Pirelli, Avrupa’daki ilk PZero World mağazasını açtı

2
1934
Renault Trucks

Pirelli, Avrupa’daki ilk PZero World mağazasını Münih’in merkezindeki Hanauer Strasse 42 adresinde açtı. Geçen yıl Los Angeles’ta açılan ilk mağazanın ardından, Pirelli bu yenilikçi satış noktasını Avrupa’ya getirmek için 2017 yılını hedef olarak belirlemişti. Pirelli’nin hem orijinal donanım hem de yenileme pazarına lastik sağladığı Münih, dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda bölge, Avrupa’da premium ve prestij otomobillerin en yoğun olduğu merkezlerden biri olarak biliniyor.

Pirelli’nin PZero World kavramının öncülük ettiği perakende stratejisinin temel unsurlarını; servis, teknoloji tasarımı ve yenilikçi ürünler, PZero Color Edition serisi ve Pirelli Connesso platformu oluşturuyor. Yaklaşık bin metrekarelik alana yayılan yeni Münih mağazasında müşteriler, en ileri teknolojileri kullanılarak kişisel ihtiyaçlarına göre hazırlanan ayrıcalıklı hizmetlerden yararlanabiliyor. “Perfect fit (Mükemmel Uyum)” stratejisinin dağıtım ağına uygulanması, üretim düzeyinde en prestijli otomotiv üreticilerinin her bir modeline özel lastikler geliştirilmesi anlamına gelirken, servis düzeyinde müşterinin lastik değişim anının takip edilmesini, kendileri için en uygun yer ve zamanda değişim yapılabilmesini mümkün kılıyor.

Vale ve mobil sökme takma gibi hizmetlerle, Pirelli satın alma deneyimini dönüştürmek ve yeniden tasarlamak için gereken tüm araçları müşterilerinin hizmetine sunarken, Pirelli Connesso sistemi de burada önemli bir rol oynuyor. Bir lastik mağazası fikrini kökten değiştiren PZero World, müşteriye nitelikli destek sunmanın yanı sıra Pirelli dünyasını da yaşatıyor. Efsane Pirelli takvimi The Cal’den ikonik resimler, dünyanın en güzel süper arabaları ve en geniş Pirelli yüksek performans lastikleri yelpazesi için çerçeve işlevi görüyor. Müşteriler, motor sporları dünyasından ilham alan şık ve konforlu ortamda Pirelli Design serisinin en yeni yapıtlarını bulabiliyor veya Pirelli’nin bisiklet dünyasına adanmış Velo serisinin evrimini keşfedebiliyor. Moda, tasarım, motor sporları, çığır açan ürünler ve yenilikçi hizmetler PZero World reçetesini benzersiz kılan malzemeler arasında yer alıyor.

Pirelli Almanya CEO’su Michael Wendt, “PZero World mağazasının güçlü yönü, lüks ürünlerin benzersiz bir birleşimini kaliteli servis ile sunmasıdır. Bunları buluşturan şık ve konforlu ortam, müşterilerimizin her ziyaretini eşsiz bir deneyime dönüştürüyor.” dedi.

Pirelli Pazarlama ve Tedarik Zinciri Kıdemli Başkan Yardımcısı Matteo Battaini ise şu açıklamayı yaptı: “Pirelli olarak dağıtım stratejimizde sınıflarında lider konumlarda bulunduğumuz prestij ve premium otomobillerin çok yoğun olduğu coğrafi bölgelere odaklanıyoruz. Bu stratejiyi de lüks ürünlere yönelik değer ve ürün teknolojisi görüşümüzü paylaştığımız ve Pirelli’nin pazara yaklaşımının ayrılmaz bir parçası haline gelen seçkin müşterilerimizle bağlantılarımız, modern dijital bilgi alışverişi ve mükemmel lojistik ile uyguluyoruz. Pirelli’nin perakende stratejisinin en güçlü unsurlarından biri, halen yaklaşık 12 bin 500 satış noktasından oluşan bir ağ aracılığıyla doğrudan dağıtım yapmasıdır. Bu ağın 2020 yılı itibariyle çoğunluğu franchise ve iştirakler olmak üzere yaklaşık 17 bin noktaya ulaşacağını öngörüyoruz. PZero World ve amiral mağazalar, yetkili satıcılardan oluşan bir ağla bu stratejiye öncülük edecek. Yenilikçi satış noktası formatı, tüketicilerin Formula 1’den Pirelli takvimine, Pirelli Design’dan Velo’ya kadar Pirelli markasını her yönüyle tanıyabileceği, dünyanın en prestijli merkezlerinde hizmet verme amacıyla doğdu.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz