2016 yılında Kolombiya’da tanıtılan ve Latin Amerika pazarında başarı yakalayan Renault Alaskan, 2017 yılı eylül ayı ile birlikte Avrupa pazarına da sunuldu.
Atletik çizgilerle kaslı bir tasarıma sahip bir tonluk pick-up, sağlam merdiven tip şasisi ve beş kollu arka süspansiyonu ile yüksek bir seyahat konforu sunuyor. Sınıfındaki en tutumlu motorlardan biri olan 2.3 litrelik Renault dCi motordan güç alan pick-up, yüksek arazi yeteneğinin yanı sıra çok farklı kullanım amaçları için geniş dönüşüm olanakları ile dikkat çekiyor.
Renault-Nissan Hafif Ticari Taşıtlar Birimi Küresel Başkanı Ashwani Gupta, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Alaskan’ın Latin Amerika pazarına sunulmasının ardından artık Avrupa’da da satın alınabiliyor olması Renault’nun küresel hedeflerinin bir başka kanıtı. Alaskan, ticari müşterilerin yanı sıra bireysel alıcıların da ihtiyaçlarını karşılayan sağlam ve güçlü bir pick-up.”
Renault Avrupa Bölgesi Başkanı Jean-Christophe Kugler ise “Renault, 2016 yılında yüzde 25 ve 2017 yılının ilk yarısında yüzde 19 oranında büyüyen oldukça hareketli Avrupa bir tonluk pick-up sınıfına giriyor. Avrupa çapında yaklaşık 9 bin satış noktasına sahip bulunan ve hafif ticari taşıtlar pazarının önemli bir oyuncusu olan Renault, Alaskan ile yelpazesini daha da genişletiyor.” dedi.
Kaslı tasarım
Renault’nun marka imajını taşıyan Alaskan, dinamik ön ve arka kısmı, ayırt edici farları ve kaslı duruşu ile güçlü ve sağlam bir görüntü çiziyor. Renault’nun yeni görsel imzası geniş krom ön ızgara ile tanımlanıyor. Sürüme göre tamamen Led ön farlar, geleneksel halojen ampullere göre yüzde 20 daha fazla ışık sağlıyor ve geceleri görüşü artırıyor. Alaskan’ın atletik görünümü 16 ya da 18 inçlik alüminyum jantlar ile tamamlanıyor. Yan panellerde camlardan kapı tutamaklarına kadar birçok krom dokunuş kalite hissini artırıyor. Alaskan, Avrupa’da eylül ayı ile birlikte çift kabinli 4×4 sürümü ile satılmaya başlandı. Nissan’ın Barcelona fabrikasında üretilen Alaskan’ın ürün yelpazesi, farklı pazarların farklı ihtiyaçları doğrultusunda giderek genişleyecek.
Sağlam ve konforlu
Beş kollu arka süspansiyonu ve merdiven tipi sağlam şasisi ile Alaskan, her türlü yol ve arazi koşulunda yüksek sürüş konforu sağlıyor. Beş kollu arka süspansiyon sürüş konforunu ve yol tutuşu artırırken, aracın arazi yeteneğinden ya da taşıma sığasından ödün vermiyor. Bu teknolojinin klasik makaslara göre avantajı yoldan gelen gürültüyü ve titreşimi filtrelemesi ve konforu artırması. Sağlam şasi sayesinde Alaskan, bir tondan fazla yük taşıyabiliyor ve 3.5 tonluk çekme sığası sunuyor.
Yük bölümünün boyutları, 2.46 metrekarelik bir yükleme alanı sağlıyor. Yerden 81 cm yüklekliğindeki yükleme tabanı ulaşımı kolaylaştırıyor. Arka bagaj kapağı, yükleme ve boşaltmayı kolaylaştırmak için 500 kg’ya kadar yük taşıyabiliyor.
Alaskan’ın konforlu ve geniş kabini arkada 679 mm’lik diz mesafesi sunuyor. Bazı sürümler deri kaplamalı koltukları ile kalite hissini artırıyor. Alaskan, öndeki ve arkadaki yolcular için bağımsız iklimlendirme sağlayan otomatik çift bölgeli klima ile donatılıyor. Kabin içinde birçok eşya gözü bulunuyor.
Güçlü ve tutumlu
Alaskan’a güç veren 2.3 litrelik Renault dCi motoru, düşük yayımı ve yakıt tüketimiyle yüksek güç ve tork üretiyor. 160 beygir güce sahip tek turbolu ve 190 beygir güce sahip çift turbolu dört silindirli motor, Renault Master yelpazesinde de kullanılıyor. Çift turbo teknolojisi düşük motor devrinde yüksek tork sağlayan küçük turbo ve yüksek motor devrinde daha çok güç sağlayan büyük turboyu bir araya getiriyor. Alaskan istek üzerine altı oranlı manuel ya da yedi oranlı otomatik vites kutusu ile satın alınabiliyor.
Alaskan, üç farklı sürüş modu seçeneği sunuyor. Normal sürüş şartları için sadece arkadan çekiş modunda güç yalnızca arka tekerlere iletiliyor. Kaygan yol şartları için uygun olan yüksek oranlı dört tekerden çekiş moduna 60 km/s hıza kadar bir düğmeye basılarak geçiş yapılabiliyor. Islak ve çakıllı yollarda yüksek oranlı dört tekerden çekiş 100 km’s hıza kadar devrede kalıyor. Düşük oranlı dört tekerden çekiş sisteminde ek tork aktarımı için transfer kutusu kullanılıyor ve böylece kum, kar ve çamur gibi zorlu arazi şartlarında çekiş artırılıyor. Elektronik sınırlı kaymalı diferansiyel, kendinden kilitlenen arka diferansiyel, yokuş kalkış yardımcısı ve yokuş aşağı iniş kontrolü, Alaskan’ın maceracı ruhunu güçlendiren yardımcı sistemler olarak göze çarpıyor.
Alaskan; ABS, Elektronik Denge Kontrolü ESP, Elektronik Fren Gücü Dağılımı EBD, Acil Fren Yardımcısı EBA, Çekiş Kontrol Sistemi TCS, yakında sunulacak Etkin Acil Frenleme AEB (30 km/s’nin üzerindeki hızlarda sistem, öndeki araçla aradaki mesafeyi ölçen bir radar kullanıyor. Sürücü, öndeki araca çok yaklaştığında sesli ve görsel bir uyarı sürücüyü frene basması için uyarıyor. Eğer sürücü fren pedalına gerektiği gibi basmazsa etkin acil frenleme sistemi otomatik olarak deveye giriyor.) ve yedi standart hava yastığı ile donatılıyor.
Çok başarılı, bilgilendirici, takipteyim
Güzel yazı olmuş elinize sağlık