KAMAZ ve Continental işbirliği

1
1585

Dakar Rallisi’nin efsane takımlarından Rus KAMAZ-Master, Continental ile işbirliğini genişletiyor. Continental lastikleriyle son yarışlarında yüksek performans sergileyen KAMAZ-Master, artık ContiPressureCheck teknolojisiyle de rekabet avantajı kazanacak. ContiPressureCheck teknolojisi, lastik parametrelerini gerçek zamanlı izleme özelliğiyle en zorlu ayaklarda bile KAMAZ-Master pilotlarının en büyük yardımcısı olacak.

2017 yılında Continental lastiklerini tercih ederek Dakar Rallisi’nde başarılı bir performans sergileyen Rus KAMAZ-Master takımı, işbirliğini ContiPressureCheck teknolojisiyle genişletecek. Continental’in ticari taşıtlar için geliştirdiği son teknoloji lastik basıncı takip sistemi ContiPressureCheck, yarış sırasında KAMAZ-Master pilotlarına rekabet avantajı sağlayacak. Continental lastikleri, KAMAZ-Master ekibinin Afrika Eco Race, Dakar 2017 ve Silk Way 2017 yarışlarına gösterdiği üstün performansa katkı sağlamıştı.

Kamaz-Master kamyonunda yer alan lastik hava basıncıyla ilgili göstergeler

Dakar Rallisi’ni iki kez kazanan KAMAZ-Master pilotu Eduard Nikolayev; “Ralli, lastiklerin yüksek hızlarda artan yüke ve ısıya maruz kaldığı çok zorlu bir spordur. Bu nedenle biz yarış pilotlarının yarış sırasında iç lastik basıncını ve sıcaklığını bilmemiz büyük önem taşır. Ülkenin bir ucundan diğer ucuna uzanan zorlu parkurda, lastik basıncının genellikle kumda 26 Psi ile yüksek hızda sert arazide 80-100 Psi arasında ayarlanması gerekir. Continental’in her lastiğin basıncını ve sıcaklığını ayrı ayrı, anlık olarak izlememize olanak tanıyan ContiPressureCheck teknolojisi, bu yüzden yarışlarda ekibimize büyük avantaj sağlayacak.” diye konuştu.

Continental uzmanı, ContiPressureCheck sisteminin çalışma ilkesini Kamaz takımına anlattı.

ContıPressureCheck nasıl çalışır?

Lastiğin içerisine doğrudan yerleştirilen bir basınç ve ısı ölçüm sistemi olan ContiPressureCheck, kauçuk konteynerlerde lastiğe yerleştirilen duyargalar ile işlemci arasında kurulan iletişim sistemi ile entegrasyon sağlıyor. Lastik değiştirildiğinde duyargalar kauçuk konteynerden çıkarılarak yeni lastikte tekrar kullanılabiliyor. Pil ömrü altı yıl veya yaklaşık olarak 600 bin km olan ContiPressureCheck, tüm lastik markaları ve araçlara uyumlu halde sunuluyor. Lastik duyargalarından gelen sinyaller, kamyonda bulunan ve bilgiyi analiz edip değerlendiren, ardından ya sürücü kabininde görüntüleyen ya da bağlı bir telematik sisteme gönderen bir merkezi kontrol ünitesine iletiliyor. Böylece sürücü lastik basıncı ve ısısından anlık olarak haberdar olabiliyor. ContiPressureCheck, yakıt maliyetlerinden tasarruf etmeye ve yayımları azaltmaya da yardımcı oluyor. Sistem, çeşitli tekerlek konfigürasyonlarına sahip çok akslı araçlarda kullanılabiliyor.

Continental ContiPressCheck sistemine ait duyarganın lastiğe yerleştirmesi.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz