Türkiye’deki ilk UTTS montajı gerçekleştirildi

0
6
Turpak
Akaryakıtta vergi kaybının önüne geçecek olan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nin ilk montajı yetkilendirilmiş şirketler arasında olan Turpak tarafından gerçekleştirildi.

Taşıtların yakıt deposu yanına montajı yapılan Taşıt Tanıma Birimi sahip olduğu özel teknoloji sayesinde söküldüğünde kullanılmaz hale geliyor. Bu sebeple özenli ve dikkatli bir montaj yapılmasını gerektiriyor.

UTTS ilk araç montajı, benzer bir teknoloji ile 25 yıldır akaryakıt şirketlerinin filolara sunduğu Taşıt Tanıma Teknolojileri üzerinde 15 milyon üzerinde montajı tamamlayan Turpak tarafından gerçekleştirildi. T.C. Hazina Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphanesi tarafından, Türkiye genelinde 8 milyon ticari araca uygulanması planlanan bu sistem ile, akaryakıt satışlarının dijital olarak kayıt altına alınması sağlanarak, sektördeki şeffaflığı artırmak ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele edilmesi hedefleniyor.

Yakın zamanda montajı erişime açılan Taşıt Tanıma Birimi (TTB) ve diğer ekipmanlar sayesinde, pompa yazar kasalara plaka bilgisi otomatik olarak iletilerek manuel girişler engellenecek. Bu sistemle ticari araç sahipleri, akaryakıt alımlarını gider olarak gösterebilecek; ancak bu işlemleri gerçekleştirebilmeleri için 31 Aralık 2024 tarihine kadar Taşıt Tanıma Birimlerinin (TTB) montajını tamamlamaları gerekiyor.

Araç sahipleri UTTS işlemini nasıl yaptırabilir?

Araçların depo yanına yapılan bu kritik işlem için Darphane tarafından yetkilendirilmiş ve profesyonel yetkili taşıt montaj servislerinin tercih edilmesi büyük önem arz ediyor. 25 yılda 15 milyon araca montaj işlemi gerçekleştirerek binlerce farklı marka ve model araçta önemli bir tecrübe kazanmış UTTS yetkili şirketlerinden Turpak, geçtiğimiz günlerde Türkiye’deki ilk UTTS montajını yaptı. Araç montajı için yetkilendirilmiş bir çok firma Türkiye genelinde servis yerlerinin sayısını artırmak için çalışıyorr. İlk TTB montajını gerçekleştiren Turpak, proje kapsamında Türkiye genelinde 300’den fazla yetkili montaj servisi ve 200 kişilik mobil ekibiyle hizmet veriyor. Ayrıca bu ağı kısa sürede 400’ün üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede önemli bir adım

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, UTTS ile sadece kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmekle kalmıyor, aynı zamanda sektördeki rekabet koşullarını eşitleyerek ekonomik şeffaflık sağlamayı hedeflediğini bildiriyor. Sistemin tam anlamıyla uygulanmaya başlamasıyla birlikte, hem kamu gelirlerinde hem de sektörel verimlilikte ciddi bir artış bekleniyor. Detaylı bilgi almak ve UTTS montaj talebi oluşturmak için araç sahipleri, utts.org web sitesi veya 0850 474 8887 UTTS Çağrı Merkezi’ni arayarak destek alabiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz