Yeni Nesil DAF kamyonları %100 HVO için hazır

0
1052
Yeni Nesil DAF
Yeni Nesil DAF kamyonları HVO'ya (Hidrojenle İşlenmiş Bitkisel Yağ) hazır. Bu, CO2 emisyonlarını kaynaktan egzoza kadar %90'a varan oranda azaltabiliyor.

DAF, tamamen elektrikli kamyonlardan oluşan eksiksiz bir serinin sunulmasına ve hidrojen teknolojisinin geliştirilmesine ek olarak, CO2 emisyonlarını daha da azaltmak için yanmalı motorlarını yeni yakıt türlerine hazırlıyor. HVO (Hidrojenle İşlenmiş Bitkisel Yağ), CO2 emisyonlarında %90’a kadar azalma sağlayan ve tüm Yeni Nesil DAF kamyonlarında mükemmel şekilde kullanılabilen en yeni nesil biyoyakıtlardan biri.

Hidrojenle İşlenmiş Bitkisel Yağ (HVO), gıda endüstrisinden atık ürünler ve yağlar kullanılarak üretiliyor. Şu anda dizel kamyonlar için piyasadaki en sürdürülebilir yakıt ve CO2 emisyonlarında (“Kuyudan tekere”) normal dizel yakıtla karşılaştırıldığında %90’a kadar bir azalma sağlıyor. Önceki biyoyakıt nesillerinin aksine HVO’nun gıda üretimi üzerinde etkisi bulunmuyor.

Çevresel avantajlara ek olarak, araçlar üzerinde herhangi bir ayarlama yapılmadan HVO’nun DAF kamyonlarında kullanılabilmesinin yanı sıra kamyonların yüksek performansını ve uzun mesafeli taşımacılık için 200.000 kilometreye kadar servis aralıklarını koruması da önemli bir avantaj.

DAF ürün serisinin tamamı için uygun

Dağıtım taşımacılığı için popüler LF serisi, dağıtım ve özel uygulamalar için çok yönlü XD (“International Truck of the Year 2023”) ve ağır ve uzun yol taşımacılığı için “sınıfının lideriXF, XG ve XG+ (“International Trucks of the Year 2022”) dahil olmak üzere tüm en yeni nesil DAF kamyonları %100 HVO kullanımı için hazır.

DAF Trucks Yönetim Kurulu üyesi ve baş mühendis Patrick Dean, şunları söyledi: “DAF, toplumumuzun CO2 emisyonlarını azaltma hedefinin ön saflarında yer alıyor. 2018’de tamamen elektrikli bir kamyonu ilk kez piyasaya sürdük ve geçen yıl 500 kilometreye kadar ‘sıfır emisyonlu’ menzile sahip tamamen yeni nesil elektrikli kamyonları sunduk. Yeni nesil yakıtlara da hazırlanıyoruz. HVO, halihazırda pazardaki mevcut kamyonlarla ve daha da önemlisi ‘kuyudan tekere’ ile CO2 emisyonlarının azaltılmasında dev bir adım atmamızı sağlıyor. Kamyonların CO2 sertifikasyonu söz konusu olduğunda, sürdürülebilir karayolu taşımacılığı elde etmek üzere fırsatları kaçırmayı göze alamayacağımız için, Avrupa mevzuatının temiz yakıtların CO2 emisyonlarını azaltma katkısına değer vermesi büyük bir adım olacaktır. Bu, yalnızca ‘kuyudan tekere’ odaklanmak yerine enerji kaynağından başlayıp egzozdan çıkan maddeye kadar toplam zincire odaklanmaya genişlemelidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz