalışma süresini, güvenliğini, üretkenliğini artıran ve sürdürülebilir taşımacılığa dönüşümü mümkün kılan dijital ürünlerin temeli olarak araç bağlantısına olan bağlılığını yansıtıyor.

Daimler Truck CIO’su (Bilgi Teknolojileri Direktörü) Marcus Claesson, ulaştıkları bu dönüm noktasıyla ilgili olarak “Bağlantı çözümleri, müşterileri kazanma rekabetinde yenilikçiliğin ve farklılaşmanın temel taşıdır. 1 milyondan fazla bağlantılı araçla, müşteri değerini ve marka sadakatini artırırken aynı zamanda kendi değer zincirimizi de geliştiren hizmet ve çözümleri daha da geliştirmek ve ölçeklendirmek için kapsamlı bir temele sahibiz.” dedi.

Daimler Truck, son birkaç yılda tüm araç markalarında yerleşik telematik donanımını ve küresel bir dijital platformu kullanıma sunarak bu sonuca ulaşmayı başardı. Şirket, güçlü bağlantı platformunu tüm önemli araç modellerine ve segmentlerine entegre ederken, dünya çapında bu platformda kullanılan dijital ürünleri de ekledi.

Bu dijital ürünler, Daimler Truck‘ın müşterilerine ve bayilerine dünya çapındaki günlük filo ve servis operasyonlarında sürekli değer katıyor. Uygulamalar, Avrupa’da Mercedes-Benz Trucks Uptime, Fleetboard veya OmniPlus, Asya’da Truckconnect ve Kuzey Amerika’da Detroit Connect markalı çözümler aracılığıyla sunuluyor.

Daimler Truck‘ın uzaktan güncelleme ürünleri, araçları sahadayken ve müşterilere uygun olduğunda teşhis ederek ve güncelleyerek servis ziyareti ihtiyacını azaltıyor. Bu, atölyeye plansız ziyaret ihtiyacını gözle görülür biçimde azaltıyor, müşterilerin zamandan ve paradan tasarruf etmesini sağlıyor ve araçlarının çalışır durumda kalmasını sağlıyor. İki örnek: Avrupa’daki Mercedes-Benz Trucks Uptime müşterileri için erken arıza tespiti sayesinde plansız servis ziyaretleri yarıdan fazla azaldı. Daimler Truck North America, Amerika Birleşik Devletleri’nde yalnızca geçen yıl 500.000’den fazla uzaktan güncelleme gerçekleştirerek müşterilerin atölyeleri ziyaret etme ihtiyacını azalttı.

Daimler Truck
Uygulamalar, Avrupa’da Mercedes-Benz Trucks Uptime, Fleetboard veya OmniPlus, Asya’da Truckconnect ve Kuzey Amerika’da Detroit Connect markalı çözümler aracılığıyla sunuluyor.

Daimler Truck‘ın entegre bağlantı platformu, müşterilerin ek donanım eklemeye gerek kalmadan verilere ve içgörülere doğrudan araçlarından gerçek zamanlı olarak kolayca erişerek lojistik ekosistemleriyle bağlantı kurmalarına olanak tanıyor. Ayrıca Daimler Truck, müşterilere geniş bir yelpazede lojistik çözümler sunmak için küresel bağlantı platformu aracılığıyla üçüncü taraflarla da ortaklık yapıyor.

Daimler Truck’ın dijital ürünleri de sıfır yayımlı araçlara geçişte önemli bir rol oynuyor. Bugün Daimler Truck, aküyle çalışan kamyonlar için menzil tahmini, akü durumu izleme, ön koşullandırma ve verimli şarj yönetimi gibi e-Hizmetler sunuyor. Gelecekte bağlantı, yollardaki otonom kamyonların uzaktan desteği ve sistematik izlenmesine yönelik çözümlerle birlikte otonom sürüşte de önemli bir rol oynayacak.

Tüm uygulamalarda odak noktası her zaman müşteriye fayda sağlamak. Aynı zamanda dijital çözümler Daimler Truck‘ın servis gelirini sürekli olarak artırmak için önemli bir kaldıraç. Daimler Truck’ın, elverişli bir pazar ortamında 2030 yılına kadar endüstriyel işlerde yüzde 12’den fazla düzeltilmiş satış getirisi elde etme konusunda net bir hedefi var.

Daimler Truck Bağlantı Hizmetleri Grup Başkanı Sanjiv Khurana, şunları söyledi: “Harika bir ekip çalışmasının sonucu olan bu dönüm noktasından büyük gurur duyuyoruz. Kamyonlarımızı ve otobüslerimizi daha güvenli, daha akıllı ve daha verimli hale getiren ve sonuçta müşterilerimizin işlerini geliştiren bağlantı platformumuza ve dijital çözümlerimize yatırım yapmaya devam edeceğiz.

Daimler Truck‘ın bağlantı platformunun ve dijital ürün portföyünün arkasında, dünya çapındaki müşterilere ürün sunmak ve destek sağlamak için çevik bir zihniyetle çalışan, bölgesel geliştirme merkezlerinde yüksek motivasyona sahip bir ekip bulunuyor. Ölçeklenebilir bir bağlantı platformu, ilgi çekici dijital ürün portföyü ve özel küresel ve bölgesel ekiplerin birleşimiyle Daimler Truck, bir sonraki milyon bağlantılı aracı sıkı bir şekilde hedeflerken müşterilerine daha fazla yenilik getirmek için iyi bir konuma sahip.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz