Tırsan, Almanya’daki ikinci fabrikasını 14 ülkeden 300’den fazla müşterisinin katıldığı büyük bir organizasyon ile açtı.
Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa Baden-Württemberg Eyaleti Ekonomi Müsteşarı Katrin Schütz, Ulm Belediye Başkanı Martin Bendel, Achstetten Belediye Meclis Üyesi Paul Bailer, Heilbronn Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tobias Bernecker, VSL-BW (Verband Spedition und Logistik Baden-Württemberg e.V.) CEO’su Andrea Marongiu ve VSL-BW Başkanı Karlhubert Dischinger başta olmak üzere birçok önemli isim katılım gösterdi.
Tırsan, Ulm’de açtığı yeni fabrikayla Avrupa’daki hızlı büyümesine devam ediyor
Avrupa’nın en hızlı büyüyen treyler markası olan Tırsan, toplamda dördüncü, Avrupa’da üçüncü, Almanya’da ise ikinci fabrikasını açtı. 2017 yılında Türkiye treyler sektöründe ihracatın da önderi olan Tırsan, yeni üretim tesisi ile birlikte Güney Avrupa başta olmak üzere müşterilerinin taleplerine çözüm ortağı olmaya devam edecek.
Tırsan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Bayi Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Alper Aydın, açılış töreninde yaptığı konuşmada 1893’te Ulm şehrinde treyler üretimine başlayan Kässbohrer markasının tarihçesi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Alper Aydın, “Kässbohrer 2016 yılının başında köklerine, yani Ulm’e dönmeye karar verdi. Kässbohrer, Karl Kässbohrer’in yenilikçi mirasına sadık kalarak Hoyer grubuyla işbirliği içinde bitüm tankeri ile IAA 2016’da ‘Güvenlik’ kategorisinde Treyler İnovasyon Ödülü’nü kazandı. Kısa bir süre sonra, bu yılın başlarında bu başarılarını sektörün önde gelen dergilerinden Verkehrsrundschau’nun ödül töreninde ‘2017 Yılında İmajını En Çok Yükselten Marka’ ödülü ile taçlandırdı. Kässbohrer, treyler ve lojistik sektörünün geleceği konusunda üniversiteler ile yürüttüğü iş ortaklıklarına yenilerini eklemektedir. Tırsan, Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) ile birlikte otomotiv, Ar-Ge yatırımları ve akademik anlamda geleceğe dair yeni projelerde birlikte yer almak ve lojistik sektöründeki ihtiyaçlara yeni çözümler üretmek adına protokol imzalamıştır ve çalışmalar aralıksız olarak devam etmektedir. Biz, 124 yıllık geçmişi olan bir marka olarak bugün 55’ten fazla ülkedeki müşteriye ulaşıyor olmaktan dolayı gururluyuz.” açıklamasında bulundu.
Tırsan’ın Avrupa’daki başarılarına dikkat çeken Alper Aydın, “2016 yılına bakarsak Avrupa ağır ticari taşıt pazarı yüzde 12 büyürken, treyler pazarının ise ancak yüzde 10 büyüdüğünü görmekteyiz. Satış ve yeni siparişler bakımından Kässbohrer, Avrupa pazarında yüzde 72’lik bir büyüme ile olağanüstü bir başarı gösterdi ve özellikle Almanya, Polonya ve Fransa’daki satışlarını ikiye katladı. Rusya pazarında özellikle tenteli perdeli ve damper sınıfında tekrar büyümeye başladı. Belçika’da 2016 yılında en büyük üretici firmalar arasında en çok büyüyen marka oldu. İngiltere pazarında Kässbohrer, toplam pazarın yüzde 15 oranında düşüşüne rağmen, İngiliz üreticiler dışında pazar payını artıran tek marka oldu. 2017 yılının ilk beş ayında, Avrupa ağır ticari taşıt pazarı yüzde 2.9 oranında büyürken, treyler pazarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8.8 ile hızlı bir büyümeye ulaştı. Pazar büyümelerine paralel olarak Kässbohrer; Almanya, Fransa, Hollanda, Rusya ve Belçika gibi önemli pazarlarda önemli bir artış elde etti.” dedi.
Alper Aydın: “Biz sadece treyler üreticisi değiliz”
Alper Aydın, sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz sadece bir treyler üreticisi değiliz. Çeşitli hizmetlerle her zaman müşterilerimizi düşünüyoruz ve hayatlarını kolaylaştırıyoruz. K-Advance Care Bakım Paketi ile Kässbohrer olarak altı bin servis noktasında ve Avrupa’nın 16 ülkesinde avantajlı sabit ve yönetilebilir maliyetler ile kesintisiz bir hizmet garanti ediyoruz. K-Advance Care Bakım Paketi, size 365 gün ve 24 saat boyunca hizmet sunmaktadır. Kässbohrer Yol Yardım Hizmeti, arızalanan aracınızı en yakın servise çekme işlemini düzenlemek için 17 dilde ve 27 ülkede mevcuttur. Ayrıca K-Finance hizmetimizle müşterilerimize finansal çözümler sunmaya devam ediyoruz.”
Tırsan, yeni ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu
Tırsan, Ulm fabrikasının açılışında Kässbohrer Kâğıt Taşıyıcı K.SCP X, Kässbohrer Tank Konteyner Taşıyıcı K.SHF T, Kässbohrer Air Cargo K.SCA ve Tırsan Ar-Ge merkezi tarafından geliştirilerek 2014 yılında “Made in Russia” olarak üretilmeye başlanan 32 m3 Kässbohrer Damper K.SKS olmak üzere dört yeni aracını misafirlerinin beğenisine sundu. Almanya pazarına özel olarak üretilen yeni 24 m3 Kässbohrer Damper, Ulm açılışında büyük ilgi gördü. Gerçekleşen açılışta Tırsan, toplamda 18 adet Kässbohrer marka aracını sergiledi.
Tırsan, Avrupa’nın en geniş ürün yelpazesine sahip treyler markası
Türkiye’nin önder treyler üreticisi ve Avrupa’nın en geniş ürün yelpazesine sahip treyler markası olan Tırsan, Avrupalı firmaların ilk tercihi olmaya devam ediyor. Sahip olduğu geniş ürün yelpazesi ve yenilikçi ürünleri ile 55 farklı ülkeye ihracat yapan Tırsan, Almanya Goch fabrikasından ise 21 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.
Almanya’da ilk üretim tesisini 1998 yılında Goch şehrinde açan Tırsan, Almanya’nın güneybatı eyaleti Baden-Württemberg’de toplam 100 bin m2 üzerinde yer alan Ulm’de üretim, satış ve satış sonrası hizmetleri sunacak bir tesis kurdu.
Ulm; Almanya’nın güneyindeki Stuttgart ve Münih gibi başlıca şehirleri birbirine bağlayan A8 karayolu ile Kuzey Avrupa’yı güneye bağlayan ve Almanya’nın en uzun karayolu olan A7 karayolunun kesiştiği yerleşkede yer alıyor. Öte yandan, taşımacılığın ve ulaşımın önemli bir bağlantı noktası olan Ulm şehrinde açılan tesis, Kässbohrer’in Güney Almanya’daki en önemli satış sonrası hizmetler merkezi olacak.
Tırsan, 2017 ihracat hedeflerine sağlam adımlarla ilerliyor
2017 yılında Türkiye treyler sektöründe ihracatın da önderi olan Tırsan, TİM tarafından açıklanan 2016 yılı ilk 1000 İhracatçı Firma listesinde, bir önceki yıla oranla, ihracatını yüzde 81 oranında artırarak 111. sırada yer aldı. 2012 yılında TİM İhracatçı listesinde ise 900. sıralarda yer alan Tırsan, dört sene içerisinde toplam ihracatını 6 katına çıkartarak 120 milyon 907 bin 500 ABD Doları ihracat gerçekleştirdi. Ayrıca otomotiv sektörünün sıralandığı ilk 1000 ihracatçı firma arasında ise Tırsan 21. sıraya yükselerek, 2016 yılında otomobil grubunda ihracatını en çok artıran markalar arasında ikinci oldu.
2017 yılında toplam ihracatını, 2016 yılına göre, yüzde 25 artırma hedefi olan Tırsan, 150 milyon ABD Doları ihracat cirosu hedefi ile sektördeki önderliğini sürdürmeyi planlıyor.
Tırsan’dan sosyal sorumluluk projelerine destek
Ödül oyunları eşliğinde gerçekleştirilen açılışta, oyunlardan elde edilen gelir ve Tırsan tarafından yapılan bağış Almanya’da yayınlanan SÜDWEST PRESSE gazetesinin düzenlediği, yardıma muhtaç kişilere destek sağlayan “Aktion 100.000” kampanyasına bağışlandı.