Bulunduğu bölgeye hem ekonomik hem de toplumsal fayda sağlamayı amaçlayan ve bunu önceliklendiren; bu amaçla sosyal sorumluluk projeleri üreten Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye (TMMT),2006 yılından bu yana her yıl Trafik Haftası’nda gerçekleştirdiği ‘Trafik Güvenliği Resim Yarışması’nın en iyilerini ödüllendirdi. Mayıs ayında tüm Türkiye’de çeşitli etkinliklerle kutlanan Ulusal Trafik Haftası kapsamında çocuklarda trafik güvenliğini artırmak amacıyla Sakarya’da ilkokul ikinci sınıf öğrencilerine yönelik resim yarışması sonuçlandı.
Toyota’nın Avrupa’daki en büyük üretim tesislerinden birine sahip olan ve Sakarya Fabrikası’nda ürettiği otomobillerini dünyanın dört bir yanına ihraç eden Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye (TMMT), ‘iyi bir kurumsal vatandaş’ olma anlayışı ve ‘geride kimsenin bırakılmaması’ yaklaşımıyla toplumsal değer yaratmaya devam ediyor. Sakarya Bölgesi’nde önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan TMMT, 2006 yılından bu yana Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü ‘Trafik Güvenliği Resim Yarışması’nın kazananlarına düzenlenen törende ödüllerini verdi.
Trafik haftası kutlama törenlerinde Sakarya Valisi Rahmi Doğan, İl Emniyet Müdürü Vekili Hakan İzmir, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş ve Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Başkan Yardımcısı Takanori Suzuki’nin katılımıyla Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelindi. Öğrencilerin yanı sıra birçok davetli, trafik güvenliği konusundaki bilinçlendirici etkinliklere katıldı.
“Trafik eğitiminde erken yaş çok önemli”
Törende konuşan TMMT Genel Müdür Yardımcısı Takanori Suzuki bu etkinliğin parçası olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Toyota’nın bir otomobil üreticisi olarak sorumluluk üstlendiğini belirten Suzuki, “Ürettiğimiz otomobiller dünyanın dört bir yanında kullanılıyor. Bu, bize önemli bir sorumluluk da yüklüyor ve şirket olarak trafik güvenliği konusuna büyük önem veriyoruz. Küresel olarak, Toyota araç güvenliği ile ilgili iyileştirmeler ve faaliyette bulunduğu ülkelerde topluma katkı sağlayan konularda da sürekli çaba içerisindedir.” dedi. Trafik güvenliği konusunda yetersiz bilinçlenmenin, trafik kazalarının en önemli sebebi olduğunu belirten Suziki, sözlerine şöyle devam etti: “Toyota Türkiye olarak biz, trafik eğitiminin erken yaşlardan itibaren verilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle 2006 yılından bu yana ilimizin ilköğretim ikinci sınıf öğrencilerine yönelik yaptığımız resim yarışması ile ilkokul öğrencilerine yönelerek gelecekte trafik güvenliği konusunda daha bilinçli bir nesil oluşacağına inanıyoruz.”
Resim yarışmasına katılan tüm öğrencileri çabalarından dolayı kutlayan Takanori Suzuki, “Yüzlerce birbirinden değerli resim yapan tüm öğrencilerimizi katılımlarından dolayı kutluyor, alkışlıyorum. Sizler sayesinde daha bilinçli bir nesil yetişiyor.” dedi.