40 ton toplam yüklü ağırlığa sahip treylerli eActros şimdi kuzey Kara Orman’da yolda

0
1840
mb-eactros-trailer
Mercedes-Benz Trucks, Kara Orman'ın kuzeyindeki Logistik Schmitt'te eActros'un toplam 40 ton yüklü ağırlığa sahip bir kamyon-treyler kombinasyonu için yeni bir pratik test aşaması başlattı.

Mercedes-Benz Trucks, Kara Orman’ın kuzeyindeki Logistik Schmitt‘te eActros için yeni bir pratik test aşaması başlattı: Akü elektrikli eActros, toplam 40 ton yüklü ağırlığa sahip bir kamyon-treyler kombinasyonu olarak onaylandı. Kombinasyon, dayanıklılık testi için Logistik Schmitt‘e teslim edildi. Araç, bu konfigürasyonda müşteriler için zaten sipariş edilebiliyor. 2019’da testlerin başlamasından bu yana, eActros 7.000’den fazla yolculukta 70.000 kilometreden fazla yol kat etti. eActros, bu sürecin bir parçası olarak, transmisyon gövdelerini ve dingil bileşenlerini üç vardiyalı bir programın parçası olarak Rastatt ve Gaggenau’daki Daimler Truck fabrikalarına taşımaya devam edecek ve süreçte günde 300 km’ye kadar yol kat edecek.

Mercedes-Benz Trucks Müşteri Testleri Başkanı Steffen Maier, konuyla ilgili olarak “Müşterilerle erken bir aşamada yoğun bir görüş alışverişine başlamak, araçlarımızın gelişiminin ayrılmaz bir parçası. Bu nedenle ekibimiz 2019’dan beri Logistik Schmitt’te eActros testinin pratik aşamasını destekliyor. Geçen Ekim ayında seri üretimin başarılı bir şekilde başlatılmasının ardından, şimdi eActros için uygulama yelpazesini kademeli olarak genişletiyoruz. Kuzey Kara Orman’da akü elektrikli kamyon-treyler kombinasyonu ile yoğun testler yapmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Logistik Schmitt Yönetici Ortağı Rainer Schmitt ise şunları söyledi: “Bir kamyon ve treyler kombinasyonu olarak eActros, amaçlarımız için ideal. Treylerle birlikte elektrikli kamyon artık sadece daha yüksek toplam ağırlık sunmakla kalmıyor, aynı zamanda önemli ölçüde daha fazla taşıma hacmi sunuyor. Bu, aynı yolculuklarda iki kat daha fazla yük taşıyabileceğimiz anlamına geliyor.

Aküyle çalışan eActros için treyler operasyonu

Mevzuata göre 10 tonun üzerindeki treylerleri çekebilmek için ağır hizmet kamyon-treyler kombinasyonun çekici araçlarında sürekli fren sistemi bulunmalı. eActros‘ta bu sürekli fren sistemi, akü elektrikli araçlar için bir treyler freni (Yüksek Güçlü Fren Direnci – High Power Brake Resistor veya kısaca HPR) ile sağlanıyor. Logistik Schmitt‘te bir treyler ile kullanılmak üzere tasarlanan eActros 300 (6×2), bir Rockinger çeki kancası ile donatılıyor. Çekilen treyler, Junge kayar perdeli gövdeye sahip merkezi dingilli bir treyler. 7280 mm iç uzunluk ile 18 ton izin verilen toplam yüklü ağırlığa sahip.

mb-eactros-trailer-schmitt
Logistik Schmitt’te bir treyler ile kullanılmak üzere tasarlanan eActros 300 (6×2), bir Rockinger çeki kancası ile donatılıyor. Çekilen treyler, Junge kayar perdeli gövdeye sahip merkezi dingilli bir treyler. 7280 mm iç uzunluk ile 18 ton izin verilen toplam yüklü ağırlığa sahip.

Mercedes-Benz eActros, Ekim 2021’den beri seri üretimde

eActros‘un aküleri, her biri 112 kWh kurulu sığa ve yaklaşık 97 kWh kullanılabilir sığa sunan üç (eActros 300) veya dört akü paketinden (eActros 400) oluşuyor. Dört akü paketi ile eActros 400, 400 kilometreye kadar bir menzile sahip. Teknolojinin merkezinde iki entegre elektrik motoruna ve iki vitesli şanzımana sahip elektrikli bir sabit dingil olan tahrik birimi yer alıyor. Her iki sıvı soğutmalı motor, 330 kW’lık sürekli bir çıkış ve 400 kW’lık bir üst performans üretiyor. Ayrıca öngörülü sürüş yapıldığında elektrik enerjisi geri kazanım yoluyla geri kazanılabiliyor. Frenleme sırasında kazanılan enerji, eActros’un akülerine geri besleniyor ve ardından bir kez daha sürüş için kullanılabiliyor. eActros, 160 kW’a kadar şarj edilebiliyor: Üç akü paketinin, 400 A şarj akımı üreten standart bir DC hızlı şarj istasyonunda yüzde 20’den yüzde 80’e şarj olması bir saatten biraz fazla sürüyor.

Daimler Truck, esnek ve yerel olarak karbon nötr aktarmaya güveniyor

Daimler Truck ayrıca, Logistik Schmitt‘te kullanılmakta olan tamamen akü elektrikli eActros ile bölgedeki kavramların bir karşılaştırmasını planlıyor ve “eWayBW” projesinin havai hat kamyonlarıyla bire bir mücadeleye giriyor. Şirketin stratejisi yerel olarak karbon nötr olan esnek tahrik teknolojilerine yani hem aküyle hem de hidrojenle çalışan araçlara odaklandığından, Daimler Truck‘ın havai hatlı kamyonlar için hiçbir planı bulunmuyor. Sonuç olarak Daimler Truck, güzergahlar açısından tam esneklik sağlayarak müşterilerinin tüm kullanımlarını kapsayabiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz